ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Η απόλυση Τούχελ είναι δείγμα ανωριμότητας για την Τσέλσι!

Η Τσέλσι απέλυσε τον Τόμας Τούχελ, σε μια απόφαση που δεν θυμίζει σε τίποτα ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό στο κορυφαίο επίπεδο.

Η απόλυση Τούχελ είναι δείγμα ανωριμότητας για την Τσέλσι!

Ο Τούχελ ήρθε στην Τσέλσι στα μέσα της προπέρσινης χρονιάς και στο τέλος της έφερε το τρόπαιο του  Champions League στο Λονδίνο. Η μεταμόρφωση των «Μπλε» υπό τις οδηγίες του Γερμανού ήταν εντυπωσιακή. Τόσο που έφτασε σε σημείο να δημιουργήσει λάθος εντυπώσεις. Όλοι θεώρησαν πως από την επόμενη κιόλας σεζόν, η Τσέλσι θα μπορούσε να ανταγωνιστεί Λίβερπουλ και Σίτι στην Premier League. Δύο ομάδες που χτίζονται χρόνια από τους ίδιους προπονητές. Αυτό δεν έγινε και στη συνέχεια ακολούθησε ένα ιδιαίτερο καλοκαίρι λόγω της ανάγκης που προέκυψε για αλλαγή στην ιδιοκτησία. Ο Τούχελ που τόσο στήριξε την ομάδα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι ο πρώτος που πληρώνει τα σπασμένα μετά από ένα μέτριο φετινό ξεκίνημα. Όλα αυτά ενώ λίγες βδομάδες πριν, ήταν έτοιμος να ανανεώσει.

Κάνε Like στη νέα σελίδα μας στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Ο μύθος με τις μεταγραφές

Η Τσέλσι αναδείχτηκε πρωταθλήτρια του καλοκαιριού στα έξοδα για μεταγραφές. Οι «Μπλε» δαπάνησαν περισσότερα χρήματα από οποιαδήποτε ομάδα προκειμένου να καλύψουν τα κενά τους. Αυτό δημιουργεί την εντύπωση πως το κλαμπ ενισχύθηκε σημαντικά και όφειλε να σαρώσει τα πάντα. Βέβαια η συγκεκριμένη αντίληψη δεν έχει την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα. Ο λόγος που χρειάστηκαν τόσα λεφτά έχει να κάνει με την καθυστέρηση και την ολιγωρία της στις μεταγραφές.

Η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι μια διαδικασία που χρειάζεται χρόνο. Μιλάμε για μια συμφωνία δισεκατομμυρίων με απίστευτες λεπτομέρειες που χρειάζεται να ρυθμιστούν. Ακόμη κι όταν αυτό έγινε πραγματικότητα, η νέα διοίκηση χρειαζόταν επιπλέον χρόνο να οργανωθεί προκειμένου να ασχοληθεί με τις μεταγραφές. Από πέρυσι κιόλας ήταν γνωστό πως η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση σε σημαντικές θέσεις. Αυτό έγινε ακόμη πιο έντονο μετά τη φυγή των Ρούντιγκερ και Κρίστενσεν. Τούχελ

Ο Τούχελ έχασε δύο βασικά του στόπερ και έμεινε με τον 38χρονο Τιάγκο Σίλβα και τον συμπληρωματικό Τσάλομπα. Την ίδια στιγμή η αποχώρηση των Λουκάκου-Βέρνερ δημιούργησε κενό στη θέση του φορ. Παρόλα αυτά η πρώτη μεταγραφή της Τσέλσι ήταν ένας… εξτρέμ. Στα μέσα Ιουλίου ανακοινώθηκε η απόκτηση του Ραχίμ Στέρλινγκ για να ακολουθήσει λίγο μετά αυτή του Καλιντού Κουλιμπαλί. Και πάνω εκεί που όλοι πίστεψαν πως οι «Μπλε» πήραν επιτέλους μπρος, εκείνοι πάτησαν φρένο.

Με τη Μπαρτσελόνα να της καταστρέφει συνεχώς τον μεταγραφικό σχεδιασμό, η Τσέλσι αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες. Ξόδεψε 65 εκατομμύρια ευρώ για τον Κουκουρέγια και περίμενε μέχρι τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών για να φέρει τους Φοφανά, Ομπαμεγιάνγκ και Ζακάρια. Ο πρώτος κόστισε πάνω από 80 εκατομμύρια, ενώ οι άλλοι δύο φάνηκαν να είναι λύσεις πανικού και όχι στοχευμένες κινήσεις. Ο Τούχελ ουσιαστικά δεν είχε χρόνο να μοντάρει την ομάδα του με συμπληρωμένο ρόστερ. Ενδεικτικά, ο Φοφανά έπαιξε δύο φορές υπό τις οδηγίες του, ο Ομπαμεγιάνγκ μία, ο Ζακάρια καμία.

Μέτριο και όχι τραγικό ξεκίνημα

Η Τσέλσι μπήκε στη σεζόν με πολλά ανοιχτά ζητήματα και με την ελπίδα πως θα καταφέρνει να παίρνει αποτελέσματα που θα της δώσουν χρόνο να βελτιωθεί. Ο Τούχελ είχε δηλώσει αρκετές φορές και σε κάθε τόνο πως η ομάδα του είχε ελλείψεις. Η αλήθεια είναι πως σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια της χρονιάς, η εικόνα των «Μπλε» δεν ήταν εντυπωσιακή, όμως τα αποτελέσματα σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν την απόλυση ενός προπονητή που είχε δείξει έργο κατά τη διάρκεια παραμονής του στο Λονδίνο.

Μετά τα πρώτα έξι ματς της Premier League, η Τσέλσι βρίσκεται στην 6η θέση με 10 βαθμούς. Πέντε λιγότερους από την Άρσεναλ, τέσσερεις λιγότερους από Σίτι και Τότεναμ, δύο λιγότερους από τη Γιουνάιτεντ και έναν περισσότερο από τη Λίβερπουλ. Έχει τρεις νίκες με Έβερτον, Λέστερ και Γουέστ Χαμ, μια ισοπαλία -που δικαιούταν τη νίκη- με την Τότεναμ και δύο ήττες από Σαουθάμπτον και Λιντς. Προφανώς η συγκομιδή της δεν είναι εντυπωσιακή, αλλά δεν είναι και καταστροφική.

Ειδικά για μια ομάδα που άργησε τόσο πολύ να καταλήξει στο τελικό της ρόστερ και που πέρασε ένα τόσο έντονο καλοκαίρι. Κάπου εκεί βέβαια ήρθε και η ήττα από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Σε αυτό το ματς η εικόνα της ομάδας του Τούχελ ήταν απογοητευτική. Οι Κροάτες κέρδισαν πιο εύκολα από ό,τι περίμεναν, έχοντας πενήντα φορές μικρότερο μπάτζετ από τους αντιπάλους τους.

Η διοίκηση θεώρησε πως ο Γερμανός είναι μάλλον ανήμπορος να ανατρέψει την κατάσταση και πως μερικά ακόμα κακά αποτελέσματα μπορούν να τους αφήσουν εκτός στόχων από νωρίς. Ποιοι είναι όμως αυτοί οι στόχοι και ποιος προπονητής μπορεί να έρθει και να βοηθήσει να τους πετύχουν; Το να αναλαμβάνεις μια ομάδα που ούτε έχεις στήσει, ούτε έχεις δουλέψει και να την οδηγείς σε επιτυχίες δεν είναι καθόλου εύκολο. Η Τσέλσι είναι η πρώτη που θα έπρεπε να το ξέρει αυτό.

Αδικείται η δουλειά του

Αυτή η απόλυση δημιουργεί έναν λεκέ που ο Τούχελ δεν άξιζε να έχει στο βιογραφικό του. Δε νομίζουμε να υπάρχει άνθρωπος που να έχει να πει την παραμικρή κουβέντα για την πρώτη του χρονιά στο Λονδίνο. Η κατάκτηση του Champions League συνιστά έναν μικρό άθλο και ήρθε εντελώς αναπάντεχα. Η σεζόν έμοιαζε να χάνεται με τον Φρανκ Λάμπαρντ και από τότε που ανέλαβε ο Γερμανός άλλαξαν τα πάντα.

Η εικόνα της Τσέλσι δημιούργησε τεράστιες προσδοκίες ενόψει της νέας χρονιάς που τελικά μάλλον προκάλεσαν ασφυκτική πίεση στην ομάδα. Στο πρώτο κομμάτι της περσινής σεζόν, οι «Μπλε» ήταν μαζί με τη Σίτι και τη Λίβερπουλ στη διεκδίκηση του τίτλου. Δύο υπερομάδες, φτιαγμένες από δύο σπουδαίους προπονητές που έχουν τον απόλυτο έλεγχό τους για πάνω από έξι χρόνια. Θα ήταν ποδοσφαιρικά παράλογο, η Τσέλσι να μπει τόσο γρήγορα ανάμεσά τους.

«Πολίτες» και «Κόκκινοι» συνέχισαν χέρι χέρι μέχρι το τέλος της σεζόν, χαρίζοντάς μας μια ακόμη μαγική κούρσα τίτλου, με τους «Μπλε» να αρκούνται στην τρίτη θέση. Την ίδια στιγμή ηττήθηκαν από τη Λίβερπουλ στους τελικούς του Carabao και του F.A Cup. Και τις δύο φορές στα πέναλτι. Στο Champions League αποκλείστηκαν στα προημιτελικά από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ρεάλ, φτάνοντας μια ανάσα από την επική ανατροπή μέσα στο «Μπερναμπέου».

Όλα αυτά τα λέμε για να δείξουμε πως η δουλεία του Τούχελ είχε μια συνέχεια. Λογική συνέχεια. Φέτος βρέθηκε αντιμέτωπος με πολλά προβλήματα για τα οποία δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη. Η Τσέλσι είναι η μοναδική ομάδα του Big 6 που επιμένει να αλλάζει τους προπονητές της με ρυθμούς ελληνικής Super League. Ο Τούχελ φεύγει λίγες βδομάδες -αν όχι μέρες- μετά τις σκέψεις που υπήρχαν για ανανέωση του συμβολαίου του. Δεν ξέρουμε ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του, αλλά ο πάγκος της ομάδας μοιάζει αυτή τη στιγμή με ηλεκτρική καρέκλα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ