ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
H DIARIOAS στέλνει τον Τσάμπι Αλόνσο εκεί που θέλουν να τον δουν ελάχιστοι
Champions League: Τα στοιχήματα και οι πιθανότητες των τεσσάρων φιναλίστ
Έντιν Τέρζιτς: Προσωρινά… μόνιμος στην Μπορούσια Ντόρτμουντ
Γιουνάιτεντ: Ο Ράτκλιφ δίνει… λευκή επιταγή στον Ζιντάν
Όταν ο Άαρον Ράμσεϊ… τρομοκρατούσε την Αγγλία!
Ρεάλ: Ο Αντσελότι ετοιμάζει… κόλπο πρόκρισης στην ενδεκάδα κόντρα στην Μπάγερν!
Πογέτ: «Δεν έχω καμία επαφή με την Εθνική Ελλάδος»!
Χατζηγιοβάνης: «Δύσκολο να ξεπεράσουμε τον αποκλεισμό της Εθνικής»!
Καν: «Μπράβο στην Μπάγερν και στον Τούχελ που με… τακτικάρες μας πήγε στα ημιτελικά»!
Κανσέλο: «Μετά τον αποκλεισμό από την Παρί ευχήθηκαν θάνατο στην αγέννητη κόρη μου»!
Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν θέλουν… δίδυμο – φωτιά από την Ίντερ!
Κασεμίρο: «Όταν έφυγα από τη Ρεάλ ο Αντσελότι έκλαιγε και ο Πέρεθ δε μου μιλούσε»!
Γιουβέντους: Η νίκη στη δίκη του Ρονάλντο… σώζει τον Αλέγκρι!
Αρτέτα: «Καλό το ότι μείωσαν τους αγώνες του Κυπέλλου»!
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Με αυτό το ρόστερ η Γιουβέντους δεν μπορεί τίποτα παραπάνω!

Η Γιουβέντους πάει από το κακό στο χειρότερο, κάνει σκέψεις για προπονητή, όμως καλύτερα ας κοιτάξει το ρόστερ της.

Με αυτό το ρόστερ η Γιουβέντους δεν μπορεί τίποτα παραπάνω!

Μετά από εννέα χρόνια απόλυτης κυριαρχίας, η Γιουβέντους μετράει δύο σεζόν μακριά από τον τίτλο και όπως όλα δείχνουν το ίδιο έργο θα παιχτεί και φέτος. Οι «Μπιανκονέρι» βρίσκονται σε μακροχρόνια κρίση και δεν δείχνουν να έχουν κάποιο τρόπο να ξεφύγουν από αυτή. Προφανώς και καμία ομάδα δεν έχει συμβόλαιο με την επιτυχία και μετά από ένα τόσο πετυχημένο διάστημα, είναι λογικό να γνωρίσει και την άλλη όψη του νομίσματος. Αρκεί να το αναγνωρίσει. Στην περίπτωση της Γιουβέντους βλέπουμε έναν σύλλογο που αρνείται να το αποδεχτεί ότι πλέον δεν οδηγεί την κούρσα αλλά κυνηγάει. Όποιος προπονητής και να έρθει, με αυτό το ρόστερ η είσοδος στην τετράδα είναι το ταβάνι για τη «Μεγάλη Κυρία».

Αν σου αρέσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, τότε θα σου αρέσει σίγουρα και η σελίδα μας στο Facebook!

Λάθος προσδοκίες

Ο Μάσιμο Αλέγκρι επέστρεψε τον Μάιο του 2021 στην αγαπημένη του Γιουβέντους προκειμένου να την οδηγήσει ξανά σε επιτυχίες. Η παρακαταθήκη που είχε αφήσει από το 2014 μέχρι και το 2019 που αποχώρησε, ήταν εγγύηση για εκείνον. Σάρι και Πίρλο απέτυχαν παταγωδώς να κάνουν το βήμα παραπάνω και κάπως έτσι η «Μεγάλη Κυρία» αποφάσισε να γυρίσει στα παλιά.

Η επιστροφή του Αλέγκρι συνέπεσε με το τέλος μια εποχής, η οποία δεν πήγε βάσει πλάνου για τον σύλλογο. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήρθε από τη Ρεάλ Μαδρίτης για να φέρει ένα Champions League στο Τορίνο, όμως δεν πλησίασε καν κοντά στο να το πετύχει. Η αποχώρησή του για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σηματοδοτούσε τη μετάβαση σε μια νέα σελίδα. Η ασφάλεια που πρόσφερε η επιλογή Αλέγκρι έμοιαζε ιδανική, αλλά τελικά δεν ήταν.

Η περσινή σεζόν ήταν μέτρια για τη Γιουβέντους, η οποία ξεκίνησε πολύ άσχημα το πρωτάθλημα, όμως σταδιακά έβρισκε πατήματα. Οι «Μπιανκονέρι» δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ξέφρενο ρυθμό των Μίλαν, Ίντερ, Νάπολι και αρκέστηκαν στην τέταρτη θέση. Η εντυπωσιακή μεταγραφή του Βλάχοβιτς τον Γενάρη και η αδυναμία του ανταγωνισμού να ξοδέψει μεγάλα ποσά στις μεταγραφές, δημιούργησαν την πεποίθηση ότι η Γιουβέντους μπορεί να επιστρέψει στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με προσδοκίες για τίτλο και με τη σιγουριά πως η ομάδα βρισκόταν στο ίδιο επίπεδο ή και ψηλότερα από τις μεγάλες αντιπάλους της. Φυσικά αυτό ήταν μια εσφαλμένη εντύπωση, στην οποία βοήθησε και η επιστροφή του Πογκμπά μετά από έξι χρόνια. Όλοι θεώρησαν ότι ο Γάλλος θα ήταν ο παίκτης που ήταν μέχρι το 2016 και πίστεψαν ότι η Γιουνάιτεντ έφταιγε που δεν απέδιδε. Στο μεταξύ ακόμη δεν έχει καταγράψει ούτε μισή επίσημη συμμετοχή καθώς τραυματίστηκε λίγο μετά αφού υπέγραψε.

Με ποιους να κάνει πρωταθλητισμό;

Μίλαν και Ίντερ μπορεί να μην έκαναν και πολύ σαματά στις μεταγραφές, όμως είναι ομάδες με σταθερό κορμό που δουλεύονται με σοβαρότητα και πλάνο. Προσπαθούν μέσα από ποδοσφαιρικά ορθολογικό τρόπο να επανέλθουν στα παλιά τους στάνταρ και κάνουν συνέχεια βήματα προς τα εμπρός. Τα ρόστερ τους είναι γεμάτα από παίκτες οι οποίοι ήρθαν με ελάχιστα χρήματα και αναδείχτηκαν μέσα από αυτές. Σήμερα είναι περιζήτητοι σε όλη την Ευρώπη.

Αντίθετα στο ρόστερ της Γιουβέντους υπάρχουν δεκάδες παίκτες που κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί βρίσκονται εκεί. Στο τελευταίο ματς απέναντι στη Μόντσα, ο Αλέγκρι παράταξε την εξής εντεκάδα. Περίν στο τέρμα, Μπέρμερ και Γκάτι στα στόπερ, Ντε Σίλιο δεξιά και Ντανίλο αριστερά. Στο κέντρο έπαιξαν ο Παρέδες με τον Μιρέτι, στο αριστερό άκρο ο Κόστιτς και στο δεξί ο ΜακΚένι. Το επιθετικό δίδυμο αποτελούταν από τους Βλάχοβιτς και Ντι Μαρία.

Μιλάμε για μια εντεκάδα που πλην του Βλάχοβιτς και ίσως του Ντι Μαρία, κανείς δεν είναι πρωτοκλασάτος ποδοσφαιριστής. Πως είναι δυνατόν μια ομάδα που ξεκινάει με αυτή την εντεκάδα να έχει βλέψεις για πρωταθλητισμό; Μπορεί δηλαδή κάποιος προπονητής να πάρει αυτό το υλικό και να το βγάλει πρώτο; Πολύ αμφιβάλλουμε. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο Αλέγκρι δεν έχει ευθύνες. Μπορεί το ρόστερ της Γιουβέντους να είναι ελλιπέστατο, όμως οι δύο νίκες σε εννέα παιχνίδια είναι ένας βαρύς απολογισμός.

Παρόλα αυτά, οι «Μπιανκονέρι» θα μπορούσαν να είναι σε σαφώς καλύτερη κατάσταση αν ήταν λίγο πιο τυχεροί και λίγο πιο… έξυπνοι. Στο θέμα της τύχης έχουν τραυματίες δύο παίκτες που αν ήταν υγιής θα άλλαζαν τα δεδομένα. Κιέζα και Πογκμπά θα ήταν μια ανάσα ποιότητας σε αυτό το δίχως φαντασία σύνολο. Σε επίπεδο εξυπνάδας οι αποφάσεις για αποδέσμευση του Ντιμπάλα και πώληση του Ντε Λιχτ είναι πραγματικά δύσκολο να εξηγηθούν.

Δύσκολη υπόθεση η τετράδα

Αυτή τη στιγμή η Γιουβέντους είναι στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 10 βαθμούς. Τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο ακούγονται, καθώς φέτος στην Ιταλία γίνεται σφαγή και όλες οι ομάδες είναι κοντά. Η εικόνα της «Μεγάλης Κυρίας» ωστόσο προμηνύει ότι η είσοδος στην τετράδα δεν θα είναι μια απλή υπόθεση. Στη Serie A μπορεί να μην υπάρχει κάποια ομάδα με βλέψεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όμως ο εγχώριος ανταγωνισμός βρίσκεται στα καλύτερά του.

Η Μίλαν και η Ίντερ είναι οι δύο τελευταίες πρωταθλήτριες και εκείνες με το καλύτερο έμψυχο δυναμικό. Ακόμη κι αν δεν ξεκίνησα ιδανικά, παραμένουν τα δύο μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του Σκουντέτο. Στη συνέχεια έχουμε τη Νάπολι. Οι «Πατρτενοπέι» ήταν πέρυσι στο κόλπο για μεγάλο διάστημα και φέτος θέλουν να πάνε μέχρι τέλους. Οι προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ ήταν πολλές, όμως οι μεταγραφές φαίνεται να έχουν επηρεάσει θετικά την ομάδα του Σπαλέτι. Γιουβέντους

Από εκεί και πέρα για μια θέση στην τετράδα θα παλέψουν η Αταλάντα, η Ρόμα και η Λάτσιο. Η ομάδα του Γκασπερίνι έχει ξεκινήσει με το πόδι πατημένο στο γκάζι και φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με τη Ρόμα. Οι «Τζιαλορόσι» του Μουρίνιο ενισχύθηκαν σημαντικά και υπάρχει πίστη για κάτι μεγάλο φέτος, ενώ η Λάτσιο διατήρησε όλους τους σημαντικούς της παίκτες και προσδοκά σε ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με την περσινή πέμπτη θέση.

Σύμφωνα με ότι έχουμε δει μέχρι τώρα, η Γιουβέντους έχει τη χειρότερη εικόνα από όλες τις παραπάνω ομάδες. Φυσικά είναι ακόμα πολύ νωρίς για συμπεράσματα, όμως ο δρόμος για την έξοδο στο Champions League κάθε άλλο παρά στρωμένος με ροδοπέταλα θα είναι. Όσον αφορά εκείνον που οδηγεί στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, παραμένει κλειστός για τη Γιούβε. Υπάρχει κανείς που να πιστεύει το αντίθετο;

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ