ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της πει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
Τονάλι, διαλύεται η καριέρα σου – Νέα κατηγορία για παράνομο στοιχηματισμό (pic)
Η Μπαρτσελόνα είναι κοντά στο να πάρει… τσάμπα τον «εγκέφαλο» της Άρσεναλ!
Οριστική απόφαση – «Ακύρωσε» την Μπάγερν και θέλει μόνο Ρεάλ!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα έχει βρει ποιοι επιθετικοί τον ενδιαφέρουν από τώρα!
Μπαρτσελόνα, τον έδιωξες σαν άχρηστο – Τώρα γίνεται μάχη για την απόκτηση του!
Μπαρτσελόνα: Γιαμάλ… η εκτόξευση – Τα δύο στοιχεία που δείχνουν την εξέλιξη του!
Ποτσετίνο: «Είναι τέρμα λυπημένος! Δώσαμε τόσα χρήματα και έπαιξε μόλις 30’»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Χβίτσα Κβαρατσκέλια: Ένας Βραζιλιάνος από την Τιφλίδα!

Μπορεί η Νάπολι να έχασε πολλούς παίκτες τους τελευταίους μήνες, όμως ο Χβίτσα Κβαρατσκέλια δεν δείχνει να υστερεί σε κάτι

Χβίτσα Κβαρατσκέλια: Ένας Βραζιλιάνος από την Τιφλίδα!

Μετά από αρκετά χρόνια με έναν συγκεκριμένο κορμό, η Νάπολι άλλαξε σελίδα μπαίνοντας σε μια νέα εποχή. Οι παλιές καραβάνες αποχώρησαν και στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» οι φίλαθλοι των «παρτενοπέι» έψαχναν πλέον έναν νέο ήρωα που θα τους οδηγήσει μπροστά. Έναν ήρωα που μέχρι στιγμής δείχνει πως θα είναι ο Χβίτσα Κβαρατσκέλια.

Ο Κβαρατσκέλια συνεχίζει μια παράδοση!

Υπάρχει κάτι στους Γεωργιανούς ποδοσφαιριστές, που δεν μπορείς εύκολα να το περιγράψεις. Από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, οι Γεωργιανοί ήταν οι…. Βραζιλιάνοι της πρώην ΕΣΣΔ! Απρόβλεπτοι, με περίτεχνες ενέργειες και γενικότερα παίκτες οι οποίοι δεν ήθελαν να μπουν σε καλούπια.

Φαίνεται πως αυτό ισχύει μέχρι και σήμερα, καθώς ο Χβίτσα Κβαρατσκέλια πληροί όλα τα παραπάνω κριτήρια που προαναφέραμε. Ο παίκτης που οι περισσότεροι Έλληνες γνωρίσαμε στην ισοπαλία της Εθνικής μας με τη Γεωργία πριν από αρκετούς μήνες, πήρε επιτέλους την ευκαιρία που άξιζε στο κορυφαίο επίπεδο. Παίρνοντας μεταγραφή έναντι 10 εκατομμυρίων ευρώ στη Νάπολι πριν μερικούς μήνες, το 21χρονο αστέρι του γεωργιανού ποδοσφαίρου σίγουρα ήλπιζε σε ένα καλό ξεκίνημα. Όμως πιστεύω πως ούτε αυτός περίμενε αυτό που βλέπουμε.

Η θέση που αποκτήθηκε για να καλύψει ο Χβίτσα είναι αυτή του εμβληματικού Λορέντζο Ινσίνιε. Ο βραχύσωμος Ιταλός μετά από μια… ζωή στη Νάπολι, αποχώρησε για το Τoρόντο και το MLS. Έτσι, το αριστερό άκρο της επίθεσης έμεινε ανοικτό για τον Κβαρατσκέλια για να κάνει παιχνίδι. Και όσα βλέπουμε μέχρι στιγμής είναι άκρως εντυπωσιακά. Τρία γκολ και μια ασίστ σε τέσσερις αναμετρήσεις, από έναν παίκτη που η κορυφαία εμπειρία του ήταν στη Ρούμπιν Καζάν.

Απρόβλεπτος όσο σχεδόν κανένας!

Αρκετά χρόνια είχαμε να δούμε έναν τέτοιο παίκτη στα ιταλικά γήπεδα. Την ώρα που οι περισσότεροι ευρωπαίοι παίκτες είναι «καλωδιωμένοι» και δρουν εντός ενός πλαισίου, ο Κβαρατσκέλια είναι ο… Βραζιλιάνος που αναφέραμε πιο πάνω. Χωρίς κανόνες (με την καλή έννοια) και χωρίς να ξέρεις τι μπορείς να περιμένεις από αυτόν. Και στο σύντομο αλλά εντυπωσιακό πέρασμα του από το Καμπιονάτο, έχουμε δει ήδη αρκετά περίτεχνες ενέργειες.

Άλλωστε, ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται η Νάπολι του επιτρέπει να αναδιπλώσει όλη την εκρηκτικότητα και δημιουργικότητα του. Το γρήγορο ποδόσφαιρο αντεπιθέσεων των «παρτενοπέι» του δίνει τη δυνατότητα να βγάλει όλα τα απρόβλεπτα στοιχεία που έχει στο παιχνίδι του. Τακτική αρκετά διαφορετική από αυτή που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε από την ιταλική ομάδα τα τελευταία χρόνια.

Σε μια σεζόν που θεωρητικά θα έπρεπε να είναι πολύ δύσκολη στον ιταλικό Νότο εξαιτίας των αποχωρήσεων, υπάρχει αρκετός ενθουσιασμός. Κατάσταση για την οποία ευθύνεται σε τεράστιο βαθμό ο Γεωργιανός μάγος, ο οποίος έχει προλάβει να μαγέψει την ποδοσφαιρική Ιταλία.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ