ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Μπαπέ κάνει εύκολη τη ζωή του Αντσελότι… και του Βινίσιους
Οι τρεις επικρατέστεροι για τη θέση του Πιόλι στον πάγκο της Μίλαν
H Λεβερκούζεν κάνει πλάκα σε όποιον θέλει τον Φλόριαν Βιρτζ
Λέμε για τον Μόντριτς αλλά η πάσα του Χούμελς δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά (vid)
H Γιουνάιτεντ θέλει στόπερ και οι – δύο – επιλογές της βρίσκονται στη Serie A
«Πνίγηκε» στον ανταγωνισμό – Αποχωρεί με μεταγραφή το αστέρι της Ρεάλ
«Γροθιά» στους παίκτες της Τσέλσι το μήνυμα πιτσιρικά στις εξέδρες (pic)
Από τους λίγους ρομαντικούς ο Τιάγκο Σίλβα – Συμφώνησε με την τελευταία του ομάδα
Δεν πίστευε στα μάτια του ο Αρτέτα: Τα έπαθε ΟΛΑ στο δεύτερο γκολ του Μπεν Γουάιτ! (pic)
Ο Ποτσετίνο είπε αλήθειες για την Τσέλσι, μετά την «πεντάρα» από την Άρσεναλ!
Κανείς στην Τσέλσι δεν θα καταλάβει ΠΟΤΕ πως ο Τζάκσον αστόχησε από εκεί! (vid)
Ο Μίλικ μίλησε στο τέλος νικώντας τον Μανδά κι έστειλε τη Γιουβέντους στον τελικό! (vid)
H Άρσεναλ έστειλε μήνυμα σε όλους με την ιστορική «πεντάρα» στην Τσέλσι! (vid)
Le Parisien: Η Παρί ενεργοποιεί τη ρήτρα της χαφάρας της Σίτι!
Μπεν Γουάιτ και Χάβερτς έστειλαν για… τσάι την άμυνα της Τσέλσι! (vids)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Retro Stories

Ντε Μπρούιν: Ήρθε σαν το «παλτό» της Τσέλσι – Εφτά χρόνια μετά είναι θρύλος

Πέρασαν ακριβώς εφτά χρόνια από την ανακοίνωση της απόκτηση του Κέβιν Ντε Μπρούιν από τη Μάντσεστερ Σίτι έναντι 75 εκατ. ευρώ.

Ντε Μπρούιν: Ήρθε σαν το «παλτό» της Τσέλσι – Εφτά χρόνια μετά είναι θρύλος

Σαν σήμερα πριν από εφτά χρόνια, ο Κέβιν Ντε Μπρούιν υπέγραψε στη Μάντσεστερ Σίτι. Στις 30 Αυγούστου του 2015, οι «πολίτες» ξόδεψαν 75 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσουν από τη Βόλφσμπουργκ. Ο παίκτης υπέγραψε εξαετές συμβόλαιο και σήμερα έχει μπει στα βιβλία της ιστορίας ως ένας θρύλος της Πρέμιερ Λιγκ.

Η κουβέντα για τον Βέλγο μεσοεπιθετικό, όμως, ήταν τελείως διαφορετική πριν από εφτά χρόνια. Τότε, ο Κέβιν Ντε Μπρούιν ερχόταν στη Σίτι υπό αμφισβήτηση.

Παρόλο που είχε αναδείξει το ταλέντο του στη Βόλφσμπουργκ μετρώντας, 20 γκολ και 37 ασίστ σε 73 συμμετοχές, κανείς δεν είχε ξεχάσει την παταγωδώς αποτυχημένη θητεία του στην Τσέλσι.

Ο Ντε Μπρούιν έφτασε στη Σίτι ως αποτυχημένος

Ειδικότερα, τον Γενάρη του 2012, ο τότε 21χρονος ποδοσφαιριστής υπέγραψε από τη Γκενκ στην Τσέλσι έναντι περίπου 10 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, δε μπόρεσε ποτέ να προσαρμοστεί στο ρυθμό της Πρέμιερ Λιγκ (1 ασίστ σε 9 συμμετοχές), οδηγώντας τον Ζοσέ Μουρίνιο να πει χρόνια αργότερα ότι ο Βέλγος δεν είχε την υπομονή να περιμένει την ευκαιρία του στους «μπλε».

Ενδεικτικό της παρουσίας του Ντε Μπρούιν στη Τσέλσι είναι το παρακάτω πρωτοσέλιδο παραμονές της μεταγραφής του στους «πολίτες».

«Η Μάντσεστερ Σίτι είναι έτοιμη να σπάσει το βρετανικό ρεκόρ για το αποτυχημένο παίκτη (flop) της Τσέλσι, Ντε Μπρούιν , ο οποίος ξεκίνησε δύο παιχνίδια στο πρωτάθλημα» είχε γράψει η Mirror Sport.

Ο Ντε Μπρούιν, φυσικά, δεν ξέχασε ποτέ αυτό το πρωτοσέλιδο. Έτσι, σήμερα (30/8) το θυμήθηκε σε μία ιστορία του στο instagram και το συνόδευσε με εικονίδια που γελάνε.

Εφτά χρόνια μετά είναι θρύλος της Πρέμιερ Λιγκ

Συμπληρώθηκαν ακριβώς εφτά χρόνια από την έλευση του στην Μάντσεστερ Σίτι. Ο Βέλγος έχει αλλάξει άρδην το αφήγημα του αποτυχημένου σε αυτό ενός εκ των πιο επιτυχημένων παικτών στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.

Ειδικότερα, άλλαξε τη σύγχρονη ιστορία της Σίτι, διαδραματίζοντας καταλυτικό ρόλο στην καθιέρωση μίας δυναστεία του συλλόγου εντός συνόρων.

Μέχρι σήμερα μετράει:

  • 11 τρόπαια
  • 87 γκολ
  • 124 ασίστ
  • 312 συμμετοχές
  • 5 Λιγκ Καπ
  • 4 Πρέμιερ Λιγκ
  • 1 Fa Cup
  • 37 ατομικά βραβεία

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα περιέγραψε πρόσφατα ιδανικά γιατί ο Κέβιν Ντε Μπρούιν είναι τόσο ξεχωριστός: ««Άνοιξε την τηλεόραση, δες πώς αγωνίζεται. Είναι ένα απίστευτο ταλέντο, η εργατικότητά του, η αφοσίωσή του στο σύλλογο και στους συμπαίκτες του. Είναι υπαρχηγός. Χωρίς αμφιβολία, πρέπει να δεις τι κάνει… Ήταν μία πολύ καλή μεταγραφή για τη Σίτι. Πολλά, πολλά χρόνια τα πηγαίνει υπέροχα. Προηγουμένως, τον γνώριζα από τη Γερμανία. Υπέφερα από εκείνον στη Μπάγερν Μονάχου».

Ο Κέβιν Ντε Μπρούιν είναι ο παίκτης που θες να έχεις στην ομάδα όταν «στραβώνει» ένα παιχνίδι. Δεν κρύβεται και ζητάει τη μπάλα για να αλλάξει τη ροή του αγώνα. Το μεγαλύτερο ατού του Βέλγου είναι ότι δεν έχει «κακές μέρες στο γραφείο». Αυτό το προσόν είναι που τον ξεχωρίζει από τους πολλούς καλούς παίκτες και τον κατατάσσει στους λίγους ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ