ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
Όχι, έτσι ρε ΠΑΟΚ… (vids)
Η Ρόμα «τελείωσε» με δύο γκολ τη Μίλαν και έμεινε με 10 παίκτες! (vids)
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Δυο γκολ ο Γιούτγκλα στην Τούμπα (vids)
Show και πάλι από τον Μαρτίνες στα πέναλτι! Έπιασε το πρώτο και μετά τα έβαλε με όλη την εξέδρα! (vid)
Ο Σαλάχ δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης, 0-1 με πέναλτι στο Μπέργκαμο (vid)
Ο τερματοφύλακας της Λιλ έκανε την επέμβαση της χρονιάς στην Ευρώπη! (vid)
Μάντσεστερ Σίτι: «Έσπασε» αρνητικό ρεκόρ για φέτος ο Ντε Μπρόινε στο Champions League!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Η Νάπολι βρίσκει απαντήσεις εκεί που κανείς που δεν έψαξε!

Η Νάπολι έχασε το καλοκαίρι κάποιους από τους πιο εμβληματικούς παίκτες της ιστορίας της, όμως αυτοί που ήρθαν την βοηθούν καθοριστικά.

Η Νάπολι βρίσκει απαντήσεις εκεί που κανείς που δεν έψαξε!

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν αρκετά ιδιαίτερο για τη Νάπολι. Οι «Παρτενοπέι» προχώρησαν σε ριζικές αλλαγές του ρόστερ τους και αποχαιρέτησαν κάποιους ζωντανούς τους θρύλους. Όλοι πίστευαν ότι αυτή θα είναι μια μεταβατική χρονιά που ο πήχης θα μπει χαμηλότερα απ’ ότι συνήθως και η ομάδα θα πάρει το χρόνο της για να περάσει στη νέα εποχή. Αντίθετα αυτό που βλέπουμε είναι μια Νάπολι που παραμένει ανταγωνιστική, γεννά νέους πρωταγωνιστές και σκορπά αισιοδοξία για κάτι καλό στους πάντα πιστούς οπαδούς της.

Κάνε Like στη νέα σελίδα μας στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Έχασε τα θεμέλιά της χωρίς να γκρεμιστεί

Η Νάπολι είναι μια ομάδα που την περασμένη δεκαετία καθιερώθηκε ξανά ως μια εκ των κορυφαίων στη Serie A. Το καμάρι του ιταλικού νότου πέρασε πολλές άσχημες περιπέτειες που την οδήγησαν μέχρι και την τρίτη κατηγορία, όμως από τη στιγμή που επέστρεψε δεν ξανακοίταξε ποτέ πίσω. Από τη σεζόν 2010/2011 και μετά, έχει τερματίσει οχτώ φορές μέσα στην πρώτη τετράδα και μόλις μία εκτός πεντάδας. Στο ίδιο διάστημα έχει κατακτήσει τρεις φορές το Κύπελλο Ιταλίας και έχει συχνή παρουσία στους ομίλους του Champions League.

Οι «Παρτενοπέι» ήταν άτυχοι που έπεσαν πάνω στην αυτοκρατορία της Γιουβέντους και δεν κατέκτησαν ένα πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά είχαν κατά καιρούς σπουδαίες ομάδες με μπόλικους παικταράδες που έγραψαν ιστορία με τη φανέλα τους. Κάποιοι από αυτούς ήταν στην ομάδα μέχρι το περασμένο καλοκαίρι. Ινσίνιε, Μέρτενς και Κουλιμπαλί διεκδικούν με αξιώσεις μια θέση στην κορυφαία εντεκάδα στην ιστορία της Νάπολι. Νάπολι

Ο Ιταλός και ο Βέλγος είναι οι πρώτοι δύο σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου. Ο Κουλιμπαλί ήταν επί μια οκταετία το Α και το Ω στην άμυνα. Στο «Σαν Πάολο» εξελίχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους στόπερ στον κόσμο και αποτέλεσε μήλον της έριδος για τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Μαζί με τον Ινσίνιε και τον Μέρτενς διετέλεσαν αρχηγοί και βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές ως ναπολιτάνοι. Κανείς τους δεν είναι πια κάτοικος του ιταλικού νότου.

Μαζί τους έφυγε και ο Φαμπιάν Ρουίθ. Ο Ισπανός μπορεί να μην είχε το ειδικό βάρος που είχαν οι υπόλοιποι, ήταν όμως επί χρόνια ένας πρωτοκλασάτος και αναντικατάστατος παίκτης για τη Νάπολι. Με πιο απλά λόγια, η ομάδα έχασε τέσσερεις στυλοβάτες που έκαναν τη διαφορά και διέθεταν αδιαμφησβήτητη ποιότητα. Θα περίμενε κανείς ότι οι «Παρτενοπέι» θα κατέρρεαν μετά από κάτι τέτοιο, όμως αυτό δεν έγινε παρόλο που δεν μπορείς να πεις ότι τα σκάσανε χοντρά στις μεταγραφές.

Ο μάγος από τη Γεωργία και ο Νοτιοκορεάτης βράχος

Παρά τις μεγάλες απώλειες, η Νάπολι δεν έκανε κάποια ιδιαίτερη ρελάνς στις μεταγραφές. Τουλάχιστον έτσι νομίζαμε με βάση τα ονόματα που έφερε και τα ποσά που ξόδεψε. Τελικά τα πράγματα ήταν αρκετά διαφορετικά. Από τις συνολικά εννέα μεταγραφές της ομάδας καμία δεν έριξε το ίντερνετ, υπάρχουν όμως δύο που αποδεικνύονται λίρα εκατό. Αναφερόμαστε φυσικά στον Χβίτσα Κβαρατσχέλια και στον Μιν Τζάε Κιμ.

Ο Γεωργιανός εξτρέμ και ο Νοτιοκορεάτης στόπερ κόστισαν μαζί 28 εκατομμύρια ευρώ. Οι δυο τους είχα άμεσο αντίκτυπο και εξελίχθηκαν γρήγορα σε κομβικές μονάδες για τον Σπαλέτι. Καθόλου άσχημα για δύο παιδιά που ήρθαν από Ντιναμό Μπατούμι και Φενέρμπαχτσε αντίστοιχα και που μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν σχετικά άγνωστοι στο ευρύ κοινό. Μόνο τυχαία δεν φιγουράρουν στις δύο πρώτες θέσεις του transfermarkt ως οι παίκτες που η αξία τους ανέβηκε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στην Ιταλία στο πρόσφατο update της γνωστής ιστοσελίδας.

Ο Κβαρατσχέλια είναι από τους πιο εντυπωσιακούς και φορμαρισμένους παίκτες των ευρωπαϊκών γηπέδων στο ξεκίνημα της χρονιάς. Με 4 γκολ, 3 ασίστ και αμέτρητες στιγμές ποδοσφαιρικής μαγείας, ο 21χρονος εξτρέμ έχει κάνεις τους πάντες να παραμιλούν. Στις πρώτες του βδομάδες στην Ιταλία αναδείχτηκε παίκτης του μήνα στη Serie A και άφησε υποσχέσεις για ακόμη καλύτερα πράγματα. Όσοι πιστέψαμε σε εκείνον στο Football Manager νιώθουμε δικαιωμένοι.

Όσο για τον Κιμ, τι να πει κανείς; Ένα παιδί που ένα χρόνο πριν δεν είχε παίξει καν στην Ευρώπη και σήμερα κάνει τη διαφορά σε μια ομάδα κορυφής στην Ιταλία. Η Νάπολι επένδυσε σε αυτόν χωρίς κανείς να καταλάβει γιατί και μέχρι στιγμής δικαιώνεται απόλυτα. Ο 25χρονος Νοτιοκορεάτης έχει καλύψει καλύτερα απ’ ότι θα περίμενε οποιοσδήποτε το κενό του Κουλιμπαλί και οι σειρήνες της Premier League έχουν ήδη αρχίσει να ηχούν για εκείνον. Με τον δυναμισμό και την αθλητικότητά του είναι ήδη απαραίτητος για τον Σπαλέτι.

Οι υπόλοιποι και ο Σπαλέτι

Εκτός από τον Κβαρατσχέλια και τον Κιμ υπάρχουν και άλλοι ποδοσφαιριστές που ήρθαν φέτος στη Νάπολι και δείχνουν πως μπορούν να αποτελέσουν σημαντικά κομμάτια του πρότζεκτ. Κάποιοι από αυτούς έχουν ήδη αρχίσει να δείχνουν τι μπορούν να κάνουν, ενώ άλλοι περιμένουν την ευκαιρία τους. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν σίγουρα δύο παιδιά που ήρθαν να ενισχύσουν την επιθετική γραμμή.

Ο Τζιάκομο Ρασπαντόρι και ο Τζιοβάνι Σιμεόνε είναι γνωστοί στο Καμπιονάτο και έχουν ήδη αποδείξει την αξία τους. Η Νάπολι πίστεψε ότι μπορούν να το κάνουν και στο κορυφαίο επίπεδο και μάλλον καλά έκανε. Ο Ρασπαντόρι είναι ένας από τους πιο ελπιδοφόρους Ιταλούς ποδοσφαιριστές έχοντας ήδη καθιερωθεί στην εθνική. Ο Σιμεόνε εξαργύρωσε επιτέλους τις καλές του σεζόν στη Serie A και ήρθε για να δώσει μια αξιόπιστη λύση πίσω από τον βασικό Όσιμεν.

Από εκεί και πέρα η Νάπολι αποφάσισε να δώσει μια ευκαιρία στον Νντομπελέ. Ο Γάλλος έχει πάρει την κατηφόρα μετά τη μεταγραφή του στην Τότεναμ το 2019 και δεν μπορεί με τίποτα να σηκώσει κεφάλι. Λομπότκα, Ανγκισά και Ζιελίνσκι κάνουν εξαιρετικά τη δουλειά και εκείνος αρκείται στο να έρχεται από τον πάγκο. Στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Ματιάς Ολιβέρα ήρθε για να παίξει βασικός, όμως ο πάντα ποιοτικός Μάριο Ρούι του έχει βάλει δύσκολα προς το παρόν.

Για κλείσιμο θα ήταν άδικο να μην πούμε μια κουβέντα και για τον Λουτσιάνο Σπαλέτι. Ο Ιταλός τεχνικός ήρθε πέρυσι στη Νάπολι και για μεγάλο χρονικό διάστημα την είχε στη διεκδίκηση του τίτλου. Φέτος παρά τις ριζικές αλλαγές στο ρόστερ, παρουσιάζει ξανά μια ομάδα που είναι φαβορί για την τετράδα και επικίνδυνο αουτσάιντερ για το τρόπαιο. Σε εννέα παιχνίδια η δική του Νάπολι παραμένει αήττητη με επτά νίκες και δύο ισοπαλίες. Βρίσκεται στην πρώτη θέση της Serie A και στην πρώτη θέση του ομίλου της στο Champions League. Όχι κι άσχημα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ