ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τρελαμένος ο κόσμος του ΠΑΟΚ, γέμισε το γήπεδο νωρίς νωρίς! (vids)
Οι Τούρκοι προκαλούν με κάθε τρόπο τους παίκτες του Ολυμπιακού! (vid)
Η Τσέλσι «οδεύει ολοταχώς» για την αφαίρεση βαθμών!
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Οι εκλεκτοί του Λουτσέσκου (vid)
«Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις η Λίβερπουλ με τον επόμενο προπονητή της»!
Φενέρμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Με μια μεγάλη επιστροφή η «ερυθρόλευκη» ενδεκάδα! (pic)
Η περίφημη άμυνα της Άστον Βίλα δέχτηκε γκολ και τώρα… τρέχει! (vid)
Οι Άγγλοι ισχυρίζονται ότι ξέρουν από τώρα που θα είναι η επόμενη ομάδα του Τούχελ!
Ο Τζάκα κάνει «πάρτι» που δεν άφησε τον Κέιν να πανηγυρίσει τρόπαιο!
Ο Φέλιξ μας χάρισε την πιο ΑΚΥΡΗ πρόβλεψη όλων των εποχών!
Ο αφανής ήρωας της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι!
«Στημένο» το πέναλτι του Κόβασιτς: Ο Ρούντιγκερ τον… έδωσε στεγνά! (vid)
«Επίθεση στην οικογένεια του Ασένσιο» – Τραγικό σκηνικό στην Βαρκελώνη!
Ηχηρό μήνυμα Αρτέτα: «Ίσως μας πάρει και δέκα χρόνια! Τώρα ζητάμε στήριξη»
Ανρί: «Δίκαια πέρασε η Ρεάλ! Για αυτό πήρε την πρόκριση…»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Γιουβέντους – Αλέγκρι: Βαρέσαμε… διάλυση και αυτό δεν θέλει ανάλυση!

Η Γιουβέντους βιώνει μία από τις χειρότερες σεζόν της σύγχρονης ιστορίας της και οι ευθύνες βαραίνουν κατά πολύ τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Γιουβέντους – Αλέγκρι: Βαρέσαμε… διάλυση και αυτό δεν θέλει ανάλυση!

Ο Αντόνιο Ματέο έβαλε τη σφυρίχτρα στο στόμα του και σφύριξε τρεις φορές. Πλέον ήταν γεγονός. Τελεσίδικο. Και με τη… βούλα από πάνω που λένε. Η Γιουβέντους έχασε από (σχεδόν) μία πρωτάρα. Τη Μακάμπι Χάιφα. Οι φίλοι του συλλόγου από το Ισραήλ περίμεναν 20 χρόνια για να δουν την ομάδα τους να παίρνει εντός έδρας νίκη σε αγώνα του Champions League.

Η τελευταία φορά που έγινε αυτό ήταν το 2002 απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τότε βέβαια στη «Μεγάλη Κυρία» αγωνίζονταν ακόμα παίκτες όπως ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, ο Πάβελ Νέντβεντ και ο Νταβίντ Τρεζεγκέ. Και πολλά άλλα «ιερά τέρατα». Αν το έλεγε κανείς στους Ιταλούς τότε ότι θα γίνουν θύματα της Μακάμπι υπ’ αριθμόν… δύο, τότε μάλλον θα γελάγανε και θα κάνανε τις γνωστές τους -ιταλικές- χειρονομίες.

Η Γιουβέντους επιβεβαίωσε στο Ισραήλ από που φαίνεται από την αρχή της φετινής σεζόν. Ότι είναι ένα σύνολο χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι σπατάλησε ένα καλοκαίρι και ο καλύτερος αυτοματισμός που έχει δείξει η ομάδα του είναι όταν δέχεται γκολ: όταν δηλαδή κάνει… σέντρα.

«Έχουμε προπονητή και τον πιστεύουμε μέχρι τέλους. Ο Αλέγκρι δεν πρόκειται να φύγει από τη Γιουβέντους», δήλωσε λίγο μετά το ιστορικό στραπάτσο ο πρόεδρος του συλλόγου, Αντρέα Ανιέλι. Όχι για να βάλει τέλος στις φήμες που οργιάζουν όσο περνάει ο καιρός. Όχι για να δείξει έμπρακτα τη στήριξή του στον Ιταλό τεχνικό. Αλλά μάλλον για να κερδίσει χρόνο μέχρι να βρει τον επόμενο… αλενατόρε για τον πάγκο των «μπιανκονέρι».

Η Γιουβέντους μεγάλωσε τους… μικρούς!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Γιουβέντους, επί Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, που ξεκινάει άσχημα μία σεζόν. Το έχει κάνει και στο παρελθόν. Με τη μοναδική διαφορά ότι τότε μπορούσε να επιβληθεί σε «μικρές» -θεωρητικά- πάντα ομάδες. Και στο τέλος όχι μόνο δεν είχε κανένα πρόβλημα να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Αλλά το έκανε με… άνεση και στιλ. Αυτά το 2016.

Από τότε μέχρι και σήμερα έχει κυλίσει πολύ νερό στο αυλάκι. Το σύνολο του Ιταλού προπονητή δεν μπορεί να κάνει ούτε καν τα… αυτονόητα. Δεν είναι μόνο η εκτός έδρας ήττα κόντρα στην παθιασμένη Μακάμπι Χάιφα. Ήταν και η ήττα με σκορ 1-0 που ήρθε με τραγική εικόνα απέναντι στη Μόντσα που ανέβηκε πρώτη φορά στη Serie A φέτος.

Η Γιουβέντους δεν κατάφερε να επιβληθεί ούτε στο εκτός έδρας ματς με τη Σαμπντόρια, μένοντας στο 0-0. Αλλά αξίζει να επισημάνουμε το εξής: Η «Σαμπ» φέτος είναι η χειρότερη ομάδα της Ιταλίας, έχοντας μόλις τρεις βαθμούς στις αποσκευές της. Και ένας από αυτούς ήρθε κόντρα στη «Μεγάλη Κυρία». Μόνο και μόνο αυτό μπορεί να επιβεβαιώσει πόσο κακή είναι φέτος η ομάδα του Αλέγκρι.

Αποδυτήρια χωρισμένα στα δύο

Λένε πως «η νίκη έχει πολλούς πατέρες, αλλά η ήττα είναι ορφανή». Σίγουρα το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης του έχει ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Για την κακή προετοιμασία που έγινε το καλοκαίρι, για τις… ξεπερασμένες ιδέες του, για τις μεταγραφές που έγιναν και για το πως έχασε τα αποδυτήρια της Γιουβέντους.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ: Αυτόν θέλει η Γιουβέντους για το κέντρο!

Ωστόσο, και οι παίκτες έχουν ευθύνες. Μεγάλες μάλιστα. Όπως είναι λογικό και επόμενο το κλίμα έχει πάει… περίπατο εδώ και καιρό. Οι σχέσεις των ποδοσφαιριστών με τον Ιταλό τεχνικό όχι μόνο δεν είναι καλές. Αλλά κάκιστες. Το ίδιο ισχύει και σε μερικές περιπτώσεις παικτών που δεν τα πάνε καλά μεταξύ τους.

Τα αποδυτήρια είναι χωρισμένα στα δύο. Αυτό φαίνεται από χιλιόμετρα μακριά. Η εικόνα της Γιουβέντους στο γήπεδο είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα. Ο ένας κατηγορεί τον άλλον. Κανένας δεν κάνει το κάτι παραπάνω και έτσι το σύνολο είναι ζημιωμένο σε πολλούς τομείς. Και όχι μόνο αυτό αρκετοί από τους σταρ της «Μεγάλης Κυρίας» απαιτούν εδώ και τώρα το… κεφάλι του Αλέγκρι. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ εκείνοι που έχουν ξεκινήσει το… αντάρτικο είναι οι: Λοκατέλι, ΜακΚένι, Βλάχοβιτς και Κουαλιαρέλα.

Boring, boring… Juventus

Δεν είναι μόνο ότι δεν παίρνει τα αποτελέσματα. Ή τις νίκες. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι η Γιουβέντους παίζει καλό ποδόσφαιρο και απλά η τύχη της έχει γυρίσει την πλάτη. Όχι, όχι! Κάθε άλλο! Η ομάδα του Τορίνο όχι απλά δεν ικανοποιεί το μάτι των ουδέτερων. Αλλά ακόμα και οι φίλοι της που την παρακολουθούν συχνά και χωρίς να έχουν χάσει κανένα ματς, μπορεί σε λίγο καιρό να χάσουν την… όρασή τους. Τόσο κακό είναι το θέαμα της Γιουβέντους φέτος.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν έχει προσαρμοστεί στις σύγχρονες απαιτήσεις. Όχι μόνο του ιταλικού, αλλά και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Την ώρα που ολοένα και περισσότερες ομάδες προσπαθούν να παράγουν φάσεις -τρανό παράδειγμα η Νάπολι του Λουτσιάνο Σπαλέτι- η «Μεγάλη Κυρία» μένει στο να βλέπει τους στόπερ της να ανταλλάζουν τη μία πάσα, μετά την άλλη. Οι «μπιανκονέρι» έχουν μείνει στο ότι η ατομική ποιότητα κάποιων ποδοσφαιριστών φτάνει για να παίρνει νίκες. Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς είναι σπουδαίος, όμως, δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του.

Και όλα δείχνουν πως για να αλλάξει το πνεύμα μα και η εικόνα της Γιουβέντους χρειάζεται αλλαγή. Προπονητή.

Ο επίμονος Αλέγκρι φεύγει! Αλλά ποιος θα έρθει;

Όταν οι δημοσιογράφοι ρωτούν τον Αλέγκρι για το αν θα παραιτηθεί εκείνος αλλάζει χρώμα! Αν μπορούμε να παραδεχτούμε σε κάτι τον έμπειρο προπονητή είναι στο ότι πρόκειται για έναν μαχητή. Ότι δεν είναι πρόθυμος να πετάξει «λευκή πετσέτα». Αλλά τα δεδομένα… μιλάνε από μόνα τους.

Βαθιά μέσα του και ο ίδιος γνωρίζει ότι είναι απλά θέμα χρόνου να κλείσει ο δεύτερος κύκλος του στη Γιουβέντους. Ένας σοβαρός λόγος -ίσως και ο μοναδικός- που δεν αποτέλεσε παρελθόν, μετά την εκτός έδρας ήττα από τη Μακάμπι Χάιφα, είναι όχι γιατί τον πιστεύει ο Ανιέλι. Αλλά η… χοντρή αποζημίωσή του που φτάνει τα 36 εκ. ευρώ.

Από εκεί και πέρα είναι κοινό… μυστικό ότι οι φίλοι της Γιουβέντους θα ήθελαν να δουν τον Ζινεντίν Ζιντάν σαν τον διάδοχο του Αλέγκρι. Αλλά παράλληλα ακούγονται και τα ονόματα των Τόμας Τούχελ και Μαουρίτσιο Ποτσετίνο που είναι χωρίς ομάδα και έχουν το «όνομα», αλλά και την εμπειρία για να βγάλουν τη «Μεγάλη Κυρία» από τα μεγάλα προβλήματα!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ