ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος είναι συνώνυμο της αξιοπιστίας!

Με ακόμα μια σπουδαία εμφάνιση σε κορυφαίο επίπεδο, ο Βλαχοδήμος απέδειξε ότι είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους τερματοφύλακες στην Ευρώπη.

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος είναι συνώνυμο της αξιοπιστίας!

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος είναι ένας τερματοφύλακας που εδώ και χρόνια δεν έχει σταματήσει να εξελίσσεται. Την τελευταία πενταετία είναι ο βασικός τερματοφύλακας και ένας από τους σημαντικότερους παίκτες της Μπενφίκα. Ο Έλληνας κίπερ έχει ζήσει πολλά μεγάλα βράδια με τους «Αετούς». Στο τελευταίο από αυτά βρέθηκε αντιμέτωπος με τους Μέσι, Μπαπέ, Νεϊμάρ και χάρισε στην ομάδα του έναν πολύτιμο βαθμό. Στο ποδόσφαιρο η διάρκεια είναι εκείνη που χτίζει καριέρες. Ο Βλαχοδήμος φροντίζει σε κάθε ευκαιρία να μας δείχνει ότι δεν βρίσκεται τυχαία εδώ που είναι.

Κάνε Like στη νέα σελίδα μας στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Συνεχής πρόοδος

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος είναι ένα παιδί που παίρνει πολύ στα σοβαρά αυτό που κάνει. Επαγγελματίας μέχρι το κόκκαλο, δεν έχουμε ακούσει για εκείνον ποτέ τίποτα που να μην αφορά το ποδόσφαιρο. Ακόμη και γι’ αυτό βέβαια σπάνια μιλά δημοσία. Η εντύπωση που σου δίνει είναι ότι λατρεύει το ποδόσφαιρο αδιαφορώντας πλήρως για τη λάμψη που αυτό προσφέρει στους πρωταγωνιστές του.

Με αυτή τη νοοτροπία κατάφερε να ξεχωρίσει και να παίξει σε ένα αρκετά υψηλό επίπεδο. Ξεκινώντας από τις φημισμένες ακαδημίες της Στουτγάρδης, ο Βλαχοδήμος έγινε διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Γερμανίας. Στα 22 του -κι ενώ είχε πάρει ήδη τρεις συμμετοχές σε επίπεδο Bundesliga- βρέθηκε στο δρόμο του ο Παναθηναϊκός. Και κάπου εκεί όλα άλλαξαν.

Έχοντας καλό όνομα στη Γερμανία, μπορούσε κάλλιστα να κυνηγήσει το όνειρο της Bundesliga. Να πάει κάπου ως δεύτερος και να περιμένει την ευκαιρία του. Θα μπορούσε ακόμη και να ακολουθήσει τη Στουτγκάρδη στη Bundesliga 2 και να έχει θέση βασικού. Αντ’ αυτού εκείνος προτίμησε την Ελλάδα και εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε.

Στους «Πράσινους» θα κάνει δύο εξαιρετικές σεζόν δείχνοντας σαν έτοιμος από καιρό. Σε μια εποχή δύσκολη για την ομάδα ήταν μια από τις πιο σημαντικές σταθερές της. Οι εμφανίσεις του έγιναν διαβατήριο για τη Μπενφίκα. Στη Λισαβώνα πήγε ως μια καλή επένδυση αλλά με το καλημέρα έγινε βασικός και ως σήμερα παραμένει τέτοιος. Στα 28 του είναι στην καλύτερή του φάση και κοιτά ακόμα ψηλότερα.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ: Το απίθανο στοπ του Βλαχοδήμου στον Μπαπέ!

Έχει φτιάξει όνομα στην Ευρώπη

Η Μπενφίκα μπορεί να μην είναι το μεγαθήριο του παρελθόντος, παραμένει ωστόσο ένα τεράστιο κλαμπ όχι μόνο σε πορτογαλικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μια ομάδα που κάνει μόνιμα πρωταθλητισμό, παίζει ασταμάτητα στην Ευρώπη και αποτελεί σκαλοπάτι για παίκτες που στη συνέχεια πάνε στις μεγαλύτερες ομάδες του πλανήτη. Το να είσαι ο επί πέντε σερί χρόνια βασικός τερματοφύλακάς της δεν είναι απλή υπόθεση.

Ο Βλαχοδήμος λογίζεται σταθερά ως ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην Πορτογαλία. Στο διάστημα που βρίσκεται εκεί, έχασε τη θέση του μόνο για μερικούς μήνες τη σεζόν 20/21. Φυσικά την επόμενη χρονιά την ξαναπήρε πίσω. Με τους «Αετούς» κοντεύει τις 200 επίσημες συμμετοχές. Έχει κατακτήσει μαζί τους το πρωτάθλημα και έχει παίξει μέχρι και τα προημιτελικά του Champions League.

Όλα αυτά τον έχουν φέρει στη βιτρίνα του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Είναι πλέον ένας τερματοφύλακας εγνωσμένης αξίας που όλοι ξέρουν τι μπορεί να προσφέρει. Το όνομά του απασχόλησε πρόσφατα ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Λέστερ και η Ατλέτικο Μαδρίτης. Μάλιστα στο τέλος της τελευταία μεταγραφικής περιόδου βρέθηκε μια ανάσα από τον Άγιαξ. Τελικά έμεινε στη Μπενφίκα και στο «Ντα Λουζ» μάλλον χαίρονται αρκετά για αυτή την εξέλιξη.

Οι «Αετοί» μοιάζουν αρκετά καλύτεροι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και θέλουν να έχουν ξανά μια πετυχημένη χρονιά. Είναι αήττητοι σε όλες τις διοργανώσεις, πρώτοι στο πρωτάθλημα και πάνε φουλ για πρόκριση στο Champions League. Ο Έλληνας τερματοφύλακας είναι ένας από τους βασικότερους λόγους που η Μπενφίκα πάει τρένο. Με την εξαιρετική του παρουσία έχει δεχτεί μόλις πέντε τέρματα και έχει κρατήσει το μηδέν σε εννέα από τα δεκαπέντε ματς της σεζόν.

Δεν έχει ταβανιάσει ακόμα

Τα 28 είναι μια ιδανική ποδοσφαιρική ηλικία. Η φυσική κατάσταση των παικτών είναι ακόμη ανεπηρέαστη από το χρόνο, ενώ παράλληλα έχουν ήδη σημαντικές παραστάσεις και εμπειρία. Ειδικά για τους τερματοφύλακας τα 28 είναι σαν τα 25 των υπόλοιπων παικτών. Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι εκείνο του Κέιλορ Νάβας. Μέχρι τα 28, ο Κοσταρικανός είχε μόλις μια γεμάτη σεζόν στην Ισπανία με τη Λεβάντε.

Τότε κανείς δεν φανταζόταν αυτό που θα ακολουθούσε. Μετά το Mundial του 2014 αγοράστηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης και καθιερώθηκε ως ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στον κόσμο. Μια ματιά στην τροπαιοθήκη του αρκεί για να προκαλέσει ίλιγγο. Φυσικά αυτό δεν είναι κάτι που συναντάς κάθε μέρα, ούτε σημαίνει ότι ο Βλαχοδήμος θα κάνει ανάλογη καριέρα με εκείνη του Νάβας. Πάντως αν συνέκρινε κάνεις την πορεία τους μέχρι τα 28, εκείνη του Έλληνα κίπερ είναι σαφώς πιο εντυπωσιακή. Βλαχοδήμος

Αυτό που μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα είναι ότι ο Βλαχοδήμος έχει μπροστά του πολλές ακόμα ευκαιρίες για να φτάσει ακόμη ψηλότερα. Να βρεθεί δηλαδή σε μια ομάδα πρώτης γραμμής στα κορυφαία πρωταθλήματα. Μπορεί όχι στη Ρεάλ Μαδρίτης ή τη Μάντσεστερ Σίτι, άλλα κάλλιστα μπορείς να τον δεις σε μια ομάδα όπως η Ντόρτμουντ, η Νάπολι, η Γιουβέντους. Αναφέραμε ενδεικτικά αυτές τις τρεις διότι κατά τη γνώμη μας δεν διαθέτουν αυτή τη στιγμή τερματοφύλακα καλύτερο του Βλαχοδήμου.

Μετά από μια πενταετία στην Πορτογαλία, έχει γίνει πλέον φανερό ότι μιλάμε για έναν παίκτη διαφοράς σε αυτό το επίπεδο. Η πρόκληση του να δοκιμάσει την τύχη του και στο πιο πάνω ράφι είναι σίγουρα μεγάλη. Δεν είναι και πολλές οι φορές που βλέπουμε έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή να ξεχωρίζει με τη φανέλα μιας μεγάλης ευρωπαϊκής ομάδας. Ο Βλαχοδήμος είναι μια περίπτωση που δεδομένα έχει τα φόντα για να μπει σε αυτή την κουβέντα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ