ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Premier League για τις παραβάσεις της Σίτι: «Ετοιμαστείτε! Θα λυθεί άμεσα…»
Ο Κλοπ διέλυσετο πλάνο της Τσέλσι – Είπε «όχι» και τον κράτησε στο Άνφιλντ!
Μπαρτσελόνα: Ο αρχηγός της αποχωρεί για… μικρομεσαία ομάδα της La Liga!
Τούχελ: «Οι οπαδοί με θέλουν για πάντα στην Μπάγερν, αλλά…»
Από… κλεισμένος στον πάγο – Η Ρεάλ αλλάζει στρατηγική για την ενίσχυση της άμυνας
Μια ανάσα πριν την ανακοίνωση προπονητή η Λίβερπουλ
Η Παρί Σεν Ζερμέν ορέγεται την αποκάλυψη της φετινής Serie A
Κρίσταλ Πάλας: Η Μπράιτον του φετινού καλοκαιριού
Ο Μουσιάλα απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο – «Ένας είναι ο GOAT»
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
Μετά τον Τσάβι πάμε για… κωλοτούμπα και με Τούχελ στην Μπάγερν
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Τσέλσι

Αθπιλικουέτα: Οι τακτικές πριν το πέναλτι του Χάβερτζ αποδεικνύουν ότι είναι ιδιοφυία (vid)

Ο Κάι Χάβερτζ σημείωσε το νικητήριο γκολ στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγο αλλά στον Αθπιλικουέτα πρέπει να χρεωθεί η άτυπη ασίστ.

Αθπιλικουέτα: Οι τακτικές πριν το πέναλτι του Χάβερτζ αποδεικνύουν ότι είναι ιδιοφυία (vid)

Πρωταθλήτρια κόσμου αναδείχθηκε η Τσέλσι μετά την επικράτηση της επί της Παλμέιρας με 2-1 στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων. Μετά το 1-1 στην κανονική διάρκεια, το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Στο 115ο λεπτό, οι «μπλε» κέρδισαν πέναλτι. Με τους Ζορζίνιο και Λουκάκου να βρίσκονται στον πάγκο, ο Κάι Χάβερτζ ήταν ο επόμενος διαθέσιμος παίκτης στο γήπεδο για την εκτέλεσή του.

Η «μπάλα» έκαιγε και ο αρχηγός της Τσέλσι, Σέζαρ Αθπιλικουέτα, επιχείρησε με ένα ιδιοφυή τρόπο να ελαφρύνει το βάρος από τις πλάτες του Γερμανού. Γνωρίζοντας ότι οι παίκτες της Παλμέιρας συνηθίζουν να περικυκλώνουν τον εκτελεστή πέναλτι για να του ασκήσουν ψυχολογική πίεση, προσποιήθηκε ότι αυτός θα αναλάβει το χτύπημα.

«Ο Κάι ήξερε ότι επρόκειτο να σουτάρει το πέναλτι. Γι αυτό έπρεπε να φύγει η πίεση από αυτόν. Ήταν μια αποφασιστική στιγμή και ο Κάι είναι ένας από τους καλύτερους εκτελεστές πέναλτι Περίμενα και άκουσα όλα όσα μου είπαν οι παίκτες τους και νομίζω ότι λειτούργησε», παραδέχτηκε ο Αθπιλικουέτα σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Τσέλσι.

Η καλοστημένη παράσταση του ιδιοφυή Αθπιλικουέτα

Έτσι, ο Ισπανός μπακ πήρε τη μπάλα στα χέρια του και έσπευσε προς το σημείο του πέναλτι. Οι παίκτες της Παλμέιρας «τσίμπησαν» στο δόλωμμα και τον περικύκλωσαν. Άρχισαν να ασκούν ψυχολογικό πόλεμο στον «Άθπι» την ώρα που ο πραγματικός εκτελεστής είχε όλο το χρόνο να ηρεμήσει. O Αθπιλικουέτα κατάφερε με τις τακτικές του να αναγκάσει τον διαιτητή ακόμα και να «κιτρινίσει» ορισμένους παίκτες της Παλμέιρας.

Όταν ο διαιτητής είχε αναλάβει τον πλήρη έλεγχο, οι παίκτες της Παλμέιρας άρχισαν να αποχωρούν από το σημείο του πέναλτι και να παίρνουν τη θέση τους έξω από την περιοχή. Τότε, ο Αθπιλικουέτα έκανε την αποκάλυψη, δίνοντας τη μπάλα στον πραγματικό εκτελεστή, τον Κάι Χάβερτζ.

Ο Γερμανός επιθετικός όντας ήρεμος και έχοντας αποφασίσει που θα στείλει τη μπάλα, έστησε τη μπάλα εντελώς μοναχός στην άσπρη βούλα. Εν τέλει, ευστόχησε και σε μεγάλο βαθμό η κίνηση του Αθπιλικουέτα διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο σε αυτό. Ο ίδιος, άλλωστε, παραδέχτηκε ότι είχε αρκετό άγχος πριν το πέναλτι.

«Ήμουν [νευρικός], για να είμαι ειλικρινής. Εννοώ ότι είναι ένα μεγάλο πέναλτι. Νομίζω ότι ήταν καλό που κράτησα τα νεύρα μου και είμαι πολύ χαρούμενος. Ήμουν ο τρίτος εκτελεστής των πέναλτι. Ο Ζορζίνιο και ο Ρομ ήταν και οι δύο εκτός, οπότε ήμουν ο μόνος στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ζίγιεκ και ο Άθπι μου είπαν να το εκτελέσω. Δεν ξέρω τι να πω. Πάντα ονειρευόμουν αυτό το εκπληκτικό συναίσθημα για μένα. Είμαι ευγνώμων προς όλους».

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ