ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
Οζίλ: «Μπαρτσελόνα, έχεις… χαλάσει! Πάψε να μιλάς για διαιτητές»
Στον τελικό ο Ολυμπιακός, έκαναν το θαύμα τους τα «ερυθρόλευκα» πιτσιρίκια! (vids)
Αποκάλυψη Γκουαρντιόλα – «Ήθελε να φύγει! Εγώ φταίω, δεν του έδινα χρόνο…»
Αρτέτα: «Πάτε καλά; Βάζουμε τόσα γκολ και… λέτε πως έχουμε πρόβλημα»
Τα μεγάλα φαβορί για την Χρυσή Μπάλα – Bye, bye Μέσι! (pic)
Τσέλσι, πες αλεύρι – Επιστρέφει ο ανεπιθύμητος στο Λονδίνο!
Ρεάλ: Ακραία απόφαση του Αντσελότι – Διώχνει το μεγάλο αστέρι και… ξενέρα!
Τεν Χαγκ… κοιμάσαι – «Δεν αλλάζω άποψη, όσο καλά και αν παίζει»
Ρίχνει… μπουρλότο η Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν αναλαμβάνει την Μπάγερν Μονάχου»
Ο «πυραυλοκίνητος» Γκιρασί ετοιμάζεται για απόβαση στη Μαδρίτη
Guardian: «Η Άρσεναλ αντεπιτίθεται με 180 εκατ. ευρώ για δύο παιχταράδες»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Η Λίβερπουλ αρνήθηκε την πραγματικότητα και τώρα το πληρώνει!

Η τεσσάρα από τη Νάπολι ήταν το κερασάκι στην τούρτα ενός κάκιστου ξεκινήματος για τη Λίβερπουλ που μοιάζει ανήμπορη να αντιδράσει.

Η Λίβερπουλ αρνήθηκε την πραγματικότητα και τώρα το πληρώνει!

Στην πρεμιέρα του Champions League, η Λίβερπουλ ισοπεδώθηκε από τη Νάπολι και επιβεβαίωσε ξανά ότι δεν είναι ο εαυτός της στο ξεκίνημα της σεζόν. Το τελικό 4-1 μάλλον είναι τιμητικό για τους «Κόκκινους» που στο πρώτο ημίχρονο είχαν ντροπιαστική εικόνα. Οι περσινοί φιναλίστ έγιναν βορά στις ορέξεις των «Παρτενοπέι» και δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να αντιδράσουν. Η ομάδα Κλοπ εμφανίζει σοβαρά ζητήματα σε κάθε της παιχνίδι και δείχνει να έχει κενά που δεν μπορεί να καλύψει εκ των έσω.

Κάνε Like στη νέα σελίδα μας στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κορεσμένο και σκασμένο ρόστερ

Στο πρώτο ματς της σεζόν, η Λίβερπουλ κέρδισε με 3-1 τη Σίτι και κατέκτησε το Community Shield. Οι «Κόκκινοι» έμοιαζαν με την ομάδα που όλοι ξέρουμε, όμως στα επόμενα παιχνίδια… εξαφανίστηκαν. Με εξαίρεση το 9-0 απέναντι στη νεοφώτιστη Μπόρνμουθ, το σύνολο του Κλοπ είναι σκιά του εαυτού του. Η μοναδική άλλη ομάδα που έχει κερδίσει είναι η Νιουκάστλ και χρειάστηκε ένα γκολ στο 97ο λεπτό για να το καταφέρει. Από εκεί και πέρα τραγωδία.

Τρεις ισοπαλίες με Φούλαμ, Πάλας και Έβερτον και δύο ήττες από Γιουνάιτεντ και Νάπολι, ήταν ο απολογισμός στα υπόλοιπα παιχνίδια. Είναι φανερό πως στη Λίβερπουλ υπάρχει πρόβλημα. Η ομάδα του Κλοπ μοιάζει να έχει χάσει εντελώς την ενέργεια και τη φαντασία της. Παίκτες-κλειδιά βρίσκονται σε τραγική κατάσταση και τίποτα δε θυμίζει την ομάδα που πριν λίγους μήνες ήταν ανάμεσα στις δυο-τρεις καλύτερες στην Ευρώπη. Άρνολντ Λίβερπουλ

Στην πραγματικότητα η Λίβερπουλ πληρώνει κάτι που θα έπρεπε να είχε πληρώσει εδώ και καιρό. Οι «Κόκκινοι» αρνούνται πεισματικά να φρεσκάρουν και να δώσουν βάθος στο ρόστερ τους. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που παίζουν ασταμάτητα χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει κάποιος να τους αντικαταστήσει. Δεν είναι μόνο οι τραυματισμοί. Ο Άρνολντ και ο Σαλάχ για παράδειγμα, βρίσκονται ξεκάθαρα σε ντεφορμάρισμα όμως ο Κλοπ δεν διανοείται να μην τους ξεκινήσει. Το μεγαλύτερο πρόβλημα φυσικά εντοπίζεται στο κέντρο.

Στο ματς απέναντι στη Γιουνάιτεντ, η τριάδα των χαφ αποτελούνταν από τους Χέντερσον-Μίλνερ-Έλιοτ. Όσο συμπαθείς κι αν είναι αυτοί οι τρεις παίκτες, δε νοείται να απαρτίζουν τη βασική τριάδα μιας κορυφαίας ομάδας σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Είναι φανερό πως το έμψυχο δυναμικό χρειαζόταν μια γενναία ανανέωση, η οποία ως συνήθως δεν έγινε. Για ακόμη ένα καλοκαίρι, η διοίκηση δεν έδωσε στον Κλοπ τα απαραίτητα εφόδια. Η Λίβερπουλ έχει σταθερά πιο κοντό ρόστερ σε σχέση με τον ανταγωνισμό και ήρθε η ώρα να το πληρώσει.

Οι μεταγραφές με το σταγονόμετρο και ο Μανέ

Πριν καν τελειώσει η προηγούμενη σεζόν, η Λίβερπουλ ήξερε ότι πρέπει να μάθε να ζει χωρίς τον Σάντιο Μανέ. Ο Σενεγαλέζος είχε δηλώσει την πρόθεσή του να αποχωρήσει και στις αρχές των μεταγραφών μετακόμισε στη Μπάγερν. Ίσως εκείνος να είχε αντιληφθεί πως η ομάδα έκανε τον κύκλο της και πως ήρθε η ώρα για ανανέωση. Σε κάθε περίπτωση το κενό που άφηνε πίσω του ήταν τεράστιο και -εκ των προτέρων- πολύ δύσκολο να καλυφθεί.

Οι «Κόκκινοι» κινήθηκαν γρήγορα και προχώρησαν σε μια εντυπωσιακή μεταγραφή που δεν ταιριάζει με τη στρατηγική τους τα τελευταία χρόνια. Τα 80 εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για τον Ντάργουιν Νούνιες έδειξαν την πρόθεση της διοίκησης να καλύψει το κενό του Μανέ με τον καλύτερο τρόπο. Ο Ουρουγουανός προερχόταν από μια μαγική σεζόν με τη Μπενφίκα και η απόκτησή του σκόρπισε ενθουσιασμό στο «Άνφιλντ».

Γρήγορα όλοι κατάλαβαν ότι η αντικατάσταση του Μανέ δεν ήταν μια τόσο απλή υπόθεση. Τα πράγματα που πρόσφερε εκείνος και η αφομοίωση των θέλω του Κλοπ μετά από οχτώ χρόνια παρουσίας στην ομάδα, δεν αγοράζονται. Έτσι κι αλλιώς ο Νούνιες είναι ένας παίκτης με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά και προφανώς άλλες αρετές σε σχέση με τον Μανέ. Θα χρειαστεί χρόνο προκειμένου να κάνει τη διαφορά στο επίπεδο που την έκανε ο Σενεγαλέζος. Βέβαια η αντικατάσταση του Μανέ δεν ήταν η μόνη ανάγκη της Λίβερπουλ.

Το κενό στο κέντρο έβγαζε μάτι και μετά τον τραυματισμό του Τιάγκο τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα. Η απόκτηση του Άρτουρ Μέλο στο φινάλε των μεταγραφών δείχνει τον πανικό που βρέθηκε το κλαμπ, αποκτώντας έναν παίκτη που βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση τα τελευταία χρόνια. Κατά τα άλλα αποκτήθηκαν ο 19χρονος Φάμπιο Καρβάλιο και 18χρονος Κάλβιν Ράμσεϊ από Φούλαμ και Αμπερντίν. Κάπως έτσι όλο το βάρος έπεσε ξανά στον Κλοπ.

Πόσους άσσους από το μανίκι να βγάλει;

Αυτό που έχει πετύχει ο Γερμανός στη Λίβερπουλ είναι κάτι το εξωπραγματικό. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, δεν έχει σταματήσει να μετατρέπει καλούς παίκτες σε παγκόσμιας κλάσης ποδοσφαιριστές. Εκτός από τον Τιάγκο, κανείς δεν ήρθε φτασμένος στο Λίβερπουλ τα τελευταία χρόνια. Όλοι αναδείχτηκαν μέσα από τη συνεργασία τους με τον Κλοπ. Στην πραγματικότητα ο Κλοπ έκανε την υπέρβαση συνήθεια στον «Άνφιλντ».

Δεν είχε ποτέ ούτε το μπάτζετ, ούτε το βάθος στο ρόστερ που είχαν οι αντίπαλοί του. Κι όμως δημιουργούσε -σχεδόν- πάντα ένα υπέροχο σύνολο. Το ότι φέτος δυσκολεύεται στο να το ξανακάνει δεν είναι σε καμία περίπτωση δική του ευθύνη. Μην ξεχνάμε πως η Λίβερπουλ -από άποψη προσώπων- είναι σχεδόν ίδια με πέρυσι. Μιλάμε για ένα γκρουπ παικτών που έπαιξε πάνω από εξήντα επίσημα παιχνίδια, καθώς έφτασε μέχρι τον τελικό κάθε διοργάνωσης στην οποία συμμετείχε.

Ένα ρόστερ που έχει καταπονηθεί τόσο, χρειάζεται σίγουρα περισσότερους έτοιμους παίκτες -εκτός του Νούνιες- για να ανανεωθεί. Ποδοσφαιριστές που θα προσφέρουν νέα πνοή και θα δώσουν το στοιχείο του απρόβλεπτου. Ο Κλοπ, όσο σπουδαίος κι αν είναι, δεν μπορεί να κάνει τον Μίλνερ δέκα χρόνια νεότερο, ούτε να μηδενίσει τα χιλιόμετρα στα πόδια του Χέντερσον. Εν τέλει, γίνεται δέσμιος των υψηλών στάνταρ που ο ίδιος έθεσε για την ομάδα, με την εξαιρετική δουλειά του τα προηγούμενα χρόνια.

Η σεζόν της Λίβερπουλ δεν έχει «καεί» ακόμα. Το -6 από την κορυφή της Premier League δεν είναι απόσταση που δεν καλύπτεται. Παράλληλα μια ήττα στην πρεμιέρα του Champions League σβήνεται πολύ εύκολα, ειδικά όταν είσαι ο ισχυρός του γκρουπ. Παρόλα αυτά η εικόνα των «Κόκκινων» δεν πείθει ότι μπορούν να κάνουν πρωταθλητισμό. Είναι πολύ νωρίς ακόμα, όμως τα προβλήματα είναι πολλά και… φανερά. Ο Κλοπ καλείται να βγάλει ακόμα έναν άσσο από το μανίκι, μόνο που προς το παρόν δεν μοιάζει να τον έχει.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ