ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Άρσεναλ

Βίντεο αποδεικνύει ότι η Γιουνάιτεντ «λήστεψε» το αήττητο της θρυλικής Άρσεναλ (vid)

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα social media, αποδεικνύει ότι για να σπάσει το ιστορικό «αήττητο» της Άρσεναλ χρειάστηκε η συνδρομή της διαιτησίας.

Βίντεο αποδεικνύει ότι η Γιουνάιτεντ «λήστεψε» το αήττητο της θρυλικής Άρσεναλ (vid)

Τη σεζόν 2003/2004, η Άρσεναλ πέτυχε το φαινομενικά αδύνατο κερδίζοντας την Πρέμιερ Λιγκ, όντας αήττητη. Για την ακρίβεια, κέρδισε τα 26 παιχνίδια της και αναδείχθηκε ισόπαλη στα υπόλοιπα 12 στο δρόμο για τον τρίτο της τίτλο σε διάστημα έξι ετών.

Εκείνη η ομάδα απέκτησε το παρατσούκλι «οι αήττητοι» με την ενδεκάδα της να αποτελεί σημερινούς θρύλους, όπως ο Σολ Κάμπελ, ο Πάτρικ Βιεϊρά, ο Ρόμπερτ Πιρές, ο Ντένις Μπέργκαμπ και ο Τιερί Ανρί.

Την επόμενη σεζόν, η Άρσεναλ έσπασε ένα ακόμη ρεκόρ επεκτείνοντας αυτό το αήττητο στα 49 παιχνίδια. Ωστόσο, ο μαγικός αριθμός 50 δεν επιτεύχθηκε ποτέ, καθώς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε τους «αήττητους».

Τον Οκτώβριο του 2004, η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον κέρδισε με 2-0 την Άρσεναλ μέσα στο «Ολντ Τράφορντ». Ένα γκολ του Φαν Νιστερλόι με πέναλτι και ένα του Γουέιν Ρούνεϊ διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Το αήττητο της Άρσεναλ δεν έπρεπε να σταματήσει εκεί

Ωστόσο, εκείνη η αναμέτρηση παραμένει μία από τις πιο αμφιλεγόμενες στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ. Μέσα στο γήπεδο, η Άρσεναλ είχε κάθε δικαίωμα να νιώθει ότι της «λήστεψαν» το αήττητο. Εκείνη τη μέρα, οι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν αγωνίστηκαν απλά με δυναμισμό. Πολλές φορές έπαιξαν αντιαθλητικά και υπό κανονικές συνθήκες δε θα έπρεπε να είχαν τελειώσει την αναμέτρηση με 11 παίκτες.

Για παράδειγμα, ο Φαν Νιστερλόι γλίτωσε την αποβολή μετά από ένα σοκαριστικό μαρκάρισμα στον Άσλεϊ Κόουλ. Ο Ρίο Φέρντιναντ απέφυγε την κόκκινη κάρτα μετά από ένα τάκλιν που σταματούσε τον Φρέντι Λιούνμπεργκ από το να βγει μόνος απέναντι από τον τερματοφύλακα. Επιπλέον, το πέναλτι που κερδίζει ο Γουέιν Ρούνεϊ είναι αμφιλεγόμενο.

Μετά το τέλος του αγώνα, διαδραματίστηκαν πρωτοφανή σκηνικά στο τούνελ προς τα αποδυτήρια, που έμειναν στην ιστορία ως «η μάχη του μπουφέ». Πολλά χρόνια αργότερα, ο Σεσκ Φάμπρεγκας είχε παραδεχτεί ότι είχε πετάξει ένα κομμάτι πίτσα στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Μπορεί να μην υπάρχει βίντεο από τη «μάχη του μπουφέ» αλλά το παρακάτω βίντεο αποδεικνύει ότι το σερί της Άρσεναλ δεν έπρεπε να σταματήσει στα 49 ματς.

«Χάσαμε το στάτους μας ως αήττητοι κατά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ένα αγώνα που οι διαιτητές έχουν μερίδιο ευθλυνης. Δεν το αξίζαμε. Όταν πεθάνω, θα ρωτήσω τον Θεό που βρίσκονται οι διαιτητές πριν επιλέξω την κόλαση ή τον παράδεισο» είχε πει ο Βενγκέρ μετά από εκείνον τον αγώνα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ