ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, κοιμόταν στο 2-0 της Έβερτον!
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
Επίσημο: Μπαρτσελόνα και Τσάβι μαζί για άλλη μια σεζόν
H αδιανότητη «ποδιά» του Μπαπέ στον αμυντικό της Λοριάν (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Το ροτέισον του Τσάβι στη Μπαρτσελόνα θυμίζει Football Manager!

H Μπαρτσελόνα έκανε τα πάντα για να δώσει στον Τσάβι ένα γεμάτο ρόστερ και εκείνος δείχνει να το εκμεταλλεύεται στο έπακρο.

Το ροτέισον του Τσάβι στη Μπαρτσελόνα θυμίζει Football Manager!

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, η Μπαρτσελόνα ήταν ίσως η πιο δραστήρια ομάδα στις μεταγραφές. Οι «Μπλαουγκράνα» προσπάθησαν πολύ για να φέρουν ποδοσφαιριστές ικανούς θα τους αναβαθμίσουν και να τους κάνουν ξανά ανταγωνιστικούς. Ο τελικός απολογισμός τους ήταν εντυπωσιακός και όλη η συζήτηση επικεντρώθηκε στο πως ο Τσάβι θα μοιράσει τον αγωνιστικό χρόνο. Όπως φαίνεται ο Ισπανός τεχνικός ήθελε ένα ποιοτικό ρόστερ που θα του επιτρέπει να χρησιμοποιεί έναν μεγάλο αριθμό παικτών αλλάζοντας συνέχεια πρόσωπα στη βασική εντεκάδα. Ακριβώς όπως στο Football Manager.

Κάνε Like στη νέα σελίδα μας στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Έχει ό,τι ζήτησε

Η επιλογή του Τσάβι για την άκρη του πάγκου ήταν ουσιαστικά η αρχή για την αντεπίθεση της Μπαρτσελόνα μετά από ένα αρκετά δύσκολο διάστημα. Έχοντας γράψει ιστορία με τη φανέλα της ομάδας, ο Ισπανός προπονητής ήρθε γεμάτος αυτοπεποίθηση για να κάνει το ίδιο και από την άκρη του πάγκου. Το κλαμπ πίστεψε πολύ σε εκείνον και τη δουλειά του και από την πρώτη μέρα τον στήριξε με όλους τους τρόπους.

Ο Τσάβι είναι μια τεράστια ποδοσφαιρική προσωπικότητα και προφανώς δεν ήρθε στη Μπαρτσελόνα για να παρασυρθεί μαζί της στον πάτο, αλλά για να την ανεβάσει στην κορυφή. Η διοίκηση Λαπόρτα κινεί γη και ουρανό για να κάνει πραγματικότητα τις επιθυμίες του και να του προσφέρει ένα ρόστερ ικανό για πρωταθλητισμό σε όλες τις διοργανώσεις. Το περσινό δείγμα άλλωστε ήταν άκρως θετικό και ο Τσάβι κέρδισε το δικαίωμα για μεγαλύτερες απαιτήσεις. Τσάβι

Πριν καν τελειώσει η προηγούμενη σεζόν, ο τεχνικός των «Μπλαουγκράνα» είχε ξεκαθαρίσει τα θέλω του. Για να φτιάξει μια ομάδα πρωταγωνίστρια ζήτησε ενισχύσεις και μάλιστα σημαντικές. Αν κρίνουμε από τις κινήσεις που έγιναν, η επιθυμία του εκπληρώθηκε και με το παραπάνω. Η Μπαρτσελόνα απέκτησε επτά ποδοσφαιριστές με προοπτικές εντεκάδας και παράλληλα ξεφορτώθηκε αρκετούς από εκείνους που ο Τσάβι δεν είχε στα πλάνα του. Από εκεί και πέρα ήταν δική του ευθύνη να σταθεί στο ύψος των προσδοκιών.

Η χρόνια βρίσκεται ακόμα στην αρχή της, όμως αυτό που βλέπουμε στο ξεκίνημα αφήνει σίγουρα αισιόδοξα μηνύματα. Η Μπαρτσελόνα παίζει όμορφο ποδόσφαιρο, παίρνει αποτελέσματα και πείθει ότι η φετινή σεζόν της θα είναι διαφορετική από τις προηγούμενες. Το ρόστερ της αποτελείται από 25 παίκτες, όπου οι περισσότεροι εξ αυτών είναι σημαντικά κομμάτια του ροτέισον. Η διαχείριση του Τσάβι κρατά τους ποδοσφαιριστές ενεργούς και παράλληλα φρέσκους ενόψει μια σεζόν με αρκετές ιδιαιτερότητες λόγω Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σχεδόν όλο το ρόστερ ενεργό

Από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια, έγινε φανερό ότι ο Τσάβι θέλει να εκμεταλλευτεί το βάθος του ρόστερ του. Υπάρχει μια ομάδα είκοσι παικτών που είναι ουσιαστικά ενεργοί στο ροτέισον και παίρνουν αρκετά αγωνιστικά λεπτά. Οι πέντε αλλαγές που πλέον έχουν μονιμοποιηθεί, βοηθούν σημαντικά στην εφαρμογή αυτού του πλάνου.  Ουσιαστικά οι μόνες θέσεις που δεν γίνεται ροτέισον είναι εκείνη του τερματοφύλακα και του σέντερ φορ.

Ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα της φετινής Μπαρτσελόνα είναι η αναγέννηση του Τερ Στέγκεν. Ο Γερμανός υπήρξε ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον πλανήτη για αρκετά μεγάλο διάστημα, όμως τελευταία παρασύρθηκε μαζί με την κατηφόρα της ομάδας του. Όλοι στο σύλλογο πιστεύουν ότι μπορεί να επανέλθει σε κορυφαίο επίπεδο και παίρνει χρόνο για να τα καταφέρει. Τα πρώτα δείγματα είναι άκρως ενθαρρυντικά.

Στην κορυφή της επίθεσης ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έχει ήδη γίνει απαραίτητος για τον Τσάβι. Οι καταπληκτικές εμφανίσεις του Πολωνού δυσκολεύουν τον προπονητή του να τον αφήσει εκτός εντεκάδας. Το εκτός έδρας ματς με την Κάντιθ ήταν το μοναδικό που δεν ξεκίνησε βασικός. Μπαίνοντας αλλαγή στο 57, έβαλε ένα γκολ, μοίρασε δύο ασίστ και καθάρισε τη μπουγάδα για τη Μπάρτσα. Με έντεκα γκολ σε οκτώ παιχνίδια πως να τον αφήσεις εκτός;

Από εκεί και πέρα οι παίκτες εναλλάσσονται συνεχώς. Σε όλες τις θέσεις και όλες τις γραμμές. Υπάρχουν κάποιοι που παίζουν περισσότερο όπως οι Κουντέ, Αραούχο, Πέδρι και Ντεμπελέ και άλλοι λιγότερο όπως οι Κεσί, Κρίστενσεν, Φάτι (λόγω διαχείρισης) και Φεράν Τόρες. Κανείς όμως δεν μπορεί να αισθάνεται ανενεργός. Οι μόνοι που έχουν παραμείνει στο ρόστερ χωρίς μεγάλο ρόλο είναι ο Πικέ, ο Ζόρντι Άλμπα και ο Πάμπλο Τόρε. Οι δύο πρώτοι φαίνεται να είναι εκτός πλάνων του Τσάβι και ο τελευταίος θέλει ακόμα χρόνο για να σταθεί σε επίπεδο πρώτης ομάδας.

Θυμίζει Football Manager αλλά μέχρι πότε;

Οι μυημένοι στον κόσμο του Football Manager σίγουρα ψήνονται φουλ με τον τρόπο που ο Τσάβι διαχειρίζεται το ρόστερ του. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι φτάνει μια στιγμή -αν όλα έχουν πάει καλά- που έχεις δύο ισάξιους παίκτες για κάθε θέση. Η επιλογή της εντεκάδας γίνεται με πόνο καρδιάς για όσους μένουν εκτός και το μοίρασμα του χρόνου συμμετοχής εξελίσσεται σε τόσο μεγάλη προτεραιότητα που το σκέφτεσαι ακόμα και όταν σταματάς να παίζεις.

Αυτή τη στιγμή η Μπαρτσελόνα είναι γεμάτη με επιλογές που φαίνεται περίεργο όταν μένουν στον πάγκο. Ο Κεσί για παράδειγμα, που προσπαθεί ακόμη να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, ήταν πέρυσι βασικός και αναντικατάστατος στην πρωταθλήτρια Μίλαν. Αν είχε παραμείνει εκεί, θα ήταν ακόμη τέτοιος. Πλέον όμως έχει να παλέψει για μια θέση με τους Πέδρι, Γκάβι και Ντε Γιονγκ.

Οι συνεχείς εναλλαγές προσώπων στην εντεκάδα και ο μοιρασμένος χρόνος συμμετοχής πάει πολύ καλά μέχρι στιγμής. Ο Τσάβι κρατάει τους παίκτες του στην τσίτα και τους δείχνει πως τους εμπιστεύεται. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ο ένας μαθαίνει καλύτερα τον άλλο και όλοι νιώθουν σημαντικοί. Βέβαια σε τέτοιες περιπτώσεις οι ισορροπίες είναι λεπτές. Όπως και στο manager, έτσι και στην πραγματική ζωή οι παίκτες έχουν απαιτήσεις.

Μπορεί για παράδειγμα σε λίγο καιρό κάποιοι να μην είναι ικανοποιημένοι με το χρόνο συμμετοχής τους και να αρχίσουν οι μουρμούρες. Επίσης μπορεί όταν η σεζόν μπει στο τελικό της στάδιο, ο Τσάβι να περιορίσει το ροτέισον. Να βασιστεί σε εκείνους που εμπιστεύεται περισσότερο και να κοπούν οι… ευκαιρίες. Όλα αυτά θα φανούν σε βάθος χρόνου. Προς το παρόν η Μπαρτσελόνα είναι μια νέα ομάδα που βρίσκει τον εαυτό της και αφήνει υποσχέσεις. Ο προπονητής είναι ίσως η πιο κομβική φιγούρα σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που σκοπό έχει να γίνουν οι «Μπλαουγκράνα» ξανά φόβητρο σε όλη την Ευρώπη.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ