ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ο Γκάρεθ Μπέιλ έπιασε ακόμα μια κορυφή στην ποδοσφαιρική Ουαλία!

Για ακόμα μια φορά ο Γκάρεθ Μπέιλ έδωσε τα πάντα για την Ουαλία, καταφέρνοντας να γράψει ξανά ιστορία μαζί της.

Ο Γκάρεθ Μπέιλ έπιασε ακόμα μια κορυφή στην ποδοσφαιρική Ουαλία!

Πέντε μετάλλια Champions League, πρωταθλήματα Ισπανίας και αμέτρητα γκολ με τη φανέλα της Ρεάλ. Όλα αυτά θα μπορούσε να τα άλλαζε ο Γκάρεθ Μπέιλ, για να καταφέρει να διακριθεί με την Ουαλία. Παρ όλα αυτά, δεν χρειάστηκε να ανταλλάξει τίποτα για να κερδίσει κάτι με την εθνική του ομάδα. Γιατί ακόμα και όταν ο ίδιος διένυε κακή περίοδο φόρμας σε συλλογικό επίπεδο, με το εθνόσημο μεταμορφωνόταν.

Από αόρατη, η Ουαλία μπήκε στον χάρτη

Για πολλά χρόνια, η Ουαλία ήταν ο «φτωχός συγγενής» του βρετανικού ποδοσφαίρου. Ως σύνολο εθνικής ομάδας, οι «δράκοι» είχαν μόλις μια συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση και αυτή «χαριστικά», με το φορμάτ του Μundial 1958. Τότε που η Βρετανία είχε δικό της όμιλο, με Αγγλία, Β. Ιρλανδία, Σκωτία. Aπό τότε θα ακολουθούσε περίπου μισός αιώνας εντυπωσιακών αποτυχιών με μηδενικό αντίκρισμα σε επιτυχή αποτελέσματα.

Όλα αυτά τουλάχιστον, μέχρι να ξεκινήσει να βάζει το χεράκι του στην εθνική ο Γκάρεθ Μπέιλ. Από το 2006 και τα 17 του χρόνια, ο σταρ της Ρεάλ είναι ενεργός με την ομάδα της πατρίδας του. Και την (καλύτερη) προσπάθεια της Ουαλίας στις διαδικασίες προκριματικών, την μαρτυρούν οι τελικές βαθμολογικές συγκομιδές. Σιγά σιγά, τόσο σε προκριματικά Euro, αλλά και Mundial, τα αποτελέσματα ξεκίνησαν να είναι καλύτερα.

Τα επτά δικά του τέρματα στην προκριματική φάση για το Euro του 2016 ήταν αρκετά, για να οδηγήσουν στο τουρνουά της Γαλλίας την ομάδα του. Πρώτη συμμετοχή σε τελική φάση Euro και πρώτη μεγάλη διοργάνωση έξι δεκαετίες μετά. Εκεί μάλιστα, οι Ουαλοί συγκλόνισαν την Ευρώπη, φτάνοντας λίγα λεπτά από τον τελικό. Αποτέλεσμα-υπέρβαση, ειδικά για πρωτοεμφανιζόμενη εθνική σε μεγάλο τουρνουά. Τόσο στο Euro του 2020 αλλά και στην προκριματική φάση του Mundial 2018, η Ουαλία παρέμεινε μια υπολογίσιμη δύναμη. Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα φτάνοντας μέχρι τον γύρο των «16», ενώ έμεινε εκτός Παγκοσμίου για μόλις 2 βαθμούς.

Μπέιλ, ο κορυφαίος στην ιστορία της εθνικής!

Ως ποδοσφαιρικό έθνος, η Ουαλία μας έχει χαρίσει μεγάλες προσωπικότητες εντός των τεσσάρων γραμμών. Πλην του Μπέιλ, οι Ίαν Ρας, Ράιαν Γκιγκς και Τζον Τσαρλς, είναι μερικοί από τους κορυφαίους που έβγαλαν ποτέ οι «δράκοι». Όμως υπάρχει μια τεράστια διαφορά του πρώτου, με τους υπόλοιπους της λίστας. Όσα έχει καταφέρει να προσφέρει στο εθνόσημο ο πρώτος, οι υπόλοιποι ούτε καν που κατάφεραν να το πλησιάσουν.

Από την περίοδο που ξεκίνησε να σταθεροποιείται στο κορυφαίο επίπεδο, ο Μπέιλ πάντα έκανε το step up για την πατρίδα του. Η αιχμή του δόρατος σε μια ιδιαίτερα ταλαντούχα γενιά ποδοσφαιριστών, ο ίδιος έκανε πάντα ό,τι περνούσε από το χέρι του για να χαρίσει χαρά στους συμπατριώτες του. Ακόμα και όταν αγωνιστικά θα ήταν ανέτοιμος ή εκτός φόρμας, με το εθνόσημο στο στήθος γινόταν άλλος άνθρωπος. Ακριβώς όπως έκανε και τον τελευταίο μήνα, σφραγίζοντας το εισιτήριο της Ουαλίας για το επερχόμενο Mundial.

Λίγο πριν τα 33α γενέθλια του, η καρδούλα του «το λέει» για λίγη ακόμα ποδοσφαιρική δράση. Η απόσυρση λογικά δεν απέχει πολύ και το πέσιμο της αυλαίας είναι κοντά. Με βάση όσα έχουμε δει όμως από τον ίδιο τα τελευταία χρόνια, πιστεύω ότι ακόμα μπορεί να κάνει κάποιο «μαγικό». Να βγάλει έναν ακόμα λαγό από το καπέλο του. Όσα έχει πετύχει άλλωστε μέχρι στιγμής, κανείς δεν μπορούσε να φανταζόταν πως θα γινόντουσαν πραγματικότητα πριν μερικά χρόνια…

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ