ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο CEO της Λεβερκούζεν ξέρει το μέλλον και την επόμενη ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο
O Μπούντιμιρ της Οσασούνα εκτέλεσε το χειρότερο πέναλτι όλων των εποχών (vid)
Η Mirror «βλέπει» το επόμενο κεφάλαιο του Γιούργκεν Κλοπ
Η ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα στoν «τελικό» με τον Μπαπέ (pic)
Ο Ρούμπεν Αμορίμ σπρώχνει με τρόπο τον παιχταρά του στη Λίβερπουλ
Όλη η Ευρώπη στα πόδια του όμως αυτός θέλει αυτοκρατορία με Λεβερκούζεν
Η Μπάγερν Μονάχου θέλει ξανά στον πάγκο της τον Νάγκελσμαν!
Η Τσέλσι διέσυρε την Έβερτον, με ιστορική εμφάνιση από τον Κόουλ Πάλμερ! (vid)
Πλησιάζει το τέλος ενός θρύλου: Ο Μίλερ ετοιμάζεται για απόσυρση!
Τσέλσι: Ο Πάλμερ ολοκληρώνει το χατ-τρικ με ιδανικό σκάψιμο – Σκοράρει και ο Τζάκσον! (vids)
Γκολάρα του Πάλμερ, ο οποίος με «δίμπαλο» καθαρίζει την Έβερτον! (vids)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Τεν Χαγκ σκέφτεται να κάνει «πειράματα» στο Κύπελλο!
Προπονητής της Ρεάλ συνεχάρη τον Αλόνσο για το ιστορικό τρόπαιο! (pic)
Η τεχνολογία μίλησε – Ο «υπολογιστής» αποκάλυψε τον πρωταθλητή της Premier League!
Ο Τσάβι… νευρίασε: «Έλεος! Παίζουμε μια πρόκριση, μην ασχολείστε με μένα»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Η Αγγλία του Σάουθγκεϊτ είναι στη χειρότερη φάση της, τη χειρότερη στιγμή!

Λίγο πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Αγγλία διανύει τη χειρότερη περίοδό της από τότε που ανέλαβε ο Σάουθγκεϊτ.

Η Αγγλία του Σάουθγκεϊτ είναι στη χειρότερη φάση της, τη χειρότερη στιγμή!

Από τότε που ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ανέλαβε τις τύχες της εθνικής Αγγλίας, τα «Τρία Λιοντάρια» έζησαν στιγμές που είχαν καιρό να βιώσουν. Μπορεί να μην κατάφεραν να κερδίσουν κάποιο μεγάλο τρόπαιο, όμως έφτασαν αρκετά κοντά. Το 2018 ήταν στα ημιτελικά του Mundial και το καλοκαίρι του 2021 έφτασαν μέχρι τον τελικό του Euro. Για μια ομάδα που είχε κάνει συνήθεια την αποτυχία, οι συγκεκριμένες πορείες κάθε άλλο παρά αμελητέες ήταν. Το Mundial του Κατάρ είναι η μεγάλη ευκαιρία της ομάδας του Σάουθγκεϊτ να φτάσει επιτέλους μέχρι το τέλους του δρόμου. Παρόλα αυτά η εικόνα της τον τελευταίο καιρό δεν πείθει σε καμία περίπτωση ότι μπορεί να το καταφέρει.

Κάνε Like στη νέα σελίδα μας στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Ντροπιαστική παρουσία στο Nations League

Η ήττα στον τελικό του Euro πόνεσε πολύ τους Άγγλους. Τα «Τρία Λιοντάρια» βρέθηκαν μετά από 55 χρόνια στον τελικό μιας μεγάλης διοργάνωσης και παίζοντας στην έδρα τους, μπήκαν ως ξεκάθαρο φαβορί απέναντι στην Ιταλία. Το γρήγορο γκολ του Σο έβαλε φωτιά στο Γουέμπλεϊ, όμως οι Ιταλοί έδειξαν χαρακτήρα και επέστρεψαν στο ματς. Το τρόπαιο κρίθηκε στα πέναλτι και η κατάληξη είναι γνωστή σε όλους.

Η απογοήτευση ήταν τεράστια και οι αντιδράσεις ξέφυγαν σε μια χώρα που ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο, αλλά δεν έχει δει χαρές από την εθνική ομάδα. Παρόλα αυτά, όταν η σκόνη καταλάγιασε, οι Άγγλοι κατάλαβαν ότι μπορεί να έχασαν μια τεράστια ευκαιρία, όμως είχαν κάνει ένα βήμα μπροστά. Ο Σάουθγκεϊτ πήρε ψήφο εμπιστοσύνης να οδηγήσει την ομάδα στο Mundial του Κατάρ, με την πίστη ότι αυτή τη φορά θα τα καταφέρει.

Οι Άγγλοι έκαναν χαβαλέ στον όμιλο των προκριματικών και έκλεισαν χωρίς άγχος το εισιτήριο τους για την τελική φάση. Ακολούθησαν ακόμη δύο νίκες στα φιλικά με Ελβετία και Ακτή Ελεφαντοστού και μετά ήρθε το Nations League. H νεότερη διοργάνωση της UEFA δεν έχει κερδίσει την εκτίμηση του φιλοθεάμον κοινού, όμως οι ομάδες δεν δείχνουν να το σνομπάρουν. Κατεβαίνουν σε αυτό με όλα τους τα όπλα και κυνηγούν το τρόπαιο χωρίς εκπτώσεις.

Η Αγγλία βρέθηκε σε έναν δύσκολο όμιλο μαζί με Γερμανία, Ιταλία και Ουγγαρία. Θεωρητικά ήταν το φαβορί και είχε την ευκαιρία να τεστάρει τις δυνάμεις ενόψει Mundial. Τελικά ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευση της διοργάνωσης. Σε πέντε αγώνες μετρά τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες, έχοντας σημειώσει μόλις ένα γκολ κι αυτό με πέναλτι. Μαζί με το Σαν Μαρίνο είναι οι μοναδικές ομάδες που δεν έχουν σκοράρει σε κανονική ροή παιχνιδιού. Φυσικά η τελευταία θέση και ο υποβιβασμός στη δεύτερη κατηγορία ήταν μονόδρομος.

Το χειρότερο timing

Το ντεφορμάρισμα της Αγγλίας έρχεται σε ένα πολύ κακό timing. Αυτό ήταν το τελευταίο διάλειμμα για παιχνίδια εθνικών ομάδων πριν το Mundial. Την επόμενη φορά που οι παίκτες των «Τριών Λιονταριών» θα έχουν νέα από τον Σάουθγκεϊτ, θα είναι όταν ανακοινωθεί η αποστολή που θα ταξιδέψει στο Κατάρ. Μετά τα αστεία τελειώνουν. Το διάστημα που έχει η Αγγλία για να αλλάξει ριζικά την εικόνα της είναι ελάχιστο.

Στις 21 Νοέμβρη ξεκινάει τις υποχρεώσεις της στο Mundial αντιμετωπίζοντας το Ιράν. Η διακοπή των πρωταθλημάτων έχει οριστεί για τις 13 Νοέμβρη. Μιλάμε για ένα διάστημα μόλις λίγων ημερών που ο Σάουθγκεϊτ θα έχει τη δυνατότητα να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Πως θα μπορέσει μια ομάδα που αυτή τη στιγμή παραπαίει να μεταμορφωθεί σε διεκδικήτρια του τροπαίου σε τόσο λίγο καιρό; Αγγλία

Οι Άγγλοι έχουν χάσει το δρόμο τους. Μοιάζουν με ένα σύνολο που έχει βρεθεί τυχαία στο ίδιο γήπεδο και είναι σαν να παίζουν πρώτη φορά μαζί. Είναι δύσκολο για μια εθνική να παίξει με την ποιότητα και τους αυτοματισμούς μιας κανονικής ομάδας. Ακόμη κι έτσι όμως δεν δικαιολογείται αυτή η εικόνα. Μιλάμε άλλωστε για έναν προπονητή που βρίσκεται χρόνια στο τιμόνι και για παίκτες που παίζουν καιρό μαζί.

Από το 2016 που ο Σάουθγκεϊτ ανέλαβε η πορεία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ήταν σταθερά ανοδική. Η κάθοδος ξεκινά στο χειρότερο δυνατό σημείο. Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, η Αγγλία δεν θα έχει καμία τύχη στο Κατάρ. Το παιχνίδι με τη Γερμανία για τους ομίλους του Nations League είναι διαδικαστικού χαρακτήρα, όμως είναι η τελευταία ευκαιρία για τα «Τρία Λιοντάρια» να βγάλουν αντίδραση. Να κάνουν μια καλή εμφάνιση, να πάρουν μια νίκη και να κερδίσουν ψυχολογία. Μπορούν;

Δεν επιτρέπεται να παίζει έτσι με τέτοιο ρόστερ

Αν κανείς ρίξει μια ματιά στο ρόστερ της Αγγλίας η απάντηση είναι φυσικά ναι. Βέβαια με ακριβώς το ίδιο ρόστερ διασύρθηκε στα υπόλοιπα παιχνίδια. Όταν όμως έχεις στη διάθεσή σου παίκτες με τόση ποιότητα πάντα μπορείς να ελπίζεις σε ανάκαμψη. Ειδικά όταν όλοι αυτοί μαζί έχουν ήδη αποδείξει ότι μπορούν να παίξουν πολύ καλύτερα. Οι επιλογές που έχει στη διάθεσή του ο Σάουθγκεϊτ είναι οι καλύτερες που είχε από τη μέρα που ανέλαβε.

Και για όσους απορούν τι άλλαξε σε σχέση με το καλοκαίρι του 2021, να πούμε ότι υπάρχουν παίκτες που είναι σαφώς πιο έτοιμοι τώρα σε σχέση με τότε. Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική περίπτωση. Ο 19χρονος άσσος της Ντόρτμουντ πήγε στο Euro ως μια λύση από την άκρη του πάγκου, όμως πλέον είναι πανέτοιμος να σταθεί σαν βασικός. Μαζί με τον Ράις έχουν όλα τα φόντα να κάνουν τη διαφορά στη μεσαία γραμμή.

Ο Φικάγιο Τομόρι δεν ήταν καν στο Euro, αλλά στο Κατάρ ίσως να ξεκινήσει και βασικός. Οι εμφανίσεις του με τη Μίλαν τον άλλαξαν επίπεδο και αυτή τη στιγμή μοιάζει ο πιο φορμαρισμένος στόπερ της ομάδας. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Τάμι Έιμπραχαμ. Ούτε αυτός ήταν στην αποστολή για το Euro, όμως μοιάζει απίθανο να μείνει εκτός Mundial. Βασικός δεν θα είναι, αλλά επιτέλους θα υπάρχει ένα κανονικό φορ πίσω από τον Κέιν.

Παίκτες όπως οι Σάκα, Ρις Τζέιμς και Φόντεν είναι επίσης πιο ώριμοι και καλύτεροι σε σχέση με ενάμιση χρόνο πριν. Το ρόστερ των Άγγλων είναι ένα από τα καλύτερα της διοργάνωσης και η εικόνα που παρουσιάζουν τελευταία είναι ανεπίτρεπτη. Αν δεν θέλουν να ζήσουν μια από τα ίδια, οφείλουν να σοβαρευτούν και να παίξουν με βάση τις πραγματικές τους δυνατότητες. Το θέμα είναι ότι κανείς δεν ξέρει αν προλαβαίνουν.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ