ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Η Γιουνάιτεντ έχει 100 εκατομμύρια λόγους να θέλει τόσο πολύ τον Άντονι!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξηλώθηκε για να φέρει τον Άντονι στο «Ολντ Τράφορντ», όμως ελπίζει πως ο Βραζιλιάνος θα κάνει άμεσα απόσβεση.

Η Γιουνάιτεντ έχει 100 εκατομμύρια λόγους να θέλει τόσο πολύ τον Άντονι!

Άντονι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνδέονται σταθερά από την αρχή του καλοκαιριού. Ο Τεν Χαχ ήθελε οπωσδήποτε ο παίκτης του να τον ακολουθήσει στην Αγγλία και μετά από πολύ κόπο τα κατάφερε. Πριν κάποιες βδομάδες η συγκεκριμένη μεταγραφή έμοιαζε αδύνατο να γίνει, καθώς ο Άγιαξ ήταν κάθετος στο ότι ο Βραζιλιάνος θα παραμείνει στο Άμστερνταμ. Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» χρειάστηκε να βγάλουν από τα ταμεία τους ένα τεράστιο πόσο προκειμένου να πείσουν τους Ολλανδούς. Με τα πολλά κατάφεραν το σκοπό τους και ο Άντονι μετακομίζει στο Μάντσεστερ για να δώσει στην ομάδα του Τεν Χαχ πράγματα που εμφανώς έχει τεράστια ανάγκη.

Αν σου αρέσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, τότε θα σου αρέσει σίγουρα και η σελίδα μας στο Facebook!

Βάλε φαντασία

Ο Άντονι ήρθε στον Άγιαξ πριν δύο χρόνια και από τότε είναι ένας από τους πιο fun to watch παίκτες των ευρωπαϊκών γηπέδων. Ένας γνήσιος Βραζιλιάνος από αυτούς που σου δίνουν την εντύπωση πως γεννήθηκαν με μια μπάλα ποδοσφαίρου στα πόδια. Δεν εξηγείται αλλιώς το πως μπορεί να κάνει τέτοια μαγικά με εκείνη -τη μπάλα ντε- παίζοντας σε υψηλό επίπεδο και όχι σε κάποια παραλία.

Σχεδόν μετά από κάθε αγώνα του Άγιαξ, κυκλοφορούσαν βίντεο με περίτεχνες ενέργειες του Άντονι που ξεφτίλιζε αμυντικούς με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Όλα αυτά χωρίς να του λείπει η ουσία. Στις δύο χρονιές του στην Ολλανδία είχε διψήφιο αριθμό τερμάτων και ασίστ. Βέβαια εδώ θα έλεγε κανείς ότι αυτό δεν είναι και ιδιαίτερα σπουδαίο κατόρθωμα όταν παίζεις στην καλύτερη και πιο κυρίαρχη ομάδα ενός πρωταθλήματος που έχει σαν φιλοσοφία τη φουλ επίθεση. Δεκτή η ένσταση. Άντονι

Παρόλα αυτά, ειδικά την περσινή σεζόν, ο Άντονι έκανε πολύ μεστά παιχνίδια και στην Ευρώπη. Επίσης τα 12 γκολ και οι 10 ασίστ του ήρθαν σε μόλις 33 παιχνίδια, σε αντίθεση με την πρώτη χρονιά που είχε 10 γκολ και 10 ασίστ αλλά σε 46 ματς. Η βελτίωσή του ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη σεζόν του ήταν εμφανής. Ο Βραζιλιάνος έδειξε να προσαρμόζεται περισσότερο στο ευρωπαϊκό στυλ και αυτό φάνηκε μέσα στο χορτάρι. Βέβαια εκτός από τα νούμερα, ο Άντονι προσφέρει και κάτι που δεν καταγράφει η στατιστική. Φαντασία.

Αυτό εκτός από τη ρομαντική σκοπιά, έχει και πολλά ουσιαστικά οφέλη. Η εντυπωσιακή ικανότητα του στη ντρίμπλα μπορεί να δημιουργήσει ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες που είναι αναγκασμένες να προσέχουν διπλά το μαρκάρισμά του. Η Γιουνάιτεντ έχει δείξει ότι σίγουρα της λείπει ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής. Με τον Σάντσο ακόμα να ψάχνεται, ο μόνος παίκτης που μπορεί να δημιουργήσει απρόβλεπτες καταστάσεις είναι ο Μπρούνο. Με την απόκτηση του Άντονι αυτό αλλάζει.

Τον… απαίτησε ο Τεν Χαχ

Ο Έρικ Τεν Χαχ πήρε φέτος την ευκαιρία να δουλέψει σε ένα από τα μεγαλύτερα brand name του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ο Ολλανδός τεχνικός κέρδισε δίκαια μια θέση στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά την εκπληκτική δουλειά που έκανε στον Άγιαξ. Φυσικά το έργο του δεν ήταν -και ακόμα δεν είναι- εύκολο. Η ομάδα που παρέλαβε προερχόταν από μια παταγωδώς αποτυχημένη σεζόν, με ψυχολογία στα τάρταρα. Ήταν δεδομένο πως πάνω από όλα χρειαζόταν σημαντική ενίσχυση σε πολλές θέσεις.

Ο Τεν Χαχ έκανε αρκετή υπομονή στις μεταγραφές. Πήρε τον Μαλάσια ως συμπληρωματικό αριστερό μπακ, πόνταρε στο στοίχημα Έρικσεν για να λύσει πολλά προβλήματα στο κέντρο και έφερε τον Λισάντρο Μαρτίνεζ ως εκλεκτό για την άμυνα. Οι τρεις αυτοί ποδοσφαιριστές σίγουρα θα μπορούσαν να βοηθήσουν, αλλά δεν ήταν αρκετοί. Η Γιουνάιτεντ χρειαζόταν κι άλλους παίκτες με προοπτική να μπουν… χθες στην εντεκάδα. Αυτό έγινε εντελώς φανερό μετά τα δύο πρώτα ματς της χρονιάς, όπου η ομάδα είχε τραγική εικόνα.

Κάπου εκεί η υπομονή του Ολλανδού τεχνικού εξαντλήθηκε και ξεκίνησαν οι απαιτήσεις. Έτσι από εκεί που στο στόχαστρο ήταν οι Αρναούτοβιτς και Ραμπιό, ήρθαν τελικά ο Κασεμίρο και ο Άντονι. Μάλιστα ο δεύτερος είναι μια 100% προσωπική επιλογή του Τεν Χαχ. Η κοινή τους συνύπαρξη στον Άγιαξ ήταν άκρως επιτυχημένη και ο προπονητής της Γιουνάιτεντ ξέρει ακριβώς τι θέλει από τον Βραζιλιάνο, αλλά και πως να το πάρει.

Για τον ίδιο είναι πολύ σημαντικό να έχει παίκτες που μπορεί να εμπιστευτεί με το καλημέρα. Το είδαμε και στην περίπτωση του Λισάντρο Μαρτίνεζ που ήταν ο καλύτερος παίκτης στις νίκες απέναντι σε Λίβερπουλ και Σαουθάμπτον. Η απόκτηση του Άντονι έρχεται σε ένα εξαιρετικό timing και αυξάνει τον ενθουσιασμό. Η ενσωμάτωση του στην ομάδα μπορεί να δώσει στοιχεία που εδώ και χρόνια απουσιάζουν από το δεξί άκρο της επίθεσης.

Να τους κάνει να ξεχάσουν τα 100 εκατομμύρια

Φυσικά η Γιουνάιτεντ χρειάστηκε να ματώσει οικονομικά για να κάνει δικό της τον Άντονι. Τα 100 εκατομμύρια ευρώ είναι ένα τεράστιο ποσό που αγγίζει τα όρια του παράλογου. Είναι δεδομένο πως τα συγκεκριμένα χρήματα δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική αξία του παίκτη. Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» πλήρωσαν υπεραξία για να τον φέρουν στο «Ολντ Τράφορντ», όμως αυτός ήταν ο μόνος τρόπος. Ο Άγιαξ δεν είχε σκοπό να τον δώσει. Όσο κι αν πίεζε ο ίδιος, τίποτα δεν θα γινόταν αν η Γιουνάιτεντ δεν έφτανε σε αυτό το νούμερο.

Ο 22χρονος εξτρέμ αποχωρεί από τον Άγιαξ ως η ακριβότερη πώληση που έχει γίνει ποτέ από ομάδα της Ολλανδίας και ως η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία των Άγγλων μετά τον Πολ Πογκμπά. Όπως καταλαβαίνετε αυτό από μόνο του αυξάνει κατακόρυφα τις απαιτήσεις. Όλος ο πλανήτης θα περιμένει να δει πως ο «κύριος 100 εκατομμύρια» θα μεταμορφώσει την ομάδα του Τεν Χαχ. Κάθε του παιχνίδι θα μπαίνει στο μικροσκόπιο και κάθε κακή ή μέτρια εμφάνιση θα γίνεται θέμα.

Θυμίζουμε πως κάτι ανάλογο συνέβη και με τον Μαγκουάιρ, ο οποίος πλέον έχει περάσει στον πάγκο και όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει εκεί. Οι άνθρωποι του συλλόγου πιστεύουν ότι με την καθοδήγηση του Τεν Χαχ, ο Άντονι μπορεί να βγάλει από πάνω του αυτό το βάρος. Η αλήθεια είναι πως η παρουσία του Ολλανδού αποτελεί μια αρκετά σημαντική δικλίδα ασφαλείας για τον παίκτη.

Πλέον καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά στο κορυφαίο επίπεδο και μάλιστα σε μια ομάδα που δεν αντέχει άλλες απογοητεύσεις. Ο Άντονι έρχεται για να πάρει θέση βασικού στο δεξί φτερό της επίθεσης και να φέρει ταραχή στις αντίπαλες άμυνες. Μαζί με τους Σάντσο και Ράσφορντ αναμένεται να αποτελέσουν την βασική τριάδα, στην οποία η Γιουνάιτεντ στηρίζει πολλά για την έκβαση της φετινής της σεζόν.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ