ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Ρόδρι κουβαλάει ένα από τα πιο… ακραία σερί που έχουμε δει!
Mundo Deportivo: «Η Μπαρτσελόνα έβγαλε… άχρηστους 4 κορυφαίους προπονητές»
Φερνάντες για Κριστιάνο: «Προσεύχομαι για εκείνους που τον κράζουν… Θα πάθουν ζημιά!»
Μπέλιγχαμ: «Ακόμα τσιμπιέμαι για να δω αν όλα αυτά που ζω είναι αληθινά»
Μέχρι και ο «πολύς» Μουρίνιο υποκλίθηκε στον Κριστιάνο για τη μεταγραφή του!
Ο Λουίς Ντίας όταν την… κολλάει, αυτή μετά δύσκολα φεύγει από πάνω του! (vid)
Παλαίμαχος της Άρσεναλ προειδοποιεί: «Απαγορεύεται η ήττα με Σίτι»
Ο Νάγκελσμαν το είπε ξεκάθαρα… Η Μπαρτσελόνα κοντεύει να ξεπαστρέψει τον Γκουντογκάν!
Πρόεδρος Παρί: «Έχουμε τρομερή ομάδα! Οι καλύτεροι της Πορτογαλίας παίζουν σ’ εμάς!»
Θεϊκή ατάκα από Τόνεϊ σε Μαϊνού: «Εγώ στην ηλικία σου έπαιζα… X-box!»
Άγριο «κράξιμο» από παίκτη της Τότεναμ στον Ποστέκογλου: Τον έκανε… ρόμπα δημόσια!
H εντυπωσιακή Λεότα τραβάει από τη… μύτη τον Κάριους: «Καλύτερα να πάει στην Ιταλία»
Παρέδες για την ΕΠΙΚΗ επέμβαση του Νάβας: «Είναι γάτος! Τι πιάνει ο που…ας γιος» (vds)
Ο Έντρικ από την πρώτη ημέρα στη Ρεάλ Μαδρίτης θα παλεύει με τα… θηρία!
Ατάκα – φωτιά από τον Νάγκελσμαν για τον «γερασμένο» και «τελειωμένο» Κρόος!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Αυτό το φινάλε σίγουρα δεν αρμόζει στον Κριστιάνο Ρονάλντο!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο λίγο πριν τη Δύση της καριέρας του γίνεται πρώτο θέμα σε όλο τον κόσμο για τους λάθους λόγους.

Αυτό το φινάλε σίγουρα δεν αρμόζει στον Κριστιάνο Ρονάλντο!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο από τότε που έγινε… φίρμα μέχρι και σήμερα έχει βρεθεί πολλές φορές στο προσκήνιο των διεθνών ΜΜΕ. Τις πιο πολλές φορές ήταν πρώτο θέμα. Αλλά για τους σωστούς λόγους. Ο Πορτογάλος φορ όλο και θα είχε καταρρίψει κάποιο ρεκόρ. Όλο και κάποια διαστημική γκολάρα θα είχε σημειώσει. Κάποιον τίτλο θα κατακτούσε.

Φέτος, όμως, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Ειδικά μετά το εντός έδρας ματς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Τότεναμ τα πράγματα έχουν ξεφύγει για τα καλά.

Ο σούπερ σταρ των «κόκκινων διαβόλων» λίγες φορές έχει βρεθεί σε θέση… οφσάιντ εκτός αγωνιστικού χώρου. Ωστόσο, το «φάουλ» που έκανε με τους Λονδρέζους, δηλαδή να αποχωρήσει πριν τελειώσει το ματς για τα αποδυτήρια και να αρνηθεί να μπει σαν αλλαγή, κάνει ολοένα και πιο πολλούς να σκέφτονται αν αυτό θα είναι ένα άδοξο φινάλε σε μία τόσο μεγάλη, σπουδαία και λαμπρή καριέρα.

Λένε πως «τα στερνά τιμούν τα πρώτα». Ωστόσο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν πάντα θέμα ανάλυσης και συζήτησης. Δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά και στη Δύση της καριέρας του.

Κριστιάνο Ρονάλντο: Έφταιξε εκείνος

Όταν είσαι ένας παίκτης με τέτοια επιρροή στον κόσμο (του ποδοσφαίρου). Όταν είσαι ο άνθρωπος που παρακολουθούν όλοι ό,τι και αν κάνει- ό,τι και αν πει είτε στα social media, είτε εκτός γηπέδου πρέπει να είσαι κάτι παραπάνω από σκεπτικός για κάθε σου κίνηση. Καλώς ή κακώς ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να γίνει πρώτο θέμα παντού στον κόσμο και να… πουλάει από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο γεγονός.

Σαφώς και η σχέση του με τον Έρικ Τεν Χαγκ δεν είναι καλή. Σαφώς και η ψυχολογία του βρίσκεται στο ναδίρ της. Eίχε νεύρα -όπως και σε άλλα ματς που δεν ήταν βασικός- όταν ο Ολλανδός ήθελε να τον χρησιμοποιήσει στο τέλος. Ωστόσο, χάνει το όποιο δίκιο έχει με αυτή την κίνηση. Δηλαδή να αποχωρήσει πριν καν λήξει η αναμέτρηση και παράλληλα να αρνηθεί να περάσει στον αγωνιστικό χώρο.

Ήταν δικό του το φταίξιμο που έχασε την ψυχραιμία του και έδρασε έτσι πάνω στη… θολούρα του. Άλλωστε δεν είναι κάποιο παιδαρέλι. Ο Πορτογάλος φορ είναι 37 ετών και τον επόμενο Φεβρουάριο θα γίνει 38. Αποτελεί παράδειγμα για πολλούς. Ειδικά τους νεότερους σε ηλικία. Όχι μόνο τους συμπαίκτες του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και γενικότερα στον κόσμο. Το μήνυμά του λίγο μετά την επίσημη τοποθέτηση της αγγλικής ομάδας ότι δεν υπολογίζεται για το παιχνίδι με την Τσέλσι δείχνει πόσο λάθος ήταν αυτή η κίνηση που έκανε. Κριστιάνο Ρονάλντο: Έφταιξε εκείνος

Έφταιξαν εκείνοι

Δεν χρειάζεται να είσαι φυσικός ή επιστήμονας για να ξέρεις έναν απλό νόμο της Φυσικής: κάθε δράση, έχει και μία αντίδραση. Όταν έχεις στις τάξεις σου τον παίκτη που προσφάτως έφτασε τα 700 επίσημα γκολ στην καριέρα του, τότε πρέπει να έχεις και την ιδιαίτερη ικανότητα να τον διαχειριστείς. Άλλωστε όπως λέει και ο λαός «τα μεταξωτά βρακιά, θέλουν και επιδέξιους…κ@λους».

Πρώτος απ’ όλους σε αυτό φέρει ευθύνη ο Έρικ Τεν Χαγκ. Ο Ολλανδός τεχνικός στον Άγιαξ έφτιαξε ένα αποτελεσματικό σύνολο με ποδοσφαιριστές που δεν ήταν σε καμία περίπτωση αυτό που λέμε «πρώτα ονόματα». Οπότε το να τους κατευθύνει και να τους πλάσει, έτσι όπως ήθελε ή είχε κατά νου ήταν κάτι εύκολο. Ο λόγος του ήταν νόμος στα αποδυτήρια του «Αίαντα». Αυτή η αντιμετώπιση, όμως, δεν μπορεί να είναι ίδια και σε έναν παίκτη με το μέγεθος και το «βάρος» του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν τα αγγλικά ΜΜΕ, ο Πορτογάλος φορ δεν έχει κακές σχέσεις μόνο με τον Τεν Χαγκ. Αλλά και με πολλά μέλη του προπονητικού του τιμ. Αποτέλεσμα; Να τους μιλάει ελάχιστα, όπως και εκείνοι σε αυτόν. Εδώ θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι άνθρωποι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα μπορούσαν να είχαν χειριστεί κάπως καλύτερα για την υπόθεση του Κριστιάνο. Πλέον, όμως, είναι αργά για δάκρυα.

Ο τοξικός Έρικ Τεν Χαγκ

Και φτάνουμε στον άνθρωπο που κοντεύει να μείνει στην ιστορία σαν αυτός που «τελείωσε» πρόωρα την καριέρα του Κριστιάνο Ρονάλντο. Στον Έρικ Τεν Χαγκ. Ο Ολλανδός τεχνικός από την πρώτη στιγμή που έγινε προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φρόντισε να προσεγγίσει τον Πορτογάλο φορ και να του δείξει πόσο τον σέβεται και τον εκτιμάει.

Αλλά και παράλληλα να του καταστήσει σαφές ότι η ομάδα δεν θα χτιστεί γύρω από αυτόν. Μα με τη δική του νοοτροπία. Με τις δικές του ιδέες. Αυτές περιέχουν pressing, τρέξιμο, άμυνα. Και ο 37χρονος σούπερ σταρ από μεριάς του από την πρώτη κιόλας στιγμή κράτησε… αποστάσεις. Τέτοιες που τον οδήγησαν να απέχει από την καλοκαιρινή προετοιμασία του συλλόγου (φάουλ του και μάλιστα μεγάλο).

Από εκεί και έπειτα ο Κριστιάνο έδειξε μεταμέλεια. Ειδικά από την ώρα και τη στιγμή που δεν πήρε μεταγραφή σε κάποια άλλη ομάδα της αρεσκείας του. Ωστόσο, το… μπαλάκι είχε περάσει στον Τεν Χαγκ. Και ο Ολλανδός ήθελε να στείλει ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση -υποστηρικτής της πειθαρχίας γαρ- ότι πάνω από την ομάδα και πάνω από το σύνολο δεν είναι κανείς. Όσο μεγάλος και τρανός και αν είναι. Ακόμη και αν έχει κατακτήσει πέντε «Χρυσές Μπάλες» στην καριέρα του.

Κανείς πάνω από την ομάδα

Από τότε, λοιπόν, έκανε κατάχρηση εξουσίας πάνω στον έμπειρο επιθετικό. Τα… καψόνια του λίγοι θα τα άντεχαν. Στην αρχή τον άφηνε εκτός αποστολής. Μετά τον είχε στον πάγκο. Μετά λίγα λεπτά συμμετοχής -κυρίως προς το τέλος-. Εξαίρεση του κανόνα μόνο η 11αδατη συμμετοχή του στο εκτός έδρας ματς με την Μπρέντφορντ.

Από εκεί και πέρα μόνο στα αδιάφορα παιχνίδια του Europa League ήταν βασικός με την εικόνα του Κριστιάνο να είναι αποκαρδιωτική. Ειδικά στο ματς με την Ομόνοια στην Κύπρο. Την ίδια ώρα ο Τεν Χαγκ δήλωνε κάθε τρεις και λίγο ότι τον υπολογίζει, τον σέβεται και τον θέλει στην ομάδα του. Αλλά οι πράξεις του φανέρωναν ακριβώς το αντίθετο.

«Δεν τον πέρασα σαν αλλαγή γιατί σέβομαι την ιστορία του», δήλωσε λίγο μετά την εκτός έδρας ήττα από τη Μάντσεστερ Σίτι. Για να έρθει η εντολή να περάσει στα… χασομέρια στο εντός έδρας ματς με την Τότεναμ, όπου και ήρθε η έκρηξη του Πορτογάλου άσου. Ο τοξικός Έρικ Τεν Χαγκ

Μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης το… χάος

Η περσινή σεζόν του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν μία μεγάλη απάντηση προς όλους. Ο Πορτογάλος φορ σημείωσε 18 τέρματα στην επιστροφή του στην Premier League. Σε ένα σύνολο που δεν είχε ταυτότητα ήταν από τους λίγους που είχαν σταθερή απόδοση. Γι’ αυτό και είχε τα πιο πολλά γκολ στο αγγλικό πρωτάθλημα για τους «κόκκινους διαβόλους». Γι’ αυτό και κατέκτησε πολλές ατομικές διακρίσεις.

Ωστόσο, αν δει κανείς τη γενικότερη εικόνα η καριέρα του ανθρώπου που έχει σημειώσει 700 γκολ στην καριέρα του δεν είναι και η καλύτερη, μετά τη φυγή του από τη Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2018. Στην αρχή ήταν η Γιουβέντους που είχε μεγάλα όνειρα, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να τα κάνει πράξη. Και φαίνεται η πορεία της και χωρίς εκείνον πόσο κακή είναι.

Έπειτα ακολούθησε η Γιουνάιτεντ. Με μία πολύ καλή πρώτη σεζόν. Όλοι πίστευαν ότι τα καλύτερα θα έρχονταν φέτος, μέχρι που όλα οδεύουν σε ένα φιάσκο. Τόσο για τον ίδιο τον Κριστιάνο Ρονάλντο, όσο και για την αγγλική ομάδα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ