ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπάγερν Μονάχου: Η UEFA τιμωρεί τους οπαδούς της και η Ρεάλ… χαμογελάει
H πανηγυρική selfie του Μαρινάκη με τα τρία δάχτυλα μέσα στην Πόλη (pic)
Αλλάζει στάση η Μπαρτσελόνα με Αραούχο – Το ποσό που ξετυλίγει τη μεταγραφή
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
Όχι, έτσι ρε ΠΑΟΚ… (vids)
Η Ρόμα «τελείωσε» με δύο γκολ τη Μίλαν και έμεινε με 10 παίκτες! (vids)
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Δυο γκολ ο Γιούτγκλα στην Τούμπα (vids)
Show και πάλι από τον Μαρτίνες στα πέναλτι! Έπιασε το πρώτο και μετά τα έβαλε με όλη την εξέδρα! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Με Μανέ στην κορυφή ο Νάγκελσμαν χτίζει μια πιο δική του Μπάγερν!

Η Μπάγερν Μονάχου δεν έχει πρόθεση να φέρει κάποιον αντικαταστάτη του Λεβαντόφσκι καθώς θεωρεί ότι τον έχει ήδη στο πρόσωπο του Σάντιο Μανέ.

Με Μανέ στην κορυφή ο Νάγκελσμαν χτίζει μια πιο δική του Μπάγερν!

Η μεταγραφή του Σάντιο Μανέ στη Μπάγερν Μονάχου, είναι μια από τις κορυφαίες κινήσεις του φετινού καλοκαιριού. Μετά από μια εξαετία στη Λίβερπουλ, με την οποία κέρδισε τα πάντα, ο Σενεγαλέζος μεσοεπιθετικός φιλοδοξεί να πετύχει το ίδιο και με τη Μπάγερν. Ο Νάγκελσμαν ποντάρει πολλά πάνω του και όπως φαίνεται τον προορίζει για έναν ρόλο που θα αλλάξει πολλά στο παιχνίδι της ομάδας του. Ο Γερμανός τεχνικός φαίνεται πως υπολογίζει τον Μανέ για την κορυφή της επίθεσης. Κάτι που του επιτρέπει να παρουσιάσει ένα σύνολο πιο κοντά στις δικές του ποδοσφαιρικές αρχές.

Κάνε Like στη νέα σελίδα μας στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Δεν ψάχνει αντί-Λεβαντόφσκι γιατί τον έχει ήδη

Το φετινό καλοκαίρι η Μπάγερν Μονάχου βίωσε μια τεράστια απώλεια. Μετά από οχτώ χρόνια, 344 γκολ σε 375 εμφανίσεις και δεκαεννιά τίτλους, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι αποχώρησε για τη Μπαρτσελόνα. Οι Βαυαροί προσπάθησαν με νύχια με δόντια να κρατήσουν τον Πολωνό στο Μόναχο. Λογικό. Μιλάμε για έναν εκ των καλύτερων ποδοσφαιριστών του πλανήτη ικανό να κάνει τη διαφορά σε οποιαδήποτε ομάδα. Παρόλα αυτά ο Λεβαντόφσκι είχε πάρει την απόφασή του. Θεώρησε ότι ο κύκλος του στην ομάδα έκλεισε και πως είναι ώρα για νέες περιπέτειες.

Η Μπάγερν αποδέχτηκε πως πλέον θα πρέπει να μάθει να ζει χωρίς τον δεύτερο κορυφαίο σκόρερ στην ιστορία της. Πολλοί θα περίμεναν πως ο σύλλογος θα προχωρούσε σε μια ηχηρή μεταγραφή για να καλύψει το κενό στην κορυφή της επίθεσης και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Σύντομα όμως έγινε ξεκάθαρο πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Βλέπετε στο Μόναχο πιστεύουν πως ήδη διαθέτουν μια παγκόσμιας κλάσης επιλογή για τη θέση του φορ.

Νωρίτερα το καλοκαίρι η Μπάγερν είχε προχωρήσει σε μια από τις πιο ηχηρές κινήσεις του φετινού καλοκαιριού. Ξοδεύοντας μόλις 32 εκατομμύρια ευρώ, έκανε δικό της τον Σάντιο Μανέ. Έναν παίκτη που -όπως και ο Λεβαντόφσκι- αποφάσισε να αφήσει τη Λίβερπουλ μετά από μια άκρως επιτυχημένη θητεία και να δοκιμάσει μια νέα πρόκληση. Μάλιστα όπως όλα δείχνουν ο Σενεγαλέζος θα είναι και ο αντικαταστάτης του Πολωνού στην κορυφή της επίθεσης.

Φυσικά ο Μανέ έχει παίξει την συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών του ως επαγγελματίας ως εξτρέμ, αλλά αυτό καθόλου δε δείχνει να ενοχλεί τον Νάγκελσμαν. Άλλωστε όπως είδαμε και πέρυσι μπορεί να ανταποκριθεί εξαιρετικά σε αυτό το ρόλο. Στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν, ο Κλοπ τον χρησιμοποίησε αρκετά στην κορυφή και χωρίς αμφιβολία δικαιώθηκε. Η τακτική πειθαρχία, η δύναμη, η ταχύτητα και η εκτελεστική δεινότητα του Μανέ, του επιτρέπουν να λάμψει και ως σέντερ φορ.

Κάνει τον Νάγκελσμαν να νιώθει πιο άνετα

Αν ήταν στο χέρι του, ο Νάγκελσμαν σίγουρα θα κρατούσε τον Λεβαντόφσκι στη Μπάγερν. Στη μία και μοναδική χρονιά που συνεργάστηκαν, ο Πολωνός σκόραρε 50 γκολ και φυσικά ήταν με διαφορά ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Ο Γερμανός τεχνικός καλείται πλέον να βρει έναν τρόπο ώστε να πάρει από αλλού αυτά τα 50 γκολ. Πράγμα καθόλου εύκολο φυσικά.

Η αλήθεια είναι πως ο πρώην προπονητής της Λειψίας είχε μια μέτρια πρώτη χρονιά στο «Αλιάνζ Αρίνα». Η Μπάγερν ξεκίνησε φουριόζα στην αρχή της σεζόν, όμως σταδιακά άρχισε να ρίχνει την απόδοσή της. Ο αποκλεισμός από τη Βιγιαρεάλ στα προημιτελικά του Champions League ήταν σίγουρα μια στιγμή που όλοι στην ομάδα θέλουν να ξεχάσουν γρήγορα. Παρόλα αυτά η πίστη στο πρόσωπο του Νάγκελσμαν παραμένει ακλόνητη και η διοίκηση περιμένει μια σαφώς καλύτερη εικόνα φέτος.

Η αποχώρηση του Λεβαντόφσκι ίσως βοηθήσει σε αυτό. Όχι δεν μας βάρεσε η ζέστη. Απλά από ό,τι έχουμε δει μέχρι στιγμής, ο προπονητής της Μπάγερν φαίνεται να προτιμά έναν λιγότερο κλασσικό φορ στην κορυφή της επίθεσης. Στη Λειψία είχε ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Βέρνερ. Έναν ταχυδυναμικό παίκτη που αρέσκεται να παίζει έξω από το κουτί. Με αυτόν στη θέση του φορ πέτυχε ό,τι πέτυχε, έφτιαξε το όνομά του και έφτασε μέχρι τον πάγκο της Μπάγερν. Πλέον αναμένεται να δώσει αυτό το ρόλο στον Σάντιο Μανέ.

Στα πρώτα δύο παιχνίδια της σεζόν, ο Σενεγαλέζος ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης και σκόραρε ισάριθμα τέρματα. Είναι φανερό πως αυτή θα είναι η θέση του κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Με αυτόν στην κορυφή και τους Σανέ, Γκνάμπρι, Κομάν στα άκρα, η επίθεση της Μπάγερν δεν γίνεται απλά γρήγορη. Γίνεται πυραυλοκίνητη. Στις επιλογές για τα άκρα δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον Τζαμάλ Μουσιάλα. Ένα παιδί με πολύ ψηλό ταβάνι που δείχνει ότι φέτος θα είναι η χρονιά του.

Έτοιμος για την πιο παραγωγική χρονιά του

Ο Μανέ λοιπόν πάει ολοταχώς για μονιμοποίηση στη θέση του σέντερ φορ, έχοντας δίπλα του, αλλά και πίσω του, παίκτες με έφεση στη δημιουργία. Τους ίδιους παίκτες που τα περασμένα χρόνια σέρβιραν ασταμάτητα γκολ στον Λεβαντόφσκι και τον βοήθησαν τα μέγιστα στο να γράψει αυτά τα εξωπραγματικά νούμερα. Όλα αυτά σε ένα πρωτάθλημα λιγότερο ανταγωνιστικό και σαφώς πιο ανοιχτό σε σχέση με την Premier League που αγωνιζόταν τόσα χρόνια.

Κάπως έτσι δημιουργείται το ιδανικό πλαίσιο, ώστε ο Σενεγαλέζος να έχει την πιο παραγωγική σεζόν στην καριέρα του. Τα περισσότερα γκολ που έχει σημειώσει ποτέ σε μια χρονιά είναι τα 26 από το 2018/19. Φαίνεται σχεδόν αναπόφευκτο να ξεπεράσει αυτόν τον αριθμό φέτος. Όντας ο βασικός φορ μιας ομάδας που σκοράρει κατά ριπάς και με μια υπερπλήρη μεσοεπιθετική γραμμή να τον στηρίζει, ο Μανέ μπορεί να σπάσει τα κοντέρ. Μανέ

Θα φτάσει σε επίπεδα Λεβαντόφσκι; Πολύ δύσκολα. Ωστόσο θα δώσει χώρο σε όλους τους υπόλοιπους να βρίσκονται πιο συχνά σε θέση βολής. Ο Νάγκελσμαν μπορεί να μη βρει τα 50 τέρματα που του πρόσφερε ο Πολωνός σε έναν μόνο παίκτη, αλλά μπορεί κάλλιστα να τα βρει από το σύνολο των επιθετικών και των μεσοεπιθετικών του. Αυτό είναι κάτι που θα προτιμούσε ο οποιοσδήποτε προπονητής. Η τόσο μεγάλη εξάρτηση από μόνο έναν παίκτη στο σκοράρισμα, κρύβει παγίδες.

Αντίθετα όταν τα γκολ μοιράζονται σε περισσότερους ποδοσφαιριστές, υπάρχει μεγαλύτερη ισορροπία και μεγαλύτερη ασφάλεια όταν κάποιος από αυτούς απουσιάζει. Βέβαια σε περίπτωση απουσίας του Μανέ, η αλήθεια είναι πως η Μπάγερν μένει και πάλι γυμνή στην κορυφή της επίθεσης. Εκτός αν ο 17χρονος Ματίς Τελ δείξει ότι μπορεί να σταθεί ως μια αξιοπρεπής επιλογή για την πρώτη ομάδα. Όλα αυτά θα φανούν στο άμεσο μέλλον. Το μόνο σίγουρο είναι πως η νέα Μπάγερν αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ