ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Τζόναθαν Ντέιβιντ ανήκει στο κορυφαίο επίπεδο!

Φέτος, το άστρο του Τζόναθαν Ντέιβιντ λάμπει στη Ligue 1 και τη Γαλλία, προσελκύοντας και πάλι το ενδιαφέρον των κορυφαίων συλλόγων για τον μικρό Καναδό.

Ο Τζόναθαν Ντέιβιντ ανήκει στο κορυφαίο επίπεδο!

Πολλοί βιάστηκαν να θεωρήσουν τον Τζόναθαν Ντέιβιντ ως «καμένη μεταγραφή» την περσινή σεζόν. Χωρίς πολλά γκολ και με αρκετά χρήματα να έχουν δαπανηθεί για αυτόν, οι δύσπιστοι ήταν αρκετοί. Φέτος όμως, που η Λιλ τον χρειάζεται περισσότερο από ποτέ, ο Καναδός επιθετικός αποδεικνύει πως είναι ακόμα ένας εξαιρετικά ταλαντούχος νεαρός.

Η Λιλ παραπαίει αλλά ο Ντέιβιντ… πετάει!

Το ξεκίνημα της νέας σεζόν ήταν η… μέρα με τη νύχτα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Οι αλλαγές στο στρατόπεδο των «λιλουά» ήταν τεράστιες. Ο αρχιτέκτονας της περσινής μυθικής σεζόν, Κρίστοφ Γκαλτιέ, αποχώρησε από τον σύλλογο για τη Νις. Παράλληλα, ο Μπουμπακαρί Σουμαρέ που ήταν ο ηγέτης των χαφ και ο «κέρβερος» κάτω από τα γκολποστ, Μάικ Μενιάν, αποχώρησαν επίσης για νέες προκλήσεις. Απουσίες οι οποίες κοστίζουν ακριβά στη Λιλ, η οποία δυσκολεύεται να κρατηθεί.

Αν και η τακτική της ομάδας είναι μερικές φορές… όσα βάλουμε και όσα φάμε, το “όσα βάλουμε” είναι συνήθως καλύτερο από το άλλο. Κάτι που σε τεράστιο βαθμό οφείλεται στις προσπάθειες του Τζόναθαν Ντέιβιντ στην επίθεση. Την πρώτη σεζόν, ο Μπουράκ Γιλμάζ ήταν ο παίκτης που οι πάντες κοιτούσαν. Στα 35 του, ο Τούρκος φορ έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε και οδήγησε την ομάδα του σε ένα απίστευτο πρωτάθλημα. Την ίδια ώρα που το «χρυσό αγόρι» των 30 εκατομμυρίων ευρώ, σκόραρε μόλις 3 γκολ στο πρώτο μισό της σεζόν.

Στο δεύτερο μέρος της σεζόν όμως, ο Καναδός ξεκίνησε να βρίσκει τους ρυθμούς που είχε στο Βέλγιο και τη Γάνδη. Με έντεκα γκολ σε 19 συμμετοχές, ο νεαρός αστέρας ξεκίνησε να βρίσκει τα πατήματα του. Τέρματα τα οποία πέρα από την ουσιαστική συνεισφορά τους στο πρωτάθλημα, έδειχναν πως ο Ντέιβιντ προσαρμοζόταν στα νέα δεδομένα.

Καμία εστία δεν είναι ασφαλής από αυτόν!

Σε 14 γύρους στο πρωτάθλημα και λιγότερα από 1000 αγωνιστικά λεπτά, ο νεαρός γκολτζής μετρά ήδη 10 τέρματα. Περισσότερα από κάθε άλλον στο πρωτάθλημα. Υπενθυμίζουμε πως στη Γαλλία αγωνίζονται Κιλιάν Μπαπέ, Λιονέλ Μέσι και Νεϊμάρ μεταξύ πολλών άλλων ικανότατων ποδοσφαιριστών! Βασικά έχει όσα γκολ έχουν οι τρεις παραπάνω ΜΑΖΙ.

Ντριμπλαδόρος και με το ελεύθερο να κινείται όπως θέλει σε μια κατά τα άλλα συντηρητική ομάδα, ο Καναδός επιθετικός δεν αφήνει ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία που του παρουσιάζεται. Μόλις στο 5% των παικτών με τις περισσότερες επιτυχημένες ντρίμπλες, τέσσερις στις πέντε φορές τα καταφέρνει να περάσει. Ένας αριθμός επιτυχίας εξαιρετικός αναλογικά με το πόσες φορές το δοκιμάζει σε κάθε παιχνίδι. Τεχνική κατάρτιση απίστευτη για τη θέση του, η οποία του επιτρέπει να μετατρέπει «άβολες» μπαλιές σε καθαρές ευκαιρίες.

Ακόμα, ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι πως δεν είναι «συστημικός» παίκτης. Η ομάδα της Λιλ δεν είναι στημένη ιδανικά γύρω του, αλλά αντίθετα λειτουργεί και αυτός για το σύνολο. Εκτός από τις εξαιρετικές εμφανίσεις του σε συλλογικό επίπεδο, και με τη φανέλα της εθνικής ομάδας του Καναδά. Οι «κανούκς» βρίσκονται στην πρώτη θέση των προκριματικών του Mundial και αήττητοι δείχνουν να είναι τα μεγάλα φαβορί για την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση. Με ένα «άχαρο» ποδοσφαιρικό έθνος όπως ο Καναδάς, με τη μόλις μια πρόκριση σε Mundial πριν από 25 χρόνια!

Έτοιμος για το επόμενο βήμα

Οι περισσότεροι είχαν παραξενευτεί από την επιλογή του Ντέιβιντ το καλοκαίρι του 2020 στο να πάρει μεταγραφή στη Λίλ. Υπήρχαν ομάδες πολύ μεγαλύτερου βεληνεκούς από τους «λιλουά», οι οποίες προσέφεραν πολλά χρήματα στη Γάνδη για την απόκτησή του τότε 19χρονου επιθετικού. Ωστόσο, ο ίδιος έκατσε και σκέφτηκε ώριμα πριν αποφασίσει για το επόμενο βήμα της καριέρας του.

Ναι, μπορεί να είναι δύσκολο να πεις όχι σε ομάδες όπως η Άρσεναλ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και άλλες, όμως ο ίδιος ήταν αρκετά έξυπνος. Γνώριζε, πως θα ήταν πολύ δύσκολο να καθιερωθεί σε μια ομάδα κορυφαίου επιπέδου τόσο νεαρός, κινδυνεύοντας να «καεί» ποδοσφαιρικά. Ξεκινώντας από ένα σκαλοπάτι πιο κάτω με λιγότερες απαιτήσεις, θα μπορούσε να εξελίξει ακόμα περισσότερο το παιχνίδι του, πριν πάει «καρφί» για τα μεγάλα σαλόνια. Κάτι που μέχρι στιγμής δουλεύει ρολόι για τον ίδιο, μιας και εντυπωσιάζει κάθε αγωνιστική στα γαλλικά γήπεδα.

Η Λιλ φαίνεται πως πλέον δεν μπορεί να συνεχίσει στους περσινούς ξέφρενους ρυθμούς της. Και το δικό της ταβάνι είναι εξαιρετικά χαμηλό για τον Ντέιβιντ, ο οποίος έχει ανοίξει ήδη τα φτερά του και ετοιμάζεται να πετάξει για αλλού. Το που δεν είναι βέβαιο, όμως η μάχη για την απόκτηση του το καλοκαίρι ή ακόμα και τον προσεχή χειμώνα θα είναι τεράστια!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ