ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της Λίβερπουλ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Τσέλσι

O χαμογελαστός Καντέ παραμένει ο κορυφαίος χαφ του πλανήτη!

Ο Ν'Γκολό Καντέ που κλείνει σήμερα τα 30 μας θυμίζει πως όταν απολαμβάνει το παιχνίδι δεν υπάρχει χαφ που μπορεί να συγκριθεί μαζί του.

O χαμογελαστός Καντέ παραμένει ο κορυφαίος χαφ του πλανήτη!

Ο Καντέ είναι ο παίκτης που οποιοσδήποτε προπονητής στον κόσμο θα ήθελε σαν τρελός να έχει στην ομάδα του. Ο Γάλλος χαφ είναι ο ορισμός του ακούραστου μέσου. Σε τέτοιο βαθμό που για χάρη του λέμε ότι αν το 70% του πλανήτη καλύπτεται από  νερό, το υπόλοιπο 30% καλύπτεται από εκείνον. Τα τελευταία δύο χρόνια έδειχνε να τον έχει παρασύρει κάπως το μεταβατικό στάδιο στο οποίο βρισκόταν η Τσέλσι. Από τότε που ανέλαβε ο Τούχελ όμως, ο Καντέ παίζει ξανά στα γνωστά του δυσθεώρητα στάνταρ. Κι όσο εκείνος είναι χαμογελαστός η ομάδα του και ο προπονητής του μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι.

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούργιοι

Γνωρίσαμε τον Καντέ σε εκείνη τη μαγική ομάδα της Λέστερ που κόντρα σε κάθε νόμο του σύμπαντος κατέκτησε την Πρέμιερ Λιγκ το 2016. Εκείνος, ο Μαχρέζ και ο Βάρντι ήταν οι μεγαλύτεροι πρωταγωνιστές μιας παρέας γεμάτης αουτσάιντερ που σόκαρε τον πλανήτη με τον πιο ωραίο τρόπο. Κι ενώ όπως ήταν λογικό όλα τα φώτα έπεφταν στους δύο της επίθεσης ο Καντέ ήταν μάλλον το πιο σημαντικό γρανάζι εκείνης της ομάδας. Ποιος να περίμενε ότι ένας 24χαφ που ερχόταν από την άσημη Καέν θα έκανε τέτοια πράγματα στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του κόσμου.

Μετά τη σεζόν 2015/16 η μεταγραφή του σε μια μεγάλη ομάδα του Νησιού ήταν θέμα χρόνου. Η Τσέλσι κινήθηκε πιο γρήγορα και πιο έξυπνα και τον άρπαξε πρώτη. Φυσικά εκείνος συνέχισε ακριβώς από εκεί που είχε σταματήσει. Οι καταπληκτικές του εμφανίσεις του έδωσαν τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη στο πρωτάθλημα για τη σεζόν 16/17. Έχοντας κατακτήσει δύο σερί πρωταθλήματα ο Καντέ μέσα σε ελάχιστο χρόνο καθιερώθηκε ως ο κορυφαίος χαφ στον κόσμο. Τα κατορθώματά του τον έφεραν στις κλήσεις και προφανώς στη βασική εντεκάδα της εθνικής Γαλλίας.

Μαζί της κατέκτησε ως βασικός και αναντικατάστατος το Μουντιάλ του 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας. Ο Καντέ είναι ίσως ένας από τους ελάχιστους παίκτες στον κόσμο που δεν έχουν εχθρούς. Όλοι αναγνωρίζουν την αξία του, όλοι τον συμπαθούν, όλοι τον παραδέχονται. Η εικόνα του στο γήπεδο σε συνδυασμό με το μόνιμο χαμόγελο που είναι καρφωμένο στο πρόσωπό του, τον καθιστούν ως μια από τις πιο αποδεκτές φιγούρες στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Τα τελευταία δύο χρόνια ωστόσο το όνομά του ακουγόταν αρκετά λιγότερο σε σχέση με πριν. Η μεταβατική φάση που βρέθηκε η Τσέλσι, σε συνδυασμό με κάποιους τραυματισμούς τον έκαναν να χάσει ρυθμό και… χαμόγελο. Αυτά φαίνεται πλέον να ανήκουν στο παρελθόν. Από τη στιγμή που στον πάγκο της Τσέλσι βρέθηκε ο Τόμας Τούχελ, ο Καντέ είναι ξανά ο παίκτης που ξέρουμε. Κι ένας από τους βασικότερους λόγους που οι «Μπλε» μοιάζουν ανίκητοι αυτή τη στιγμή.

Τον ξεκλείδωσε ο Τούχελ

Τι συνέβη σε αυτά τα δύο χρόνια που ο Καντέ άρχισε να χάνει έδαφος; Εκτός από τους τραυματισμούς και τις ραγδαίες αλλαγές στην Τσέλσι -που αναφέραμε και παραπάνω- συνέβη και κάτι ακόμα. Αυτό δεν είναι άλλο από τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκε ο Γάλλος χαφ από τη σεζόν 18/19 και μετά. Ο Καντέ έκανε τη διαφορά σαν αμυντικό χαφ. Έτσι τον γνωρίσαμε. Ένα καθαρό εξάρι που πατάει όλο το γήπεδο και που έχει την τεχνική κατάρτιση να συνεισφέρει καθοριστικά και στην κυκλοφορία της μπάλας/δημιουργία. Αυτό δε σημαίνει ότι έπαψε να είναι αμυντικό χαφ ωστόσο.

Ο Σάρι και στη συνέχεια ο Λάμπαρντ προσέγγισαν την περίπτωσή του λίγο διαφορετικά. Τον τοποθέτησαν πιο ψηλά στο γήπεδο και του ζήτησαν να πατάει περισσότερο περιοχή. Στην ουσία τον πήραν από τη θέση 6 και τον μετακίνησαν στη θέση 8. Εκεί κάπως τα πράγματα μπερδεύτηκαν. Ο Κάντε προφανώς μπορούσε να φέρει εις πέρας το ρόλο αλλά όχι στο επίπεδο που το έκανε στην κανονική του θέση. Βέβαια αν κρίνουμε από την εικόνα της Τσέλσι αυτές τις δύο χρονιές μάλλον καταλαβαίνουμε ότι επικρατούσε ένα γενικότερο… μπέρδεμα.

Κατά την άποψή μας η λάθος χρησιμοποίηση του Καντέ έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτό το γεγονός. Όπως τον ίδιο καθοριστικό ρόλο παίζει η σωστή του χρησιμοποίηση από τον Τούχελ στη μεταμόρφωση της ομάδας τους τελευταίους τρεις μήνες. Ο Γερμανός τεχνικός έχει κάνει εξαιρετική δουλειά μέχρι στιγμής, στήνοντας σε χρόνο ρεκόρ μια Τσέλσι που δεν χάνει με τίποτα. Η σφιχτή αμυντική λειτουργία και η ενέργεια που βγάζει στο γήπεδο είναι τα βασικότερα στοιχεία της ομάδας του Γερμανού.

Ο Καντέ έχει ρόλο κλειδί σε αυτό το πλάνο. ‘’Από την πρώτη μέρα στην προπόνηση κατάλαβα τι μπορεί να κάνει. Είναι απίστευτος. Κοιτάς τη στατιστική του μετά το ματς και νομίζεις ότι πρόκειται για στατιστικά δύο παικτών και όχι ενός. Βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο, είναι ένας παίκτης παγκόσμιας κλάσης. Αυτά που δίνει στην ομάδα είναι ανεκτίμητα. Είμαι τόσο χαρούμενος που είναι μαζί μας’’. Αυτά είναι τα λόγια του Τούχελ για τον παίκτη του και ό,τι κι αν πούμε εμείς περισσεύει.

Με τον καλό Καντέ η Τσέλσι μπορεί τα πάντα

Αυτό που έχει πετύχει ο Γερμανός τεχνικός στη μέχρι στιγμής παρουσία του στην ομάδα είναι αξιοθαύμαστο. Όχι γιατί τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά, ούτε γιατί είναι ακόμα αήττητος. Αλλά επειδή η εικόνα της ομάδας σε πείθει ότι αυτό δε συμβαίνει συγκυριακά. Προφανώς η Τσέλσι κάποια στιγμή θα χάσει. Βλέπουμε όμως μια ομάδα η οποία ξέρει γιατί κερδίζει. Δεν το κάνει παίζοντας εντυπωσιακό ποδόσφαιρο και σκοράροντας πολλά γκολ. Ούτε όμως παίζοντας συντηρητικά και μόνο άμυνα. Τα πάντα προχωρούν βάση ενός πλάνου το οποίο λειτουργεί ρολόι.

Η Τσέλσι δεν είχε πρόβλημα ποιότητας ρόστερ. Στην ομάδα βρίσκονται εξαιρετικοί παίκτες και αρκετοί σε αριθμό για να δώσουν το απαραίτητο βάθος. Η «μαγκιά» του Τούχελ είναι ότι βρήκε γρήγορα τον τρόπο να πάρει τα μέγιστα από τους περισσότερους ποδοσφαιριστές του. Πράγμα που ο Λάμπαρντ δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση. Ο παίκτης που μοιάζει περισσότερο αναγεννημένος σε αυτή τη νέα εποχή της ομάδα είναι ο Ν’Γκολό Καντέ και αυτά είναι καλά νέα για την Τσέλσι. Πολύ καλά για την ακρίβεια.

Διότι αν σε μια ομάδα που λειτουργεί σωστά, έχεις έναν παίκτη όπως αυτός, σε τέτοια κατάσταση τότε μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Η Τσέλσι αυτή τη στιγμή έχει μπροστά της το κυνήγι της τετράδας στο Πρωτάθλημα και έναν ημιτελικό πρόκληση απέναντι στη Σίτι για το Κύπελλο. Πάνω από όλα όμως έχει το Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί που υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί στον τελικό και γιατί όχι να το κατακτήσει. Η κληρωτίδα ήταν καλή μαζί της.

Της έφερε αντίπαλο στο προημιτελικά την Πόρτο και διασταύρωση στα ημιτελικά με το ζευγάρι Ρεάλ-Λίβερπουλ. Αυτή τη στιγμή η Τσέλσι μοιάζει και είναι η καλύτερη ομάδα από αυτές τις τέσσερεις. Ο δρόμος για τον τελικό δεν είναι εύκολος, είναι όμως βατός. Κι αν βρεθεί εκεί τα πάντα γίνονται πιθανά. Αν η σεζόν τελειώσει με έναν τέτοιο τρόπο το σενάριο θα είναι ονειρικό για τους «Μπλε». Ακόμη όμως κι αν αυτό δε συμβεί δείχνουν ότι βαδίζουν στο σωστό μονοπάτι. Κι όσο ο Καντέ χαμογελά τα πράγματα θα γίνονται όλο και καλύτερα για αυτούς. Κλείνοντας να πούμε και ένα χρόνια πολλά στον Ν’Γκολό Καντέ. Τον παίκτη που δεν μπορεί να μισήσει κανείς.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ