ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Μπάγερν Μονάχου θέλει ξανά στον πάγκο της τον Νάγκελσμαν!
Η Τσέλσι διέσυρε την Έβερτον, με ιστορική εμφάνιση από τον Κόουλ Πάλμερ! (vid)
Πλησιάζει το τέλος ενός θρύλου: Ο Μίλερ ετοιμάζεται για απόσυρση!
Τσέλσι: Ο Πάλμερ ολοκληρώνει το χατ-τρικ με ιδανικό σκάψιμο – Σκοράρει και ο Τζάκσον! (vids)
Γκολάρα του Πάλμερ, ο οποίος με «δίμπαλο» καθαρίζει την Έβερτον! (vids)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Τεν Χαγκ σκέφτεται να κάνει «πειράματα» στο Κύπελλο!
Προπονητής της Ρεάλ συνεχάρη τον Αλόνσο για το ιστορικό τρόπαιο! (pic)
Η τεχνολογία μίλησε – Ο «υπολογιστής» αποκάλυψε τον πρωταθλητή της Premier League!
Ο Τσάβι… νευρίασε: «Έλεος! Παίζουμε μια πρόκριση, μην ασχολείστε με μένα»
Mάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, Λίβερπουλ: Κι εγώ που ζω σε Déjà Vu!
Ο Νέβιλ γλεντάει τον Κλοπ: «Τόσο μπορούν, τόσο παίζουν! Δες το ρόστερ…»
Κριστιάνο: Το είχε βάλει από το σπίτι του – Η ΓΚΟΛΑΡΑ που κέρδισε το βραβείο Πούσκας (vid)
Team Of the Week: Η ενδεκάδα φόβητρο της αγωνιστικής – Σκέτη τρέλα και… υπόκλιση (vid)
«Αυτός φταίει για την ήττα της Άρσεναλ» – Νέβιλ και Μέρσον… τα έχωσαν!
Ρεάλ, μια γροθιά – Οι δύο τραυματίες θέλουν να πάνε στο Μάντσεστερ για την πρόκριση!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ligue 1

Λιόν, με τον Μέσι δεν… μπλέκεις! (vid)

Το γκολ του Λιονέλ Μέσι στο 5' ήταν αρκετό για την Παρί Σεν Ζερμέν, ώστε να πάρει τη νίκη με σκορ 1-0 στο εκτός έδρας ματς με τη Λιόν.

Λιόν, με τον Μέσι δεν… μπλέκεις! (vid)

Ο Λιονέλ Μέσι από την πρώτη στιγμή που πήγε στην Παρί Σεν Ζερμέν δεν θύμιζε -και δεν θυμίζει- σε τίποτα τον Λιονέλ Μέσι που είχαμε μάθε και συνηθίσει στην Μπαρτσελόνα τόσα χρόνια. Ο Αργεντινός δεν σκοράρει τόσο πολύ και τόσο συχνά. Αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι δεν είναι παραγωγικός. Είναι. Απλά σε άλλο πόστο. Σε εκείνο της δημιουργίας και των ασίστ. Άλλωστε δεν είναι τυχαία ο πρώτος σε δημιουργία φάσεων μέσα στο 2022 στα κορυφαία πρωταθλήματα.

Ωστόσο, στο εκτός έδρας ματς κόντρα στη Λιόν στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής της Ligue 1 ήταν και πάλι… killer. Οι Παριζιάνοι επικράτησαν με σκορ 1-0, χάρη στο τέρμα του 35χρονου σούπερ σταρ. Ακόμη ένα μεστό και ουσιαστικό ματς από τον Νεϊμάρ.

Από πλευράς των γηπεδούχων ξεχώρισε ο Λισάντρο Λόπες. Ο Πορτογάλος κίπερ πραγματοποίησε μερικές σπουδαίες επεμβάσεις. Αν δεν ήταν εκείνος σίγουρα το έργο της Παρί θα ήταν πολύ πιο εύκολο!

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Η Παρί Σεν Ζερμέν μπήκε πιο ορεξάτα στο παιχνίδι και κατάφερε να πιάσει στον ύπνο τη Λιόν. Μόλις στο 5′ ο Λιονέλ Μέσι κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων και να τους… ταρακουνήσει για τα καλά. Οι πιο έμπειροι παίκτες της Λιόν προσπάθησαν να επαναφέρουν το μαχητικό πνεύμα, αλλά, οι φιλοξενούμενοι ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν και πώς.

Οι παίκτες του Κρίστοφερ Γκαλτιέ ήταν πνευματικά σε πολύ καλή κατάσταση και ήξεραν τι ήθελαν από τη σέντρα κιόλας. Μάλιστα, αν ήταν πιο τυχεροί και πιο συγκεντρωμένοι στις τελικές τους αποφάσεις και εκτελέσεις, τότε θα μπορούσαν να σημειώσουν περισσότερα τέρματα. Ωστόσο, σε μερικές περιπτώσεις τα έκαναν όλα τέλεια, αλλά, ο Άντονι Λόπες ήταν σε μαγικό βράδυ και έδειχνε σχεδόν ανίκητος.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε κατά πολύ στα πρώτα λεπτά. Η Παρί Σεν Ζερμέν με το passing game της, αλλά και το σωστό «πάγωμα» του ρυθμού πήγαινε το παιχνίδι εκεί που ήθελε. Μάλιστα, από το 70′ και έπειτα οι φιλοξενούμενοι είχαν μερικές καλές στιγμές με πρωταγωνιστή τον Νεϊμάρ. Αλλά είπαμε. Ο Λόπες είχε κατεβάσει… ρολά και κρατούσε τη Λιόν στο παιχνίδι με τις επεμβάσεις του που ήταν κάτι παραπάνω από σωτήριες.

Ωστόσο, όλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν ο Λόπες είπε «όχι» σε φάουλ του Μέσι λίγο πριν το τέλος με τον Σέρχιο Ράμος στην επαναφορά να κάνει το 2-0. Αλλά ο Ισπανός στόπερ ήταν σε θέση οφσάιντ και έτσι το γκολ του δεν μέτρησε.

Παρόλα αυτά η Παρί Σεν Ζερμέν πήρε μία σπουδαία νίκη. Ένα μεγάλο «διπλό» και παραμένει μόνη πρώτη στη βαθμολογία της Ligue 1 με 22 βαθμούς. Δύο παραπάνω από τη δεύτερη Μαρσέιγ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ