ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Φερνάντες για Κριστιάνο: «Προσεύχομαι για εκείνους που τον κράζουν… Θα πάθουν ζημιά!»
Μπέλιγχαμ: «Ακόμα τσιμπιέμαι για να δω αν όλα αυτά που ζω είναι αληθινά»
Μέχρι και ο «πολύς» Μουρίνιο υποκλίθηκε στον Κριστιάνο για τη μεταγραφή του!
Ο Λουίς Ντίας όταν την… κολλάει, αυτή μετά δύσκολα φεύγει από πάνω του! (vid)
Παλαίμαχος της Άρσεναλ προειδοποιεί: «Απαγορεύεται η ήττα με Σίτι»
Ο Νάγκελσμαν το είπε ξεκάθαρα… Η Μπαρτσελόνα κοντεύει να ξεπαστρέψει τον Γκουντογκάν!
Πρόεδρος Παρί: «Έχουμε τρομερή ομάδα! Οι καλύτεροι της Πορτογαλίας παίζουν σ’ εμάς!»
Θεϊκή ατάκα από Τόνεϊ σε Μαϊνού: «Εγώ στην ηλικία σου έπαιζα… X-box!»
Άγριο «κράξιμο» από παίκτη της Τότεναμ στον Ποστέκογλου: Τον έκανε… ρόμπα δημόσια!
H εντυπωσιακή Λεότα τραβάει από τη… μύτη τον Κάριους: «Καλύτερα να πάει στην Ιταλία»
Παρέδες για την ΕΠΙΚΗ επέμβαση του Νάβας: «Είναι γάτος! Τι πιάνει ο που…ας γιος» (vds)
Ο Έντρικ από την πρώτη ημέρα στη Ρεάλ Μαδρίτης θα παλεύει με τα… θηρία!
Ατάκα – φωτιά από τον Νάγκελσμαν για τον «γερασμένο» και «τελειωμένο» Κρόος!
Η Μίλαν… κλαίει για τον Ζιρού, αλλά «κλείνει» τον ηγέτη της άμυνάς της!
Το πήρε απόφαση η Ρεάλ Μαδρίτης… Τα σκάει χοντρά για να αγοράσει τον «Γάλλο Ράμος»!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Μονακό: Μια παραγωγή ποδοσφαιρικών αστέρων με έσοδα που τρομάζουν!

Με αφορμή τη μεταγραφή του Μπενουά Μπαντιασίλ στην Τσέλσι, το sportsking.gr σας παρουσιάζει μια μηχανή ακριβών πωλήσεων, τη Μονακό!

Μονακό: Μια παραγωγή ποδοσφαιρικών αστέρων με έσοδα που τρομάζουν!

Υπάρχουν ορισμένες ομάδες που η πολιτική τους είναι να μοσχοπουλούν ποδοσφαιριστές. Μια από αυτές είναι η Μονακό η οποία πρόσφατα ολοκλήρωσε μια ακόμα πώληση, αυτή του Μπενουά Μπαντιασίλ στην Τσέλσι. Ο 21χρονος στόπερ προέρχεται από τα τμήματα υποδομής των Μονεγάσκων και έκανε το βήμα παραπάνω στην καριέρα του με τη μεταγραφή στην Αγγλία για λογαριασμό των «μπλε» έναντι του ποσού των 38 εκατομμυρίων ευρώ.

Η γαλλική ομάδα ολοκλήρωσε έτσι μια ενδεκάδα ποδοσφαιριστών που έχει πουλήσει έναντι ενός πακτωλού χρημάτων. Από το 2014 όταν κι άρχισε να μπαίνει δυνατά στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, έχει βάλει στα ταμεία της πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ! Μιλάμε για πάρα πολλά λεφτά, με ορισμένους ποδοσφαιριστές που έχει δώσει να έχουν μεγαλουργήσει. Άλλοι μπορεί να μην έπιασαν, αλλά μια φορά η Μονακό τα… τσέπωσε…

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ: Δυο ευρωπαϊκοί τελικοί στην Ελλάδα!

1) ΜΠΑΠΕ (Παρί Σεν Ζερμέν) – 180 εκατομμύρια ευρώ

Monaco star Mbappe: I'm at an age where I need to play

Το καλοκαίρι του 2017 η Παρί Σεν Ζερμέν πήρε ως δανεικό τον Γάλλο διάττοντα αστέρα, ενώ έναν χρόνο αργότερα πλήρωσε αδρά τη Μονακό για να τον αποκτήσει με κανονική μεταγραφή. Δεύτερη ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία, με την πρώτη να ανήκει ξανά στους Παριζιάνους και μιλάμε για την αγορά του Νεϊμάρ από την Μπαρτσελόνα (222 εκατ. ευρώ).

2) ΤΣΟΥΑΜΕΝΙ (Ρεάλ Μαδρίτης) – 80 εκατομμύρια ευρώ

Liverpool 'wait on Aurelien Tchouameni' as Monaco strike deal with Reds and Real Madrid | Football | Sport | Express.co.uk

Ξανά Γάλλος ποδοσφαιριστής… Aρχές Ιουλίου του 2022 η Ρεάλ ανακοίνωσε την απόκτηση του 22χρονου, Ορελιέν Τσουαμενί. Στην προσπάθεια να φρεσκάρει το κέντρο της έχοντας πάρει ήδη τον Καμαβινγκά. Σε δυο μέρες θα κλείσει τα 23 του ο πολλά υποσχόμενος ανασταλτικός χαφ.

3) ΧΑΜΕΣ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ (Ρεάλ Μαδρίτης) – 75 εκατομμύρια ευρώ

Best of James Rodriguez | Monaco 2013-2014 | 1080pᴴᴰ - YouTube

Ο νυν σούπερ σταρ του Ολυμπιακού είχε εξαργυρώσει τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στο Mundial το 2014 με την Εθνική Κολομβίας. Η Ρεάλ Μαδρίτης τον αγόρασε, με τον παίκτη να μένει ως το 2020 στη «βασίλισσα». Στο μεσοδιάστημα είχε αγωνιστεί ως δανεικός στην Μπάγερν Μονάχου. Πέρασε επίσης από Έβερτον και Αλ Ραγιάν πριν υπογράψει το καλοκαίρι στους «ερυθρόλευκους». Μια μεταγραφή για την οποία είχατε ενημερωθεί πρώτοι αποκλειστικά από το sportsking.gr.

4) ΛΕΜΑΡ (Ατλέτικο Mαδρίτης) – 72 εκατομμύρια ευρώ

AS Monaco react to Liverpool's Thomas Lemar interest...

Ο Τομά Λεμάρ το 2018 είχε πουληθεί από τη Μονακό η οποία τον είχε αποκτήσει από την Καέν τρία χρόνια νωρίτερα. Δεν έχει λάμψει στους «ροχιμπλάνκος», με το συμβόλαιό του να τελειώνει φέτος.

5) ΜΑΡΣΙΑΛ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) – 60 εκατομμύρια ευρώ

Martial seizing the day with Monaco | UEFA Champions League | UEFA.com

To 2013 οι Μονεγάσκοι είχαν εντοπίσει τον Αντονί Μαρσιάλ από τη δεύτερη ομάδα της Λιόν. Αμέσως τον «τσίμπησε» και τον μοσχοπούλησε δυο χρόνια μετά στους «κόκκινους διαβόλους». Σαν ημιτονοειδής συνάρτηση η απόδοσή του στο Νησί, έχοντας δοθεί δανεικός πέρσι τέτοιο καιρό στη Σεβίλλη.

6) ΜΕΝΤΙ (Μάντσεστερ Σίτι) – 57,5 εκατομμύρια ευρώ

Conflicting reports over Liverpool's "serious offer" for Monaco defender Benjamin Mendy - Liverpool FC - This Is Anfield

Πριν από έξι χρόνια η γαλλική ομάδα είχε δώσει στη Σίτι τον Μπενζαμέν Μεντί. Ο Γάλλος είχε αποκτηθεί για να καλύψει το κενό στο αριστερό άκρο της άμυνας των «πολιτών». Καλή μεταγραφή, ίσως υπερεκτιμημένη… Και ο Μεντί έχει συμβόλαιο ως το 2023 με την ομάδα του.

7) ΜΠΕΡΝΑΡΝΤΟ ΣΙΛΒΑ (Μάντσεστερ Σίτι) – 50 εκατομμύρια ευρώ

Behind Kylian Mbappe, Bernardo Silva is Monaco's driving force wanted by Real Madrid, Bayern and Man Utd | Goal.com English Kuwait

Αυτή όμως η περίπτωση είναι από αυτές που θα μπορούσαν να κοστίσουν παραπάνω από 50 «χαρτιά». Η τεράστια ποιότητα του Μπερνάρντο Σίλβα έχει φανερωθεί ανά τα χρόνια στο «Έτιχαντ». Η Μονακό τον είχε πάρει αρχικά δανεικό το 2014 από την Μπενφίκα. Πείστηκε από τις εμφανίσεις του και εν τέλει τον αγόρασε από τους Πορτογάλους για 16 εκατ. ευρώ. Έβγαλε μεγάλο κέρδος το 2017 με την πώλησή του στη Σίτι.

8) ΦΑΜΠΙΝΙΟ (Λίβερπουλ) – 45 εκατομμύρια ευρώ

Liverpool FC transfer news: Fabinho joins Reds from Monaco in £40million deal – talkSPORT

Συνεχίζουμε ξανά σε Άγγλους αγοραστές. Η Λίβερπουλ το 2018 αποφάσισε να πάρει έναν ανασταλτικό μέσο ολκής. Με τον Βραζιλιάνο να είναι από τους παίκτες που αποτέλεσαν τον κορμό της καλύτερης Λίβερπουλ του 21ου αιώνα.

9) ΤΙΛΕΜΑΝΣ (Λέστερ) – 45 εκατομμύρια ευρώ

Leicester in talks with Monaco over deal for Youri Tielemans

Πώληση-καρμπόν έκανε έναν χρόνο μετά τον Φαμπίνιο η Μονακό, δίνοντας τον Νούρι Τίλεμανς στη Λέστερ. Με μια διαφορά, πως τον Γενάρη του 2019 οι «αλεπούδες» τον απέκτησαν αρχικά ως δανεικό και το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς τον αγόρασαν. Πολλές φορές έχουμε ακούσει για νέα μεταγραφή, αλλά τίποτα ακόμα. Πιθανότατα φέτος είναι η τελευταία χρονιά του Βέλγου στο «Κινγκ Πάουερ».

10) ΜΠΑΚΑΓΙΟΚΟ (Τσέλσι) – 40 εκατομμύρια ευρώ

Tiemoue Bakayoko: Chelsea are closing in on a £35million deal and here is what the Monaco midfielder can offer | The Sun

Ο Τιεμουέ Μπακαγιοκό είναι ένας γυρολόγος των γηπέδων, αλλά πάντα σε μεγάλες ομάδες. Το 2017 τον είχε αγοράσει η Τσέλσι και μόνο την πρώτη του σεζόν έπαιξε στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Έκτοτε δίνεται συνεχώς δανεικός όπου αυτή τη στιγμή είναι στη Μίλαν και το καλοκαίρι θα επιστρέψει για άλλη μια φορά στους «μπλε». Είχε ακουστεί και για Ολυμπιακό πρόσφατα. Το αξιοσημείωτο είναι ότι τη σεζόν 2019-20 είχε επιστρέψει στη Μονακό, αλλά με τη μορφή δανεισμού…

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ