ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
Μπαρτσελόνα: Οι τρεις εγγυήσεις του Λαπόρτα που άλλαξαν την απόφαση του Τσάβι
Κλοπ: «Τα κάναμε όλα λάθος με Έβερτον, συγνώμη από τους οπαδούς μας»
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Πάνω από μίση ή λατρείες, ο Κριστιάνο είναι απλά αναπόφευκτος!

Με μια all time classic εμφάνιση, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έβαλε τρία γκολ στην Τότεναμ και έγινε κι επίσημα ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών.

Πάνω από μίση ή λατρείες, ο Κριστιάνο είναι απλά αναπόφευκτος!

Η παράσταση του Κριστιάνο Ρονάλντο απέναντι στην Τότεναμ δεν ήταν κάτι που μας ξάφνιασε. Ούτε που θυμόμαστε πόσες φορές έχουμε δει τον Πορτογάλο να παίρνει ένα ματς μόνος του απλά επειδή μπορεί. Αυτό που έκανε τούτη τη φορά τόσο ξεχωριστή, είναι το ρεκόρ που τη συνόδευσε. Με τα τρία γκολ που σημείωσε, ο Κριστιάνο κάθισε σε μια από τις υψηλότερες κορυφές που υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Με 807 γκολ καριέρας, είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του παιχνιδιού, αφήνοντας πίσω του τον θρυλικό Γιόζεφ Μπίτσαν. Γιατί αν όχι αυτός, τότε ποιος;

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Όπως μόνο αυτός ξέρει

Η κατάρριψη του συγκεκριμένου ρεκόρ ήταν απλά θέμα χρόνου για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Από την αρχή της χρονιάς γνωρίζαμε ότι θα συμβεί, απλά περιμέναμε το πότε. Αυτό που σίγουρα δεν περιμέναμε ήταν το πως. Ο Πορτογάλος θα μπορούσε να είχε γίνει ο νούμερο ένα σκόρερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου με πολλούς τρόπους. Η μήπως όχι; Όχι ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν θα ανέβαινε σε αυτή την απάτητη κορυφή με απλό και ταπεινό τρόπο. Θα το έκανε όπως μόνο αυτός ξέρει.

Πως; Μα με χατ-τρικ φυσικά. Το 59ο της καριέρας του. Νωρίτερα την προηγουμένη βδομάδα, Λεβαντόφσκι και Μπενζεμά είχαν σκοράρει από τρία γκολ στις προκρίσεις των ομάδων του στο Champions League. Όλοι άρχισαν να συζητούν για το ποιος εκ των δύο είναι ο καλύτερος φορ στον κόσμο αυτή τη στιγμή και άλλα τέτοια. Στο βροχερό Μάντσεστερ, ο πιο ανταγωνιστικός άνθρωπος του πλανήτη άκουγε αυτές τις συζητήσεις και έβραζε μέσα του.

Δεν μπορούσε με τίποτα να ανεχτεί ότι κάποιοι τολμούν να τον αφήνουν έξω από τη συζήτηση. Το ήδη τεράστιο κίνητρό του πολλαπλασιαζόταν μέρα με τη μέρα. Έπρεπε να κλείσει τα στόματα. Να αποδείξει πως ακόμη και στα 37 του κανείς δεν έχει δικαίωμα να τον ξεγράψει. Να θυμίσει σε όλους τι θα πει Κριστιάνο Ρονάλντο. Η Τότεναμ δεν έφταιγε. Είχε απλά την ατυχία να βρεθεί μπροστά του σε μια τέτοια συγκυρία.

Ό,τι κι αν έκανε η ομάδα του Κόντε, ο Πορτογάλος δεν μπορούσε να χάσει αυτό το ματς. Απλά δεν γινόταν. Την βδομάδα που όλοι μιλούσαν για τον Λεβαντόφσκι και τον Μπενζεμά, φρόντισε να στρέψει για ακόμη μια φορά τους προβολείς σε εκείνον. Γιατί ό,τι κι αν έκαναν οι άλλοι δύο, κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τον άνθρωπο που πλέον είναι κάτοχος ενός θρυλικού ρεκόρ. Όσο κι αν προσπαθείς να στρέψεις την προσοχή σου αλλού, πάντα θα βρει τον τρόπο να την κερδίσει ξανά. Έτσι είναι ο Κριστιάνο. Αναπόφευκτος.

Τα πράγματα με το όνομά τους

Η φετινή χρονιά είναι αρκετά ιδιαίτερη για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Η θορυβώδης επιστροφή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν εξελίσσεται όπως περίμενε. Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» δεν δικαίωσαν σε καμία περίπτωση τις προσδοκίες και διανύουν μια μέτρια ως κακή σεζόν. Το πρωτάθλημα αποδείχτηκε μη ρεαλιστικός στόχος και παρά το εξαιρετικό υλικό -ειδικά από τη μέση και μπροστά-, η ομάδα δεν κατάφερε ποτέ να πείσει. Ως αποτέλεσμα πολλοί από τους πρωτοκλασάτους παίκτες έχουν επηρεαστεί και δεν παίζουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.

Ο Κριστιάνο ήρθε το καλοκαίρι με σκοπό να γίνει ο φορ που θα δώσει το εύκολο γκολ στη Γιουνάιτεντ. Μόνο που αυτό δεν σημαίνει ότι ως δια μαγείας θα έβαζε 50 γκολ σε μια χρονιά. Πρώτον μιλάμε για την Premier League. Ένα πρωτάθλημα που στα περισσότερα ματς πρέπει να φτύσεις αίμα για να κερδίσεις. Οι παίκτες που αναδεικνύονται πρώτοι σκόρερ γράφουν συνήθως «φυσιολογικούς» αριθμούς. Σπάνια θα δεις κάποιον να… ξεφεύγει. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι τα τελευταία τρία χρόνια κανείς από τους πρώτους σκόρερ της κατηγορίας δεν ξεπέρασε τα 23 γκολ στο σύνολο της σεζόν.

Φέτος ο Σαλάχ έχει ανεβάσει τον πήχη καθώς μετράει ήδη 20. Ξέρετε ποιος είναι δεύτερος; Ο Κριστιάνο. Με 12 γκολ, ο Πορτογάλος ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση με τους Σάντιο Μανέ και Ντιόγκο Ζότα. Βρίσκεται δηλαδή, ανάμεσα σε τρεις παίκτες της κορυφαίας επίθεσης του πρωταθλήματος, όντας μέλος μιας άκρως προβληματικής και δυσλειτουργικής Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μιας ομάδας που ειδικά επί Ράνγκνικ δεν έχει καν προσπαθήσει να προσαρμοστεί στον τρόπο παιχνιδιού του πρώτου της σκόρερ.

Ναι ο Κριστιάνο δεν ήταν ο παίκτης που ήταν πριν πέντε χρόνια. Δεν έχει την ίδια έκρηξη, ούτε την ίδια ταχύτητα. Παραμένει ωστόσο ένας πραγματικός δολοφόνος μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Σίγουρα τον προηγούμενο μήνα πέρασε και ένα μικρό ντεφορμάρισμα, όμως τα 18 γκολ σε 32 εμφανίσεις δεν είναι λίγα για έναν 37χρονο που παίζει σε μια προβληματική ομάδα, στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα του πλανήτη. Να ξέρουμε και τι λέμε.

Δεν έχει πια σημασία αν είσαι fan ή hater

Το ποδόσφαιρο είναι ένα τόσο έντονο φαινόμενο που αναπόφευκτά γεννά συμπάθειες και αντιπάθειες. Δεν είναι λίγες οι φορές που τα συγκεκριμένα συναισθήματα αναβαθμίζονται και μετατρέπονται σε λατρείες και μίση. Ειδικά οι μεγάλες ομάδες και οι μεγάλοι παίκτες έχουν ορκισμένους εχθρούς αλλά και φίλους. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει και θα συμβαίνει. Όταν παραμένει σε ποδοσφαιρικά ή έστω ανθρώπινα πλαίσια, είναι κάτι που δίνει αλατοπίπερο στο παιχνίδι. Δημιουργεί ιστορίες που περνούν από γενιά σε γενιά και γίνονται μέρος της κουλτούρας μιας ομάδας. Ενίοτε και μιας ολόκληρης πόλης.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία υπάρχουν κάποιες προσωπικότητες που ξεχωρίζουν. Κάποιοι παίκτες που καταφέρνουν να τα υπερβούν όλοι και να κερδίσουν την καθολική αναγνώριση. Από ένα σημείο και μετά, δεν έχει σημασία αν τους λατρεύεις ή τους μισείς. Φυσικά αυτή είναι μια κατηγορία η οποία δεν χωρά πολλούς. Έχει μετρημένες θέσεις μόνο για τους κορυφαίους των κορυφαίων. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ένας τέτοιος παίκτης. Μιλώ εκ πείρας. Ο Πορτογάλος δεν ήταν ποτέ στις συμπάθειές μου. Όχι αγωνιστικά προφανώς. Απλά η προσωπικότητα και η εικόνα που έβγαζε προς τα έξω δεν ήταν του γούστου μου.

Στο πέρασμά του χρόνου όμως, με ανάγκασε να τα ξεχάσω όλα. Η ποδοσφαιρική του διαδρομή, όλα αυτά που έχει πετύχει, το πείσμα του να είναι πάντα ο καλύτερος, κέρδισαν τον σεβασμό μου. Φαντάζομαι και πολλών ακόμη. Το μόνο που έχει νόημα να κάνεις με τέτοιους παίκτες, είναι να σωπαίνεις και να παρακολουθείς. Να απολαμβάνεις το μεγαλείο τους. Το ίδιο ισχύει και για τον Μέσι. Τα όσα πρόσφεραν αυτοί οι δύο τύποι στο αγαπημένο μας παιχνίδι είναι ανεκτίμητα.

Ο μόνος λόγος που υπάρχουν ακόμη άνθρωποι οι οποίοι μπορεί να μισούν έναν εκ των δύο, είναι επειδή βρίσκονται εν ενεργεία. Αν και για να σας πω την αλήθεια, βρίσκω εντελώς ανώφελο να προσπαθείς να βρεις τρόπο να τους μειώσεις. Νομίζω ότι μετά από τόσα χρόνια αποδείξεων σχετικά με την αξία τους, όποιος προσπαθεί να τους αμφισβητήσει αναγκαστικά θα εκτεθεί.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ