ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Μπέιλ της Ουαλίας (και του γκολφ), παραμένει παιχταράς!

Ο Μπέιλ υπέγραψε με δύο γκολάρες την τεράστια νίκη της Ουαλίας με την Αυστρία και θύμισε ότι μακριά από τη Μαδρίτη είναι άλλος παίκτης.

Ο Μπέιλ της Ουαλίας (και του γκολφ), παραμένει παιχταράς!

Τη φετινή σεζόν, ο Γκάρεθ Μπέιλ ουσιαστικά δεν έχει παίξει καθόλου ποδόσφαιρο. Από τον Αύγουστο μέχρι και σήμερα, έχει καταγράψει μόλις πέντε συμμετοχές με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αν και ο Αντσελότι τον ξεκίνησε βασικό στα πρώτα τρία παιχνίδια της Primera Division, o Ουαλός στη συνέχεια… εξαφανίστηκε. Με απανωτά προβλήματα τραυματισμών, έμεινε εκτός για πέντε μήνες και όλοι μας κοντέψαμε να τον ξεχάσουμε. Μετά την επιστροφή του, έχει παίξει μόλις σε δύο ματς και έχει περιοριστεί σε ρόλο κομπάρσου. Όλα αυτά σε συλλογικό επίπεδο. Γιατί όταν φοράει το εθνόσημο είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής και ο παίκτης που όλοι θαυμάσαμε μέχρι το 2018.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Η Ουαλία και το γκολφ να είναι καλά

Ουαλία, γκολφ, Μαδρίτη. Με αυτή τη σειρά. Η συγκεκριμένη φράση έχει σημαδέψει την ποδοσφαιρική πορεία του Γκάρεθ Μπέιλ τα τελευταία χρόνια. Ήταν Νοέμβρης του 2019, όταν η Ουαλία κέρδιζε την Ουγγαρία με 2-0 και εξασφάλιζε την πρόκρισή της στην τελική φάση του Euro 2020. Όπως είναι λογικό, μετά το σφύριγμα της λήξης ξέσπασαν τρελά πανηγύρια. Κεντρικό πρόσωπο ήταν φυσικά ο Γκάρεθ Μπέιλ. Μπορεί ο Άαρον Ράμσεϊ να σημείωσε και τα δύο γκολ της αναμέτρησης, όμως όταν μιλάμε για Ουαλία και ποδόσφαιρο μόνο ένα πρόσωπο υπάρχει.

Ο Μπέιλ ήταν και είναι ο απόλυτος ηγέτης αυτής της ομάδας. Με όλα τα φώτα στραμμένα πάνω του, ο μεγάλος σταρ των Ουαλών βρέθηκε να πανηγυρίζει με μια σημαία της χώρας του. Αυτό θα ήταν κάτι απόλυτα συνηθισμένο και δεν θα προκαλούσε καμία εντύπωση αν σε αυτή τη σημαία δεν ήταν γραμμένο το περίφημο «Ουαλία, γκολφ, Μαδρίτη. Με αυτή τη σειρά». Όλα ξεκίνησαν όταν ο παλαίμαχος παίκτης της Ρεάλ Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς, είχε χρησιμοποιήσει αυτολεξεί αυτή την ατάκα για να περιγράψει τις προτεραιότητες του Μπέιλ.

Με τον τρόπο αυτό, ο Σέρβος ήθελε να τονίσει πως ο παίκτης δεν είχε την απαιτούμενη συγκέντρωση και αφοσίωση, όταν αγωνιζόταν για τους «Μερένχες». Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν περίμενε αυτή του η δήλωση να χρησιμοποιηθεί έτσι. Όταν ο Μπέιλ ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα, απάντησε σε μια φάση «έλα μωρέ χαβαλέ κάναμε με τα παιδιά, μη τρελαίνεστε».

Στην πραγματικότητα όμως αυτός ήταν ένας ιδανικός αλλά και αρκετά προκλητικός τρόπος να περάσει το μήνυμά του. Ναι η Ρεάλ είχε σταματήσει να είναι προτεραιότητα για αυτόν. Η σχέση των δύο έχει περάσει μέσα από σαράντα κύματα. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακριβώς τι έχει γίνει και είμαστε σίγουροι πως οι ευθύνες βαραίνουν και τις δύο πλευρές. Αυτό που σίγουρα ξέρουμε είναι ότι η Ρεάλ «έχασε» έναν παίκτη που έχει γράψει ιστορία με τη φανέλα της.

Ο Μπέιλ της Ουαλίας είναι μια άλλη ιστορία

Ο Γκάρεθ Μπέιλ αποτελεί σημείο αναφοράς για την Ουαλία στην πιο πετυχημένη περίοδο της ιστορίας της. Με 38 γκολ σε 101 εμφανίσεις, είναι ο πρώτος της σκόρερ της και σύντομα θα γίνει και ο ρέκορντμαν συμμετοχών. Τα νούμερα από μόνα τους δεν λένε τίποτα, μπροστά στη συνολική επιρροή του Μπέιλ σε αυτή την ομάδα. Όποιος έχει δει την Ουαλία καταλαβαίνει. Είναι εκείνος που κάνει τα πράγματα να συμβαίνουν. Πριν από αυτόν η εθνική είχε παίξει μόλις σε μια τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1958.

Μαζί έχουν πάει σε δύο συνεχόμενα Euro. Το περασμένο καλοκαίρι αποκλείστηκαν στην πρώτη φάση των νοκ άουτ, ενώ το 2016 έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά. Τώρα βρίσκονται μια ανάσα από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Φυσικά φρόντισε γι’ αυτό ο Γκάρεθ Μπέιλ. Στο ματς απέναντι στην Αυστρία, η Ουαλία ήταν ξεκάθαρα το αουτσάιντερ. Οι αυστριακοί έχουν μια πιο πλήρη ομάδα με καλύτερους παίκτες σε κάθε γραμμή. Δεν έχουν όμως Μπέιλ.

Σε μια σεζόν που με τη Ρεάλ έχει παίξει μόλις πέντε παιχνίδια και χωρίς καθόλου αγωνιστικό ρυθμό, ο 32χρονος εξτρέμ ήταν πάλι εκεί για την αγαπημένη του εθνική. Δύο γκολ παγκόσμιας κλάσης. Ένα απευθείας φάουλ στο γάμα και ένα σουτ στο απέναντι παράθυρο από πολύ δύσκολη γωνία. Αυτά χρειάστηκαν για μια ακόμη μεγάλη βραδιά του Μπέιλ με το εθνόσημο.

Όλα αυτά σε μια περίοδο που η μετοχή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο έχει πιάσει ιστορικό χαμηλό και με την ισπανική εφημερίδα «Marca» να τον αποκαλεί «παράσιτο». Μετά το τέλος του αγώνα ο Μπέιλ δήλωσε σχετικά με το θέμα: «Ειλικρινά δεν χρειάζεται να στείλω κάποιο μήνυμα (σ.σ. στα ισπανικά Μέσα). Θα ήταν απλά χάσιμο χρόνου. Είναι αηδιαστικό αυτό που έγραψαν και θα έπρεπε να ντρέπονται για τους εαυτούς τους. Δεν είμαι καν θυμωμένος και δε χρειάζεται να πω περισσότερα». Στις δηλώσεις του μπορεί να ήταν φειδωλός, όμως ο Ουαλός εξτρέμ τα είπε όλα μέσα στο γήπεδο.

Αδίκησε τον εαυτό του

Όλη αυτή η ιστορία του Μπέιλ με τη Ρεάλ Μαδρίτης, έχει κοστίσει στον ίδιο μια ακόμη πιο λαμπρή καριέρα. Όχι πως αυτά που έχει πετύχει μέχρι στιγμής είναι λίγα, αλλά φανταστείτε να μην τα είχε «παρατήσει» τα τελευταία χρόνια. Ανεξάρτητα από το αν η Ρεάλ τον ώθησε με τον τρόπο της σε αυτή τη στάση, ο Ουαλός δεν προστάτεψε τον εαυτό του και την υστεροφημία του. Έδωσε δικαίωμα για σφοδρή κριτική και χάλασε σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του.

Μην ξεχνάμε πως επί μια οκταετία αποτελούσε έναν από τους πέντε καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Τόσο στην Τότεναμ, όσο και στη Ρεάλ Μαδρίτης, πραγματοποίησε εμφανίσεις παγκόσμιας κλάσης και αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν. Χάνοντάς το κίνητρό του, υποβάθμισε το παιχνίδι του πριν την ώρα του. Βλέποντάς τον με την Ουαλία, καταλαβαίνει κανείς πως όταν θέλει μπορεί ακόμα να κάνει τη διαφορά. Ακόμα και στην περσινή του σεζόν με την Τότεναμ, καταλάβαμε πως η αγωνιστική του πτώση σχετίζεται άμεσα με την κατάσταση που επικρατεί στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Στους «Πετεινούς» ήρθε τραυματίας και μετά από μια παρατεταμένη περίοδο αγωνιστικής απραξίας με τους «Μερένχες». Μέχρι να είναι έτοιμος από άποψη φυσικής κατάστασης, πέρασαν αρκετοί μήνες. Ακόμα κι όταν μπήκε στην βασική εντεκάδα σου έδινε την εντύπωση πως έπαιζε σβηστός. Σε μια σβηστή του σεζόν λοιπόν, κατάφερε βάλει 11 γκολ στην Premier League και συνολικά 16 γκολ στη σεζόν. Έτσι, σαν να μην τρέχει τίποτα.

Μακριά από την τοξικότητα της Μαδρίτης, ο Μπέιλ ήταν άλλος παίκτης κι ας μην βρισκόταν ούτε κατά διάνοια κοντά στο 100% των δυνατοτήτων του. Από ένα σημείο και μετά η επιμονή του στο να παραμένει εκεί, χωρίς να υπολογίζεται, αγγίζει τα επίπεδα της εμμονής. Ευτυχώς υπάρχουν και οι εθνικές και μας δίνεται η δυνατότητα μια στο τόσο να βλέπουμε τον κανονικό Μπέιλ. Έναν παίκτη που στην καλή του μέρα, παραμένει απολαυστικός για να παρακολουθεί κανείς.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ