ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
Επίσημο: Μπαρτσελόνα και Τσάβι μαζί για άλλη μια σεζόν
H αδιανότητη «ποδιά» του Μπαπέ στον αμυντικό της Λοριάν (vid)
Αντσελότι για Τσάβι: «Πήρε τη σωστή απόφαση, έχει κάνει δουλειά στην Μπαρτσελόνα»
Η παραμονή του Τσάβι στέρησε από την Μπαρτσελόνα μια νέα… σούπερ αρχή
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα «κανόνια» ηχούν και η UEFA έθεσε το δίλημμα (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Mundial QATAR 2022

Allez, allez, allez… καγκουρό! (vids)

Τόσο η Γαλλία, όσο και η Αυστραλία πήραν την πρόκριση για τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Allez, allez, allez… καγκουρό! (vids)

Η Τυνησία ανάγκασε για πρώτη φορά σε αυτό του τουρνουά την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Γαλλία, να χάσει με σκορ 1-0. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη των Αφρικανών κόντρα σε Ευρωπαίους σε Mundial. Μία ιστορική νίκη που όμως δεν είχε… αντίκρισμα.

Και αυτό γιατί στο έτερο ματς του ομίλου η Αυστραλία με πάθος και ψυχή επικράτησε με σκορ 1-0 της Δανίας. Έτσι, τα «καγκουρό» ήταν εκείνα που πέρασαν στην επόμενη φάση του τουρνουά. Κάτι που έγινε για πρώτη φορά, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας το 2006!

ΤΥΝΗΣΙΑ- ΓΑΛΛΙΑ 1-0

Ο Ντιντιέ Ντεσάν έδωσε ευκαιρία σε πολλούς ποδοσφαιριστές που δεν έχουν αγωνιστεί καθόλου για την ώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Κάτι που όπως ήταν λογικό και επόμενο επηρέασε την ομοιογένεια της ομάδας και τα λάθη ήταν πολλά. Ειδικά στην άμυνα. Κάτι που φαινόταν στο πρόσωπο του Εντουάρντο Καμαβινγκά με τον νεαρό χαφ να είναι αριστερό μπακ και να περνάει… δύσκολα.

Η Τυνησία σημείωσε ένα γκολ από νωρίς με τον Καντρί. Αλλά αυτό δεν μέτρησε λόγω ότι ο Τυνήσιος αμυντικός ήταν οφσάιντ. Παρόλα αυτά η ομάδα της Αφρικής δεν σταμάτησε να πιέζει και να έχει την υπεροχή των κινήσεων. Μάλιστα, ο Μανταντά, αν και 37 ετών, έδειχνε να έχει άγχος και πίεση με τις κινήσεις του να είναι νευρικές.

Οι Γάλλοι αν και ποιοτικά καλύτεροι δεν σημείωσαν κάποια σημαντική φάση. Παρά εξάρσεις του Κομάν που έπαιρνε την μπάλα και… έτρεχε, χωρίς κάτι παραπάνω όσον αφορά την ουσία. Η Τυνησία, όμως, την είχε. Και το έδειξε με το γκολ του Γουαμπί Καζρί στο 58′. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός με ωραία ατομική ενέργεια πήρε την μπάλα στα πόδια του και με συρτό σουτ νίκησε τον Μανταντά. Η Γαλλία από εκεί και πέρα σοβάρεψε και πίεσε αρκετά με τους Αφρικανούς να παίζουν με το ρολόι.

Ο Ντεσάν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο μερικούς έμπειρους παίκτες και εκείνοι έκαναν τη… δουλειά τους. Μάλιστα, στο 98′ ο Γκριεζμάν με ωραίο σουτ από κοντά έκανε το 1-1 με τον ρέφερι να κοιτάει το τέρμα του στο VAR, όπου δεν το μέτρησε. Έτσι, οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές έχασαν με σκορ 1-0, αλλά, αυτό δεν τους χάλασε τη γιορτή, αφού πέρασαν στην επόμενη φάση του τουρνουά. Η Τυνησία πήρε μία ιστορική νίκη, αλλά χωρίς αντίκρισμα.







ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ- ΔΑΝΙΑ 1-0

Στο πρώτο ημίχρονο η Δανία έδειξε ότι ήθελε με κάθε τρόπο να πάρει όχι μόνο τη νίκη κόντρα στην Αυστραλία, αλλά και την πρόκριση για την επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τα «καγκούρο» από τα πρώτα κιόλας λεπτά ξεκίνησαν να αμύνονται και να οχυρώνονται. ΄Όχι για να σημειώσουν κάποιο γκολ που θα τους έδινε τη νίκη. Αλλά για να μην χάσουν, αφού και με την ισοπαλία περνούσαν εκείνοι μαζί με τη Γαλλία.

Η Δανία με την κατοχή της μπάλας δεν κατάφερε να την αξιοποιήσει. Όσο περνούσαν τα λεπτά οι Σκανδιναβοί αντί να ανεβάζουν ολοένα και περισσότερο την πίεσή τους ή να γίνονται πιο απειλητικοί ήταν μονότονοι και σαν να μην πίστευαν ότι μπορούσαν να κάνουν το κάτι παραπάνω. Σε αντίθεση με την Αυστραλία που ναι μεν προσέγγισε αμυντικά την αναμέτρηση, αλλά, οι ποδοσφαιριστές της έμπαιναν σε κάθε φάση με τα… χίλια!

Η καλύτερη στιγμή των Δανών ήρθε στο 11′ σε σουτ του Γιένσεν. Αλλά ο Ράιαν όχι μόνο ήταν σε ετοιμότητα, αλλά, κράτησε ανέπαφη την εστία του όλες εκείνες τις φορές που έπρεπε. Στο δεύτερο μέρος η Αυστραλία, λίγο μετά το τέρμα της Τυνησίας, ήξερε ότι έπρεπε να βγει μπροστά και να σημειώσει κάποιο γκολ. Αυτό δεν άργησε να έρθει με τον Mάθιου Λέκι στο 60′. Ο έμπειρος στράικερ σε μία από τις λίγες καλές αντεπιθέσεις της Αυστραλίας που έγιναν υπό καλές συνθήκες βγήκε μπροστά και αφού ταλαιπώρησε τους αμυντικούς της Δανίας με ωραίο σουτ νίκησε τον Σμάιχελ, κάνοντας το 1-0.

Από εκεί και πέρα η Δανία έδειχνε να τα έχει… παρατήσει. Δεν ήταν τυχαίο που δεν δημιούργησε καμία σοβαρή φάση, έχοντας απλά την κατοχή της μπάλας και τίποτα παραπάνω. Έτσι, το 1-0 έμεινε ως το τέλος και η Αυστραλία, πέρασε για πρώτη φορά στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά το Mundial της Γερμανίας το 2006, όπου έπεσαν πάνω στην Ιταλία!










Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ