ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
Τονάλι, διαλύεται η καριέρα σου – Νέα κατηγορία για παράνομο στοιχηματισμό (pic)
Η Μπαρτσελόνα είναι κοντά στο να πάρει… τσάμπα τον «εγκέφαλο» της Άρσεναλ!
Οριστική απόφαση – «Ακύρωσε» την Μπάγερν και θέλει μόνο Ρεάλ!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα έχει βρει ποιοι επιθετικοί τον ενδιαφέρουν από τώρα!
Μπαρτσελόνα, τον έδιωξες σαν άχρηστο – Τώρα γίνεται μάχη για την απόκτηση του!
Μπαρτσελόνα: Γιαμάλ… η εκτόξευση – Τα δύο στοιχεία που δείχνουν την εξέλιξη του!
Ποτσετίνο: «Είναι τέρμα λυπημένος! Δώσαμε τόσα χρήματα και έπαιξε μόλις 30’»
Οι δέκα πιο ακριβοί ποδοσφαιριστές στον κόσμο – Λείπουν οι… GOAT (pic)
Φελίπε Μέλο προς Άλβες- Ρομπίνιο: «Αν είχατε βιάσει τη δική μου κόρη θα σας είχα σκοτώσει»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Χάαλαντ σαρώνει την Premier League σαν να μη τρέχει τίποτα!

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έχει σπάσει τα κοντέρ στο ξεκίνημα της σεζόν και δείχνει με το καλημέρα έτοιμος να γράψει ιστορία στην Premier League.

Ο Χάαλαντ σαρώνει την Premier League σαν να μη τρέχει τίποτα!

Παιδί θαύμα. Ένας χαρακτηρισμός που στο ποδόσφαιρο ακούμε συχνά. Άλλες φορές εύστοχα και άλλες πολύ… εύκολα. Στην περίπτωση του Έρλινγκ Χάαλαντ ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός βρίσκει απόλυτη ανταπόκριση. Δεν μπορείς να περιγράψεις αλλιώς ένα παιδί που από την πρώτη στιγμή που μάθαμε το όνομά του, δεν έχει σταματήσει να μας αφήνει άναυδους. Ο Νορβηγός φορ είναι ένας από τους πιο χαρισματικούς σκόρερ που έχουμε δει ποτέ στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Είτε στην Αυστρία, είτε στη Γερμανία, είτε στην Αγγλία η συνισταμένη παραμένει κοινή. Ο Χάαλαντ έχει το γκολ στο αίμα του

.Αν σου αρέσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, τότε θα σου αρέσει σίγουρα και η σελίδα μας στο Facebook!

‘’Ναι αλλά στην Premier League είναι αλλιώς’’

Η μεταγραφή του Χάαλαντ στη Σίτι ήταν η πρώτη μεγάλη βόμβα του φετινού καλοκαιριού. Οι «Πολίτες» έψαχναν για ένα φορ που θα κάνει τη διαφορά και ο Νορβηγός ήταν ίσως η καλύτερη επιλογή για εκείνους. Η συμφωνία έκλεισε νωρίς, γρήγορα και χωρίς ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες. Μάλιστα τα 60 εκατομμύρια που χρειάστηκαν για την απόκτησή του, μοιάζουν με ανέκδοτο αν αναλογιστεί κανείς την αξία του παίκτη και τις τιμές της σύγχρονης αγοράς.

Ήταν δεδομένο πως ο Χάαλαντ θα αποτελούσε μια πολύ σημαντική προσθήκη για την ομάδα του Πεπ. Η τοποθέτησή του στην κορυφή της επίθεσης ενός τόσο καλοδουλεμένου και ποιοτικού συνόλου δημιουργούσε μια τρομακτική προοπτική. Άλλωστε μιλάμε για έναν παίκτη που από τα 18 ματώνει τα αντίπαλα δίχτυα. Το έκανε με τη Σάλτσμπουργκ, το έκανε με τη Ντόρτμουντ και στη Σίτι ευελπιστούν ότι θα συνεχίσει ανάλογα και με τη δική τους φανέλα.

Βέβαια το επίπεδο δυσκολίας δεν είναι το ίδιο. Ο Νορβηγός δεν συνάντησε καμία δυσκολία στη μετάβαση από την αυστριακή στη γερμανική Bundesliga, όμως η Premier League είναι αλλιώς. Ναι αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια. Στην Αγγλία το παιχνίδι παίζεται αλλιώς. Πιο γρήγορα, πιο έντονα, πιο δυνατά. Κατά κοινή ομολογία, εκεί είναι η δυσκολότερη πίστα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Πολλοί σπουδαίοι παίκτες, έχουν δυσκολευτεί να κάνουν τη διαφορά στο παρελθόν. Ο Χάαλαντ όμως είναι μια διαφορετική περίπτωση.

Το μενού άνοιξε με ένα δίμπαλο στην πρεμιέρα με τη Γουέστ Χαμ. Την επόμενη αγωνιστική ωστόσο, ο Νορβηγός έμεινε στο μηδέν απέναντι στη Μπόρνμουθ, έχοντας μόλις δύο επαφές με τη μπάλα σε 74 αγωνιστικά λεπτά. Επειδή Αγγλία είσαι, οι μουρμούρες άρχισαν με το καλημέρα. Οι πάντα βιαστικοί και διψασμένοι για αίμα αναλυτές της Premier League, ξεκίνησαν να εκφράζουν αμφιβολίες για το κατά πόσο ο Χάαλαντ ταιριάζει στο παιχνίδι της Σίτι. Κάποιοι είπαν πως χωρίς αυτόν οι «Πολίτες» είναι καλύτεροι. Που να ήξεραν τι τους έρχεται.

Καταιγίδα

Στους πιο ψύχραιμους φυσικά δεν είπε τίποτα μια κακή εμφάνιση. Περιμέναμε απλά να έρθει η καταιγίδα, όμως μάλλον μας εξέπληξε το πόσο νωρίς και σε τι ένταση κατέφτασε. Ο Χάαλαντ επανήλθε στα γκολ την επόμενη κιόλας αγωνιστική. Απέναντι στη Νιουκάστλ είδαμε το γνωστό… κτήνος που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του. Το ότι σκόραρε μόλις μια φορά ήταν απλά θέμα τύχης. Πριν το γκολ, είχε σημαδέψει το δοκάρι μετά από καταπληκτικό πλασέ εκτός περιοχής και ακολούθησε ένα χαμένο τετ α τετ από αυτά που σπάνια σπαταλάει.

Στα επόμενα ματς ακολουθήσε ένας κατακλυσμός από γκολ. Απέναντι σε Κρίσταλ Πάλας και Νότιγχαμ Φόρεστ, ο Χάαλαντ σκόραρε δύο διαδοχικά χατ-τρικ. Ή πιο απλά, έξι γκολ σε δύο παιχνίδια. Κάπως έτσι, όσοι τόλμησαν να τον κατακρίνουν κρύφτηκαν στις τρύπες τους και βγήκαν στη φόρα ένα κάρο εντυπωσιακά στατιστικά και ρεκόρ. Συνηθισμένα πράγματα για ένα παιδί που δεν μας άφησε λεπτό να αμφιβάλλουμε για το πόσο ξεχωριστός είναι σε αυτό που κάνει. Χάαλαντ

Τα 9 γκολ του Χάαλαντ ήρθαν μετά από μόλις 101 επαφές με τη μπάλα. Αυτό σημαίνει περίπου ένα γκολ κάθε δέκα επαφές. Ασύλληπτο. Τα πέντε ματς που χρειάστηκε για να σημειώσει δύο χατ-τρικ ήταν τα λιγότερα που έχει χρειαστεί ποτέ ένας παίκτης στην ιστορία της Premier League. Ο δεύτερος της λίστας Ντεμπά Μπα το πέτυχε σε 21 παιχνίδια. Τέλος, με το τρίτο του γκολ απέναντι στη Φόρεστ, ξεπέρασε τον θρυλικό Κουν Αγκουέρο σε συνολική συγκομιδή γκολ στα πρώτα τους πέντε παιχνίδια ως «Πολίτες».

Μέχρι εκείνη τη στιγμή βάδιζαν παράλληλα, έχοντας σκοράρει ακριβώς τα ίδια γκολ σε κάθε παιχνίδι τους. Δύο στο πρώτο, κανένα στο δεύτερο, ένα στο τρίτο, τρία στο τέταρτο. Ο Αγκουέρο στην πέμπτη του συμμετοχή είχε σκοράρει δύο φορές, όμως ο Χάαλαντ φυσικά κατέρριψε και αυτό το ρεκόρ. Και τι έγινε; It’s what he does, που λένε και στο Νησί.

Η αναπόφευκτη συνέχεια

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έχει 13 χατ-τρικ στα 22 του. Χρειάζεται κάτι παραπάνω για να καταλάβει κανείς τι πρόκειται να ακολουθήσει; Η πορεία του μέχρι στιγμής μιλά από μόνη της. Μια πορεία γεμάτη γκολ, λαμπερές εμφανίσεις αλλά και πολύ προσεκτικά βήματα. Όταν όλη η Ευρώπη παραμιλούσε με τα όργια που έκανε με τη φανέλα της Σάλτσμπουργκ, εκείνος έμεινε προσγειωμένος. Παρά το ενδιαφέρον κολοσσών του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, επέλεξε τη Ντόρτμουντ. Πολύ σωστά όπως φάνηκε.

Στους Βεστφαλούς είχε το χώρο να εξελιχθεί παίζοντας με το καλημέρα βασικός στην δεύτερη καλύτερη ομάδα ενός πρωταθλήματος που είχε αρκετά στοιχεία με το αυστριακό. Για εκείνον είχε περισσότερη σημασία η αγωνιστική εξέλιξη και πρόοδος παρά μια πιο φανταχτερή μεταγραφή που ενδεχομένως να τον πήγαινε πίσω. Στη Ντόρτμουντ έμεινε δυόμιση χρόνια και έφυγε όταν πια ήταν κάτι παραπάνω από έτοιμος για το μεγάλο βήμα.

Φαινομενικά δεν είναι καθόλου εύκολο να καθιερωθείς τόσο γρήγορα και να κάνεις τη διαφορά, σε μια ομάδα που τα δύο προηγούμενα χρόνια είχε μάθει να παίζει -και να κερδίζει- χωρίς φορ. Ο Χάαλαντ ωστόσο το κάνει να μοιάζει με παιχνίδι. Ο Γκουαρντιόλα τον έχει ήδη λατρέψει. Ξέρει ότι με αυτόν μπορεί να φτιάξει ένα καταιγιστικό σύνολο. Σε μια ομάδα με τόσους ικανούς δημιουργούς, που επιτίθεται μαζικά, ο 22χρονος Νορβηγός μοιάζει με cheat code.

Τα… αίσχη στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν είναι μόνο η αρχή. Η σεζόν είναι μεγάλη και αν παραμείνει υγιής, ο Χάαλαντ μπορεί από την πρώτη του χρονιά στην Αγγλία να σπάσει το ρεκόρ για τα περισσότερα γκολ σε μια σεζόν στην Premier League. Αυτό ανήκει στον Μοχάμεντ Σαλάχ που τη σεζόν 2017/2018 σημείωσε 32 γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ. Με 9 γκολ σε πέντε αγώνες, ο Χάαλαντ έχει βάλει αρκετά καλές βάσεις για να ξεπεράσει τον Αιγύπτιο. Ποιος τολμά να ποντάρει εναντίον του;

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ