ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν θέλουν… δίδυμο – φωτιά από την Ίντερ!
Κασεμίρο: «Όταν έφυγα από τη Ρεάλ ο Αντσελότι έκλαιγε και ο Πέρεθ δε μου μιλούσε»!
Γιουβέντους: Η νίκη στη δίκη του Ρονάλντο… σώζει τον Αλέγκρι!
Αρτέτα: «Καλό το ότι μείωσαν τους αγώνες του Κυπέλλου»!
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ιταλία

Τι συνέβη την τελευταία φορά που η Ιταλία είχε τρεις εκπροσώπους της σε ευρωπαϊκούς τελικούς (pics)

Η Ιταλία έχει εκπρόσωπο σε κάθε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης φέτος. Ποια ήταν η τελευταία φορά που είχε συμβεί αυτό;

Τι συνέβη την τελευταία φορά που η Ιταλία είχε τρεις εκπροσώπους της σε ευρωπαϊκούς τελικούς (pics)

Τρομερή χρονιά για την Ιταλία στα ευρωπαϊκά κύπελλα, γεγονός που σηματοδοτεί την… άνθιση του ποδοσφαίρου της μετά από πολλά χρόνια! Αυτή είναι η πέμπτη φορά που οι Ιταλοί θα παίξουν για να διεκδικήσουν και τα τρία τρόπαια. Σε τέσσερις περιπτώσεις, όλες μέσα στα έξι χρόνια από το 1988 έως το 1994, η Ιταλία είχε τουλάχιστον έναν εκπρόσωπο της στους τρεις τελικούς των κύριων ευρωπαϊκών κυπέλλων. Όπως και τώρα με Μάντσεστερ Σίτι-Ίντερ, Σεβίλλη-Ρόμα και Φιορεντίνα-Γουέστ Χαμ, σε Champions League, Europa League και Conference League αντίστοιχα.

Η τελευταία σεζόν με τόσες ιταλικές ομάδες στους τελικούς ήταν το 1997-98 (Γιουβέντους στο UCL, Ίντερ και Λάτσιο στο Europa League), ενώ εκείνη με έναν ιταλικό σύλλογο στον τελικό κάθε μιας από τις 3 διαφορετικές διοργανώσεις ήταν το 1993-94 (Μίλαν στο UCL, Πάρμα στο Κύπελλο Κυπελλούχων, Ίντερ στο Κύπελλο UEFA).

Αυτή είναι η ιταλική παρουσία τις τέσσερις προηγούμενες φορές, με έναν τουλάχιστον εκπρόσωπο σε κανένα από τους τρεις ευρωπαϊκούς τελικούς, όπως τις καταγράφει η ιταλική εφημερίδα Gazzetta Delllo Sport:




1988-89

Κύπελλο Πρωταθλητριών: Η «ολλανδική» Μίλαν ήταν ακαταμάχητη για τη Στεάουα Βουκουρεστίου, η οποία αναγκάστηκε να παραδοθεί στο «Camp Nou» από τους Ρουουντ Γκούλιτ και Μάρκο Φαν Μπάστεν, οι οποίοι σκόραραν από δύο γκολ στον τελικό που η ιταλική ομάδα νίκησε με 4-0.
Κύπελλο Κυπελλούχων: Η Σανμπτόρια των Βιάλι και Μαντσίνι δεν μπορούν να τα καταφέρουν απέναντι στην Μπαρτσελόνα με προπονητή τον Γιόχαν Κρόιφ. Ένα γκολ στην αρχή και ένα στο τέλος του αγώνα επιβράβευσαν τους Καταλανούς.
Κύπελλο UEFA: Αφού κέρδισε την Μπάγερν Μονάχου στα ημιτελικά, η Νάπολι βρίσκει μία ακόμα γερμανική ομάδα στον τελικό, τη Στουτγάρδη. Το 2-1 του τότε, «Σαν Πάολο» υπερασπίστηκε με επιτυχία στο δεύτερο ματς, με ένα 3-3 στο οποίο ο Καρέκα -που θα σκοράρει- έπαιξε με πυρετό. Milan - Steaua (4-0). Final Champions 1988/89

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

1989-90

Κύπελλο Πρωταθλητριών: Η Μίλαν του Σάκι επιβεβαιώνεται ξανά στη στέγη της Ευρώπης. Αυτή τη φορά το τίμημα πληρώνει η Μπενφίκα, με προπονητή τον Έρικσον. Η Μίλαν νικάει με το γκολ του Ράικαρντ στη Βιέννη.
Κύπελλο Κυπελλούχων: Η Σαμπντόρια παίρνει εκδίκηση από την προηγούμενη χρονιά, κερδίζοντας την Άντερλεχτ. Ο Βιάλι σημειώνει δύο γκολ στην πράταση και η Σαμπντόρια μπορεί να σηκώσει το τρόπαιο στο Γκέτεμποργκ.
Κύπελλο UEFA: Εξ ολοκλήρου ιταλικός τελικός, αυτός μεταξύ Γιουβέντους και Φιορεντίνα. Στον πρώτο αγώνα, η ομάδα του Τζοφ επικράτησε στο Τορίνο με 3-1, το το οποίο ήταν αρκετό για να εξασφαλίσει τη νίκη μετά το 0-0 στον δεύτερο αγώνα, που έπαιξε στο Αβελίνο. Soccer, football or whatever: Sampdoria Greatest All-Time Team

1992-93

Champions League: Η Μίλαν, με οδηγό τον Φάμπιο Καπέλο, «χτυπά» κατά ριπάς τη Μαρσέιγ, η οποία κέρδισε οριακά χάρη στο γκολ του Μπολί λίγο πριν την ανάπαυλα. Στη συνέχεια, οι Γάλλοι θα υποβιβαστούν στη δεύτερη κατηγορία για κατηγορίες για στημένα παιχνίδια.
Κύπελλο Κυπελλούχων: Ξεκίνησε από το Λονδίνο ο θρύλος της μεγάλης Πάρμα στην Ευρώπη τη δεκαετία του 1990, με επιτυχία στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων κόντρα στην Αντβέρπ. Οι Μινότι, Μέλι και Κουόγκι υπογράφουν τη νίκη με 3-1.
Κύπελλο UEFA: Ένας από τους λιγότερο αμφισβητούμενους τελικούς όλων των εποχών. Η Γιουβέντους κέρδισε την Μπορούσια Ντόρτμουντ τόσο στη Γερμανία (1-3 με το γκολ του Ντίνο Μπάτζιο και δύο του Ρομπέρτο Μπάτζιο) όσο και στο «Ντέλε Άλπι», με δύο γκολ από τον Ντιβίν Κοντίνο και το γκολ του Μέλερ στον επαναληπτικό αγώνα με 3-0. Parma's uncertain future: Former Uefa Cup winners rack up debts - BBC Sport

1993-94

Champions League: Τα δύο γκολ του Μασάρο, η ιδιοφυΐα του Σαβίσεβιτς, η σφραγίδα του Ντεσαγί. Πρωταθλήτρια Ευρώπης για άλλη μια φορά η Μίλαν στον τελικό της Αθήνας κόντρα στη Μπαρτσελόνα, με ένα ηχηρό 4-0.
Κύπελλο Κυπελλούχων: Η μεγάλη Πάρμα καταρρέει πάνω στην πιο όμορφη στιγμή. Η Άρσεναλ κερδίζει τον τελικό και το κύπελλο στην Κοπεγχάγη με τη σφραγίδα του Σμιθ στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου.
Κύπελλο UEFA: 0-1 πρώτος αγώνας, 1-0 δεύτερος αγώνας. Διπλή οριακή επιτυχία για την Ίντερ, με γκολ των Μπέρτι και Γιονκ αντίστοιχα, για να ξεπεράσει τη Σάλτσμπουργκ στον διπλό τελικό. On this day in 1994, AC Milan destroyed the dream imagined by Barcelona and  Cruyff

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ